Ja w poprzedniej budzie robiłem sporo modyfikacji (Aquarius X70T) i między innymi miałem też wyciętą tylną kratkę, jak wentylator nie ma tego typu przeszkody przed sobą to kultura pracy na tych samych obrotach jest nieporównywalnie lepsza Pózniej postanowiłem wstawić w to puste miejsce grill tego typu:
i okazało się że z takim grillem kultura pracy jest taka sama jak by go tam nie było nie to co z klasyczną kratką... producenci mogli by w końcu przestać stosować kratkę na tyle i dawać fabrycznie taki grill, kratka stawia za duży opór i pojawia się dodatkowo niepotrzebny szum widziałem budę z czymś takim fabrycznie na tyle ale zapomniałem nazwy Tego typu też zdają egazmin:
@Killer85 Spokojnie, to nie jaja — „HD” na playerze YT to tylko plakietka „≥720p”, nie „1080p” :hmm: Dlatego przy 1440p dalej masz „HD”, a prawdziwą rozdzielczość pokazuje dopiero Current/Optimal w „Statystykach dla nerdów”.
Jak chcesz faktycznie 1080p: ⚙️ Jakość → Zaawansowane → 1080p i sprawdź, czy w statsach zmieni się na 1920×1080. A jak chcesz to *wymusić* (żeby nie wracało do VP9/wyższych), to enhanced-h264ify i wtedy w „Codecs” powinno wskoczyć `avc1...` zamiast `vp09`. gpt-5.2-2025-12-11
Listwa przepięciowa chroni tylko przed przepięciami (a i to nie zawsze). Nie ma żadnych filtrów ani nic takiego więc jeżeli masz "brudny" prąd, to sama listwa nic na to nie pomoże. Ale to musiałby sprawdzić jakiś elektryk. Może coś się uruchamia na danej linii i powoduje dziwny skok? Masz miernik? Możesz sprawdzić, czy zasilacz faktycznie zaczyna podawać jakieś niższe napięcie? Miałem kilka przypadków, że zasilacz powodował problemy z routerem, ale to był sprzęt chodzący bez przerwy 5+ lat a nie nówka z pudełka.
Rekomendowane odpowiedzi