skypan 2 133 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia 48 minut temu, galakty napisał(a): A są presety chociaż? Na szczęście jest i zapisuje wszystko co ostatnio miałeś na sobie. Gadżety chyba też zostają. Nie wiem czy wszystkie bo brałem tylko lornetkę i zawsze pozostawała w presencie. 7 minut temu, caleb59 napisał(a): To samo tutaj - zamykanie się na jeden tryb gry nie wróży długotrwałego sukcesu Ma być więcej trybów ale jak na razie w EA mają się skupić na tym jednym i 8 minut temu, caleb59 napisał(a): Może później jak early access się bujnie i trochę więcej popracują nad grą, dodadzą nowe tryby i pomysły do rozgrywki to będzie miało sens ale obecnie jest po prostu wszystkiego za mało i za słabo tu pełna zgoda. W testach były dwie mapy. Później ma dojść trzecia. Tylko jak będą iść w tym samym kierunku z mapami co teraz to lipa. No niby były dwie "różne" mapy a w sumie to był jeden ciul. Wyglądały bardzo podobnie. Mało jest obecnie zawartości i nie sądzę by 10 września coś się zmieniło. Zrobili taką surową podstawę do gry i musieli by mocno cisnąć w EA z zawartością by utrzymać ludzi przy tytule. Tylko jedno trzeba im oddać. Oni to wiedzą, że jest biednie. Sami mówią, że celują w bazę graczy chyba coś w okolicach 5 tys. Mi się nie chce czekać iluś tam lat w EA by finał był jak z WW3 Życzę im powodzenia ale zanim ją skończą to może już być za późno. 1 1
galakty 5 465 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Trochę za szybko ten playtest robią, lepiej było poczekać, dziś jak gra się odbije na początku to ludzie praktycznie nie wrócą. 1
oldfashioned 916 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 35 minut temu, Kadajo napisał(a): Bo jest duża baza graczy która chciałby klasycznego Battlefidla. Ciezko mi sie odniesc do HLL, ale HLL Vietnam daje taki vibe - pogralem z 3-4h na conquescie i bylo to zdecydowanie blizej do BF2 niz do BF6. Ba, to bylo jeszcze "za BF6". Vietnam ma to do siebie, ze gra jest bardzo wolna, bo masz krzak na krzaku, kompletnie nic w tej dzungli nie widzisz Jest commander, jest bardzo wazna rola squad leadera, sa klasy typowo A/T, jest troche zbyt male zroznicowanie broni na ten moment - ale moze to w sumie tez jest dobre, bo nie masz ludzi zaklepujacyc medyka bo chca konkretna bron. Ja co prawda mimo przegrania tego weekednu sporo, to ledwo liznalem 4 klasy: medyka, riflemana i machine gunnera z piechoty, oraz pilota (helka sie dosc przyjemnie lata na joyu, pure dla funu). Jak komus siadly army/squady, to ten vietnam jest na prawde fajna gra. Moze tylko frustrowac ze dostajesz z krzakow i SERIO nie wiesz skad.
skypan 2 133 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia (edytowane) @oldfashioned Mnie blokuje "monotemetyka" w HLL Vietnam. Dżungla jest OK ale jednak wolę różnorodność w mapach. W WarDogs po 2-ch dniach miałem dość lasu i jakiś tam budyneczków. Edytowane 24 Sierpnia przez skypan
oldfashioned 916 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Jest chyba 1 czy 2 mapki z piachem, no ale to nadal jest Vietnam i glownie krzaki. Mi się podoba, bo to po prostu dobrze wygląda. Mam fun z gry i visualsów. Ale to tez moze byc tak, ze po 50h grania mi sie przeleje Lezy mi to, ze mapki sie szybciej koncza niz w Squadzie, 30-50 min max co gralem. To jest takie idealne na wejdz, pograj troche z glowa i wyjdz.
galakty 5 465 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Vietnam jest... generalnie nudny. Znaczy fajnie byłoby gdyby jednak były samoloty/śmigłowce/marynarka z pełnego zdarzenia, bo Vietnam to nie tylko kucanie w dżungli, ale osobiście nigdy mi ten wątek nie pasował. Wojna w Korei ciekawsza Ale po przejęciu przez Team17 ja do HLL nie wrócę. Nie zobaczą moich $$$
Kadajo 10 728 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Ej no, dodatek Vietnam do BFBC2 by lepszy od podstawki
galakty 5 465 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Ale wtedy to i BF był dobry sam w sobie...
