Częściowy upgrade komputera
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez musichunter1x · Opublikowano
Eh, tylko nie zwróciłeś uwagi że DLSS 4.5 używa FP8 co zmniejsza wielkość danych, ale w sumie nie da rady inaczej, bo na Ada nawet preset K działa w FP8. Dopiero preset L używa więcej parametrów, ale musiałby sprawdzić, które są "trwałe", bo mojej początkowej teoretyzowania nie rozróżniały tego. W skrócie - moje dumania były błędne, ale z innego powodu niż sugerowaliście... Już wspomniałem w poprzednim komentarzu, że przesadziłem z szacunkami użycia cache, bo niewiele rzeczy używać trybu "trwałego", nawet w DLSS Transformer są to głównie 2 elementy. Więc moje początkowe założenia były rozdmuchane i w sumie trzebaby czekać ma kolejną wersję DLSS z jeszcze większą objętością elementów w "trwałym L2". Ewentualnie możnaby testować na Ampere preset K, ale tam i tak zawsze przekroczy cache przez co nawet nie spróbuję załadować na stałe tych 2 elementów. -
Przez jankooo · Opublikowano
Grałem raz i w miare dobrze to działało tzn. żadnych artefaktów nie było ale lag był wyczuwalny (mam światłowód z Netii). Co do detali to normalnie w opcjach mogłem wybrać dowolne w tym wysokie ustawienia -
Przez larry.bigl · Opublikowano
Mozecie mówić że pertuje, że marudze ale prawda jest taka, że im nowsze auto tym co raz więcej obaw mam. I nie chodzi o samą cenę a o ilość skrajnych opinii. Chyba jeszcze ani razu nie spotkałem się na forum tutaj z dość jednoznacznym wskazaniem na sensowne auto. Zawsze było jakieś duże ale (korozja podwozia, skrzynia kiepska, silniki takie se, wyciszenie itd..). A można się śmiać ale mój stary MB (czy to obecne W211 czy wcześniej W203) jakoś specjalnie nie zawiódł, nie miałem z nimi przygód wększych. A jak widze historie pt RAV4 i wiązka za naście tysi, DSG za naście tysi, silnik z problemami, ruda szmata po 3 sezonach na elementach nosnych...A na górkę wskakuje SCT robiące z ludzi debili to już w ogóle. -
Przez lokiju · Opublikowano
Mam FTTH a Geforce Now i tak chodzi jak . Tylko, że ja testuję darmową wersję i zamiast pokazać mi ten system z najlepszej strony to pokazali mi wszystkie jego wady. To tak jakby CDProjekt wydał demo CP2077 ale w wersji 1.0 czyli tej co była na premierę. Kompletnie nie zrozumiały dla mnie ruch ze strony zielonych.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi