Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, czarka89 napisał(a):

Dobra, procek został wymieniony, teraz działa na płycie Gigabyte.

Teraz została mi płyta asrocka, wysyłać ja na gwarancję?

Assrok ma w dupie użytkowników. Jak Doamdor napisał dostaniesz info że płyta sprawna. Zrób tak jak reszta i sprzedaj za fajną cenę to ktoś postawi na niej jakiegoś 7500f/7700 i będzie się cieszył póki coś warta.

Edytowane przez Grolshek
  • Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, czarka89 napisał(a):

Teraz została mi płyta asrocka, wysyłać ja na gwarancję?

giphy.gif.a75464e27e3f1735f2425bade9bc37b1.gif

A tak serio, to zrób jak koledzy mówią - sprzedaj póki coś warta.
Serwis ASRocka pewnie ma tak pełne ręce roboty, że odeślą Ci z kwitkiem "działa jak nowa" xD 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czytając forum jestem trochę przerażony miałem ochotę kupić 9800x3d ale teraz się boję. Chyba pójdę w 7800x3d choć to trochę nie przyszłościowe :( i obawiam się spadków np. w cyberpunk.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, javed napisał(a):

Czytając forum jestem trochę przerażony miałem ochotę kupić 9800x3d ale teraz się boję. Chyba pójdę w 7800x3d choć to trochę nie przyszłościowe :( i obawiam się spadków np. w cyberpunk.

Nie ma się czego bać , kup porządną płytę nie ASRocka tylko jakiegoś MSI czy Gigabyte i będzie działać . Ludziom latami dobrze działają 9800X3D a zepsuć się może wszystko. Masz 3 lata gw. na procesor więc spoko.

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, javed napisał(a):

A jak masz siedzieć i myśleć kiedy ci padnie to kup 7800x3d od Majfriendów, teraz je za darmo rozdają i będziesz miał spokój.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Grolshek napisał(a):

A jak masz siedzieć i myśleć kiedy ci padnie to kup 7800x3d od Majfriendów, teraz je za darmo rozdają i będziesz miał spokój.

Nie no aż tak to nie, niech kupi normalnie w Polsce wersję BOX i tyle zdarzają się dobre promki .

• Thanks 1
Opublikowano

tak, tylko że obecnie za cenę 9800x3d na promocji kupisz dwie sztuki 7800x3d z ALI, dostawa z PL.

co komu pasuje

osobiście bym wolał przy tak dużej różnicy cenowej dołozyć te pieniądze do grafiki

oczywiście to moje zdanie 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 godziny temu, miro napisał(a):

osobiście bym wolał przy tak dużej różnicy cenowej dołozyć te pieniądze do grafiki

oczywiście to moje zdanie 

Sensowny argument. A ja mam taki:

Procesory potrafią iść +3% na rok. Jak ktoś nie musi jeść kanapek z chlebem zamiast obiadu po takim zakupie, to brać 9800x3d zamiast 7800x3d

Co do proców z Ali.

Serio wolicie ryzykować?

Jak się spali to potem do Chin odsyłać i mieć nadzieję, że nie zrobią w wała?

Jeszcze rozumiem coś mało awaryjnego, ale 9800x3d z ali dla oszczędności 300zł to bym nie brał.

Luzie widzę dziś dla 150zł kupują 7500f z Chin. Nie rozumiem. Jestem co tu ukrywać "bogaty inaczej" ale nawet ja bym wolał wydać 150zł dla świętego spokoju. 

Cebula chyba niektórym weszła za mocno ;)

Opublikowano
35 minut temu, VRman napisał(a):

ale 9800x3d z ali dla oszczędności 300zł to bym nie brał.

Na 100% popieram . Ale wiadomo jak jest🤣

37 minut temu, VRman napisał(a):

Jak Pisałem wyżej BOX ewentualnie z promki ale w Polskim sklepie.

Też kiedyś myślałem o 7800x3d, nawet kupiłem ale niestety sprzedałem i kupiłem 9800x3d jest git;,

Opublikowano
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Co do proców z Ali.

Serio wolicie ryzykować?

Jak się spali to potem do Chin odsyłać i mieć nadzieję, że nie zrobią w wała?

Jeszcze rozumiem coś mało awaryjnego, ale 9800x3d z ali dla oszczędności 300zł to bym nie brał.

Luzie widzę dziś dla 150zł kupują 7500f z Chin. Nie rozumiem. Jestem co tu ukrywać "bogaty inaczej" ale nawet ja bym wolał wydać 150zł dla świętego spokoju. 

Jak zawsze Mama powtarzała: biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy. Tym samym jak proc z Ali to jest za duże ryzyko bo cię stać tylko na niego to nie jest to dil dla ciebie. Dla ciebie jest proc z polskiej dystrybucji z gwarancją i pewnością że w razie czego wymienią. U mnie jak padnie proc od Majfriendów to wzruszę ramionami i kupię następny. I zgadzam się całkowicie. 9800x3d z Ali to słaby dil ze względu na ich potencjalną awaryjność i my nie mówimy o nim tylko o pancernym 7800x3d, coś ci się pomerdało.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

9800x3d też jest na promocji i jest w tytule wątka, a ja pisałem ogólnie, że bym X3D nie kupował z Ali. Zgony 7800x3D  też się zdarzają, choć chyba nie tak dużo jak 9800x3d.

Co do reszty to się zgadzam.

Opublikowano
17 godzin temu, AudRob napisał(a):

Na 100% popieram . Ale wiadomo jak jest🤣

Jak Pisałem wyżej BOX ewentualnie z promki ale w Polskim sklepie.

Też kiedyś myślałem o 7800x3d, nawet kupiłem ale niestety sprzedałem i kupiłem 9800x3d jest git;,

Dlaczego niestety? Żałujesz że masz 9800x3d?

Opublikowano
2 godziny temu, javed napisał(a):

Dlaczego niestety? Żałujesz że masz 9800x3d?

Chodziło mi o to że niestety sprzedałem 7800x3d , po przemyśleniu sprawy kupiłem 9800x3d i nie żałuję.

Odpukać ale działa elegancko nie mam z nim żadnych problemów , jest też chłodniejszy od 7800X3D