Kadajo 10 728 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Ja w HLL trochę grałem ale nie przypadło mi to do gustu za mało dynamiki w tym było. Tutaj podejrzewam ze jest podobnie.
oldfashioned 916 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Dla mnie to jest dynamika BF2, osoby bardziej ogarniete sa w stanie kucnac zrobic 180 i Cie sciagnac zanim trafisz, ale ogolnie kto pierwszy strzeli ten z reguly wygrywa. Nie ma tutaj BF'owego 'hitregu', Nie mialem jeszcze sytuacji ze czulem ze przegralem przez ping/lagi/bledy gry. No ale przez weekend zabilem ledwie 300 osob, wiec to tez nie ma porownania, gra jest sporo wolniejsza. hll vietnam - 0.22 kill per minute mam teraz bf6 - 1.2
skypan 2 133 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia 30 minut temu, oldfashioned napisał(a): Lezy mi to, ze mapki sie szybciej koncza niz w Squadzie, 30-50 min max co gralem. No to jest szybko. W Wardogs 1h to pikuś o ile walka jest wyrównana. Wczoraj w połowie rundy wyszedłem a minęła 1 h
galakty 5 465 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 31 minut temu, Kadajo napisał(a): Tutaj podejrzewam ze jest podobnie. Nie, Wardogs wywodzi się z KOTH do Army, najlepszego trybu dla szybkiej akcji. Sam gram tylko w to, respisz się, helka i już walczysz. Ciut wolniejsze od BF, ale do HLL daaaaaaleko.
skypan 2 133 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia 38 minut temu, galakty napisał(a): Wardogs wywodzi się z KOTH do Army, najlepszego trybu dla szybkiej akcji To w testach WarDogs mało kto to ogarniał. Jak od początku trafiła się ekipa co non stop podążała z HZ to gra kończyła się stosunkowo szybko. Już na początku można było sobie zbudować 30-40 przewagę w punktach. 1
galakty 5 465 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 1 minutę temu, skypan napisał(a): To w testach WarDogs mało kto to ogarniał. Jak od początku trafiła się ekipa co non stop podążała z HZ to gra kończyła się stosunkowo szybko. Już na początku można było sobie zbudować 30-40 przewagę w punktach. Kurde, w KOTH to mecze trwają nieraz po 1:30-2h... rzaaaadko mniej niż 1h. Pewnie długa droga przed tą grą, o ile przetrwa... Ale 105k w peaku niezły wynik
caleb59 2 485 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia Bo każdy, nawet najmniejszy strimer dostał dostęp i były Twitch dropy to i statystyki lecą w górę.
oldfashioned 916 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 40 minut temu, galakty napisał(a): Kurde, w KOTH to mecze trwają nieraz po 1:30-2h... rzaaaadko mniej niż 1h. Pewnie długa droga przed tą grą, o ile przetrwa... Ale 105k w peaku niezły wynik Jakas wariacja widze. W Delta Force jak sie gralo w TKOTH, to mapka trwala 30 minut, ewentualnie jak ktos wysiedzial 10min w strefie ciagiem to przed czasem wygrywal. Rozumiem ze ARMA jest sporo wolniejsza (i mega bardziej skomplikowana) od starego dobrego BHD, ale mimo wszystko 2h meczyki to juz tylko dla pasjonatow, dla 99.9% graczy to jest zbyt duza bariera wejscia.
skypan 2 133 Opublikowano 24 Sierpnia Autor Opublikowano 24 Sierpnia Godzinę temu, galakty napisał(a): Pewnie długa droga przed tą grą, o ile przetrwa... Ale 105k w peaku niezły wynik No jak było można zwrócić i odzyskać kasę niezależnie od czasu grania to ludzie potraktowali to jako DEMO Sam tak zrobiłem i pewnie realnie z tego 105k zostanie 5k Ja tego nie biorę. Będę obserwował postępy i zobaczymy co z tego wyjdzie ale mam jakieś złe przeczucie, że to po prostu zdechnie. Mimo, że się chwalą, że jest to coś pomiędzy BF a ARMA to ja ewidentnie tego nie widzę. Trudno określić co to jest bo właściwie za wiele nie ma z BF ani z "milsimów". Jest wielka pusta mapa ze stosunkowo małym polem walki w którym próżno szukać jakiejś taktyki, fajnych rozwiązań. No brak tej grze innowacji a twórcy starają się nam na siłę wcisnąć, że to jest jakiś game changer. No nie jest.
