Drugi Ryzen 7 9800X3D padł
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez huudyy · Opublikowano
antifa i środowiska lewicowe? Fajny artykulik, taki niezbyt rzetelny -
Przez bleidd · Opublikowano
Byłem wczoraj na (niestety trochę krótkiej bo późno przyjechałem do salonu ale jednak) jeździe GLC. Ale zacznę od wnętrza - ładne ale dużo błyszczącego plastiku - tunel środkowy monstrualny i cały w nieszczęsnym błyszczącym plastiku. Cała deska też jest błyszcząca, do tego wstawki w drzwiach piano black i górny panel oświetlenia też. Alcantara, skóra i aluminium/drewno w Q5 wygląda - jak dla mnie - bardziej elegancko. Za to maskownice głośników czy te gałki do sterowania oparciem na głowę w fotelach sprawiają bardzo dobre wrażenie i spód deski jest z miękkiego materiału a nie chamskiego plastiku. Spasowanie elementów miejscami bywa różne (np. ten pasek sterujący pod ekranem, kratki wentylacyjne sprawiają wrażenie, że za chwilę odpadną albo te elementy piano w drzwiach) ale i tak trzeba przyznać, że jest ogólnie dobrze i nic nie skrzypi. Lipne jest za to umieszczenie ładowarki indukcyjnej bo jest głęboko i łatwo zasłonić ją np. kubkami w cup-holderach no i nie ma aktywnego chłodzenia. Ten ekran środkowy, który jest trochę poniżej oczu kierowcy wydaje mi się mniej praktyczny od tego jak ma to zrobione Q5/X3/NX. Bardziej trzeba wzrok odrywać od drogi. Nie podoba mi się za to ten zagłówek dla siedzeń, nie mogłem go wyregulować tak aby mi pasował - zakres regulacji nie jest za duży. Ale poza tym to same fotele są wygodne a skóra bardzo przyjemna ale to była Nappa czyli bardzo droga. Demówka nie miała masaży to nie sprawdziłem. Interfejs na ekranach, wygląd i obsługa mi się nie podoba. Wygląda trochę anachronicznie, jak interfejsy w pierwszych telefonach dotykowych kiedy dominował skeumorfizm. Pewnie dłuższy czas z nim spędzony i można sobie to ogarnąć i przyzwyczaić się do niego. Jazda: wydaje mi się na ucho nieco ciszej niz w Q5 zwłaszcza od nadkoli ale to trudno porównać bezwzględnie bo były inne opony. W każdym razie jest zdziebko lepiej. Szumów opływowych/wiatru nie czuć do 130, tak samo jak w Q5. Pod pokrywą bagażnika jest sporo miejsca i jest ładnie wykończone a nie goła blacha jak w Q5. Roleta ma prowadnice, w Q5 nie ma. Demówka miała tylną skrętną oś i to jest super, duże auto a zawraca jak kompakt. Komfort resorowania też jest duży i ogólnie wydaje mi się jeździć podobnie do Q5, to taki bardziej ponton na kołach niż auto do agresywnego pokonywania zakrętów. Chociaż po takiej jeździe testowej w ograniczonych warunkach (miasto, kawałek ekspresówki) nie da się ich porównać dogłębnie żeby odczuć różnicę między Quattro a 4Matic. Jak na moje odczucia = jeździ się z grubsza tak samo. Lag na skrzyni w trybie comfort trochę jest ale akceptowalny (na pewno nie ma tak jak w mojej A3 że przyspiesza po 2s od wbicia gazu). Q5 się żwawiej zbierał ale tam miałem tryb balanced przez większość czasu i chwilę dynamic. Kurdę potrzebowabył tutaj kilku godzin aby to wszystko posprawdzać dokładnie. Jakoś nie porwało mnie to auto zwłaszcza w środku. W środku jest właśnie dysonans bo z jednej strony jest dużo (za dużo) błyszczącego trochę tandetnego plastiku ale i dużo miękkiego materiału (cały spód deski rozdzielczej czy boczek konsoli). I przy okazji: wersja AMG Line wygląda w środku (i na zewnątrz) sporo lepiej ale i wymaga solidnej dopłaty. Mercedes też daje tylko 2 lata gwarancji w standardzie. Teraz jeszcze do czwartku na testy X3 i cała niemiecka święta trójca odhaczona i będzie trzeba podjąć ostateczną decyzję. -
Przez Áltair · Opublikowano
Dodam jeszcze ciekawy materiał, jak zrobić pełny film w Groku z pasującymi do siebie ujęciami. Minus jest taki, że autor zero wkłada w to pracy własnej, wszystko robi mu czatGTP. Opcja "Copy Video Frame" wydaje się chyba jednak nie istnieć dla filmów robionych bez projektu i generowania od razu całości (gdy ktos wgrywa pod "image" kazde zdjęcie z osobna), bo w ogóle nie widzę takiego panelu z PPM. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Kto by się spodziewał, że prawactwo nie doczyta: I dodatkowo, że nie wie, iż Kreml inwestuje w każdą skrajną grupę. Ale to prawactwo - oni nigdy nic nie wiedzą, niewiele rozumieją i w zasadzie zawsze piszą bzdury -
Przez Fatality · Opublikowano
https://dorzeczy.pl/swiat/834038/lotwa-zatrzymano-rosyjskich-szpiegow-trop-wiedzie-do-antify.html Kto by się spodziewał, że lewacy, którzy najbardziej krzyczą w każdą stronę, że prawacy to ruskie onuce - a sami okazują się szpiegami Żodyn się nie spodziewał.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi