Płyta głœwna
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez ryba · Opublikowano
Upiera sie, ze nie nie nagrywa w celach komercyjnych? Systematyczne nagrywanie na YT z wlaczona monetyzacja + donejty za kontent to juz komercja -
Przez nosilence · Opublikowano
Jaki monitor 27" OLED/QD OLED/ WOLED polecacie uniwersalny Do gier, normalnego użytkowania oraz do pracy. Ma on głównie być przyjazny oczom przy przechodzeniu ze starego LCD SAMSUNG 19" 75Hz 1440x900, na który na oczy do dziś nie narzekam i noszę okularów, bo takowych do LCD nie potrzebuję. Obecnie mam na testy : msi mag 271qpx qd-oled e2 na matrycy Samsung Monitor jest cudowny, obraz w grach bajka jak widokówki zrobione lustrzankami, daję mu 10/10 pod każdym względem i z chęcią bym go zostawił, ale pójdzie do zwrotu bo nie zaprzyjaźnił się z moimi oczami po ponad miesiącu nawet. Powyższego monitora tyczy się komentarz jednego z użytkoników OLEDa marki Gigabyte, które niestety muszę poprzeć jak i 6 Like'ów innych osób pod tym komentarzem na jednej ze strony, która sprzedaje ten monitor Gigabyte, a on brzmi on tak : "Obraz rewelacja, ostrość, głębia i ta czerń! Wszystko super ale mnie bolaly oczy już po kilku minutach użytkowania. Zmiana ustawień obrazu nie usunęła problemu bolących oczu... musiałem oddać monitor." To samo tyczy się niestety MSI. Miałem na testy Samsung Odyssey 27" OLED G6 S27DG600SU plusy to matryca 100% matowa, minusem to jest to że już po 2-3 godzinach siedzenia zaczyna dawać po oczach zmęczenie lub pieczenie i nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia czy co, Samsung z porównianiem do QD OLED MSI jest gorszy jakością w grach i w ogóle, ale zostawiłbym sobie Samsunga gdyby zaprzyjaźnił się moim oczom, Samsung jest bardziej przyjazny moim oczom niż MSI,mam takie wrażenie dziwne, muszę kombinować by któryś całkowicie zaprzyjaźnił się z moimi oczami. Inaczej moje oczy reagują na QD OLED i inaczej na OLED, szkoda. Muszę kombinować. Jest jeszcze matryca WOLED, która ma inną technologię, a której nie próbowałem i mnię kusi by spróbować i jest nim LG : np. tutaj: https://www.x-kom.pl/p/1218115-monitor-led-27-265-284-lg-ultragear-27gs95qe-b-oled.html?sm=pepper&utm_tag=652516070 Myślałem też nad OLEDem DELLa Alienware, narazie nie wiem na jakiej on jest matrycy zrobionej (jestem w trakcie zasięgania informacji co to za matryca.). Dodam że dużo najbardziej znanych marek firm IPSy LEDowe też niechcą być przyjazne moim oczom i poszły zwroty Więc kombinuję z OLEDami. -
Przez Element Wojny · Opublikowano
No bo można, wystarczy mierzyć siły na zamiary. Tobie się marzy 4K? To wal na stół 10 tysięcy jak masz. Ja chcę kupić 5080 do 1440p -
Przez voltq · Opublikowano
Zobaczymy 3 lutego po premierze jak to będzie wyglądać ja mam urlop więc mam zamiar przejść gierkę na 100% -
Przez Tankietka · Opublikowano
Ahh wspomnienia. Przed erą Soulsów ludzie padali jak muchy na bossach. Wielu nie dało rady przejść Almy (chociaż dla mnie trochę demonizowana i są trudniejsi tam bossowie). W sumie dla mnie Ninja Gaiden z pierwszego Xboxa to taki souls bez pewnych "soulsowych" elementów.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi