toska78 59 Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia 17 godzin temu, Hard Reset napisał(a): Znalazłem chyba problem z użyciem tych wpisów . Normalnie działa u mnie ok, ale dziś ustawiłem w msconfig bezpieczny rozruch minimalny i wywaliło mi błąd podczas startu kompa "INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE (0x78) ". Prawdopodobnie z powodu braku sterowników do nvme . Gdyby ktoś miał z tym problem to trzeba wejść w safe boot windowsa i wybrać : opcje zaawansowane/ wiersz poleceń i wpisać : "bcdedit /deletevalue {default} safeboot" Rozumiem z tego że taki błąd może wystąpić tylko przy dysku systemowym (rozruchowym) nvme, który po modyfikacji trafił do sekcji "Dyski pamięci".
Hard Reset 164 Opublikowano 28 Stycznia Autor Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, toska78 napisał(a): Rozumiem z tego że taki błąd może wystąpić tylko przy dysku systemowym (rozruchowym) nvme, który po modyfikacji trafił do sekcji "Dyski pamięci". Raczej tylko przy systemowym, ja mam 3 dyski nvme, w tym systemowy . Ale jeśli odpalisz bezpieczny rozruch a dysk systemowy nie jest nvme, to system raczej się odpali, tylko reszta dysków mogą być nie widoczne bo nie będzie sterowników . Edytowane 28 Stycznia przez Hard Reset 1
Send1N 5 482 Opublikowano Sobota o 04:29 Opublikowano Sobota o 04:29 Wróciłem po roku przerwy do win11 więc jednym z wielu tweaków była właśnie zmiana sterownika, zrobiłem sposobem Pana Mateoo (4 post na pierwszej stronie) bezproblemowo
ket_rab 284 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Sprawdzałem to kiedyś. Dyski samsunga posiadam to w magician były niewykrywalne.
Send1N 5 482 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) A są wykrywalne na standardowym windowsowym sterze czy dopiero po instalacji sterów nvme od samsunga? Edytowane 59 minut temu przez Send1N
ket_rab 284 Opublikowano 54 minuty temu Opublikowano 54 minuty temu @Send1N sprawdzałem to na nawet nie wiem jakiej kompilacji W11. Mam obecnie trzy dyski to zaraz sprawdzę 1
Rekomendowane odpowiedzi