Skocz do zawartości

Oled 2160p do 5070ti ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem świeżo po zakupie rtx 5070ti, przesiadka z 3060ti.

Idąc za ciosem, pora na monitor. Obecny to LG 32gn600-b (1440p, 165hz)

Chce przejść na qd oled, jest fajna promka na Aorus FO32U2 (2160p 240hz)  tylko niewiem czy 5070ti poradzi sobie w rozsądnych fps (ja czuje komfort dopiero tak od min.80)

Druga opcja to zostać przy 1440p lecz wtedy oledy spadaja do 27" i niewiem czy przez przyzwyczajenie do 32 nie bede miał efektu pilota kierowcy rajdowego z popularnego filmiku na YT z traktorem na drodze ;)

Aorusa można dorwać za jakies 2450 ziko, najtanszy 1440p qd oled ok 1500 w fajnych rabatach.

Poszlibyście z 5070ti w 2160p ?

Edytowane przez burn
  • burn zmienił(a) tytuł na Oled 2160p do 5070ti ?
Opublikowano

Monitor to zakup na lata więc bierz na test Aorus 2160p 240hz i sam oceń...jak nie pyknie to zwrot.

W sumie nie ma innej opcji jak samodzielnie testować bo opinie osób trzecich tu nie decydują tylko Twoje oczy.

Używam 32" 4K UHD od tak wielu lat i do 27" nie było sensu ani weny wracać,lepsze jest wrogiem dobrego.

Czy te GPU sobie poradzi to już zależy w jakich grach i jakich ustawieniach

ale masz w 5070Ti do wykorzystania FG więc jest nadzieja.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

3840x2160 DLSS Balanced ma podobne wymagania (tyle samo FPS) co 2560x1440 DLAA. Także ja bym zdecydowanie wolał 4K, bo przy tych samych wymaganiach jakość obrazu w grach wyższa (obraz ostrzejszy).

Edytowane przez Kyle
  • Upvote 2
Opublikowano
W dniu 24.12.2025 o 15:57, MrKetiw napisał(a):

Sam mam 5070 Ti i moim i do 4k jest bardzo ok ale do 60 fps, ale jak chcesz więcej to imo karta jest za słaba. 

Rozumiem że w native ? z dlss probowaleś, da rade sie podciagnąć do tych 70-80 ? 

Skłaniam sie bardziej ku temu 2160p i mieć spokój na lata. Ale musze sie przejsc jeszcze po sklepach i zobaczyć czy zakrzywiony jest dla mnie, nigdy nie byłem fanem ale też nigdy nie miałem.

A z płaskich to polecalibyście bardziej GIGABYTE Aorus FO32U2 czy MSI MAG 321UP

Może z zakrzywionych jakiś godny polecenia też sie znajdzie ;)

Opublikowano
Godzinę temu, burn napisał(a):

Rozumiem że w native ? 

Nie no aż to nie 🫢 Bez dlss to nie podchodź na 4k.

Zakrzywiony to świetne rozwiązanie, będę zmieniał na zakrzywiony 34" tylko i wyłącznie oled wtedy się lepiej gra niż na płaskim. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, MrKetiw napisał(a):

Nie no aż to nie 🫢 Bez dlss to nie podchodź na 4k.

Zakrzywiony to świetne rozwiązanie, będę zmieniał na zakrzywiony 34" tylko i wyłącznie oled wtedy się lepiej gra niż na płaskim. 

Celujesz w 1440 czy 2160p ?