galakty 5 465 Opublikowano 24 Sierpnia Opublikowano 24 Sierpnia 13 minut temu, skypan napisał(a): Jest wielka pusta mapa ze stosunkowo małym polem walki w którym próżno szukać jakiejś taktyki, fajnych rozwiązań. No brak tej grze innowacji a twórcy starają się nam na siłę wcisnąć, że to jest jakiś game changer. No nie jest. Ja myślałem że wezmą KOTH i zrobią to lepiej, bo w Reforger pola do popisu jest sporo. Tymczasem... No nie, powielają to samo i dodają nowe problemy.
oldfashioned 916 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września Dzisiaj zaczyna sie druga beta Wardogs - namowil mnie typ - kupilem. Jak bedzie niegrywalne to mozna zrobic pelny refund przed startem. Bardziej patrze na to w kontekscie latania - bo gierka mocno to promuje, na nogach pewnie w ogole nie bede biegac
skypan 2 133 Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Ja zrobiłem "refunda ale odrefundowałem". Zdecydowali znajomi. No sam w BF-e nie będę siedział U mnie tych typów jest 4-ech. Co do latania. Czuć masę. Nie jest to jakiś symulator latania ale - no jest inaczej. Jak na razie (powiedzmy) ogarniam Little Birda bo jest najbardziej sterowny Jednak patrząc jak inni latają to oceniam siebie tak 3/5. Wystartuję, dolecę i wyląduję prawie wszędzie.
skypan 2 133 Opublikowano 4 Września Autor Opublikowano 4 Września (edytowane) Poradnik jak zarabiać Chciałem nagrać całą rozgrywkę ale przypyliło i wykopało mnie z serwera. Kurka. A mogłem jakieś makro odpalić. Jednak te ok 7 to czysty zysk Cała kwintesencja gry. Kuźwa a człowiek męczył się helką wożąc ludzi i sprzęt. Sama helka 6 k a tu proszę. Warzywo gejming Edytowane 4 Września przez skypan
MaxxGroo 97 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Pograłem trochę wczoraj, wystarczy mi już, znam to. Mogliby trochę urozmaicić albo rozszerzyć grę od strony gameplayu, a zrobili głupszego brata Arma3 koh. Proste sterowanie, proste zasady i proste mechaniki. Być może to klucz to sukcesu i casuale wsiąkną.
galakty 5 465 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września Godzinę temu, MaxxGroo napisał(a): zrobili głupszego brata Arma3 koh Nie, zrobili Reforger KOTH. Arma 3 KOTH to było złoto którego już nigdy nie ujrzymy, może w Armie 4.
skypan 2 133 Opublikowano 6 Września Autor Opublikowano 6 Września (edytowane) W Wardogs jest tyle sprzeczności, że zastanawiam się czy sami twórcy wiedzą co chcą osiągnąć. Damy trochę Squad (przyznali się, że to jest ich największa inspiracja) ale trzon rozgrywki zrobimy na wzór ARMY R KOTH. Dla nich taki miks jest podstawą by w opisie dać: Taktyczny FPS. Tylko zaraz na jednym wydechu dodają do tego, że jest to sandbox i każdy może grać jak chce i robić co chce. Więc jak ktoś liczy na grę taktyczną to się srogo zawiedzie bo na wszystkich serwerach jest "róbta co chceta". Publiczne serwery tak teraz wyglądały i będą wyglądać w przyszłości. Na prywatnych serwerach gdzie będzie stała ekipa nastawiona na PTFO a na dodatek będą siedzieć w jednym zespole z pełną komunikacją to życzę powodzenia przeciwnikom. Nic nie ugrają i skupią się tylko na zarabianiu kasy by coś tam wyjść na plus więc sandoboxowy aspekt gry zacznie u nich dominować. Będą grać pod siebie. Nie zespół czy tam drużynę. Oczywiście na publiki też może wbić jakaś większa zorganizowana ekipa więc sytuacja może być podobna. Obecnie jak ktoś nie ma ekipy a chce zarabiać w grze (to jest podstawa) to zapomina o PTFO. Sama mechanika gry tak jest skonstruowana. Kasa leci za byle co. Nawet jak się przegra rundę to coś tam skapnie za samo ukończenie rozgrywki. Jakież było moje zdziwienie, że dostawałem kasę za spotowanie przeciwników a konkretnie za zgon przeciwnika po moim spocie. Kasa za zabicie na spocie wpada nawet gdy zostanie zabity przez wrogą drużynę Zaspotujesz wrogą helkę: kasa, pilot jebutnie w drzewo: kasa za "eliminejted helki No niech jeszcze dadzą krokomierz i płacą za kroki Dziwnie jest to wszystko skonstruowane. Odblokowania podstawowego sprzętu. Obecnie "levelowanie" jest drastycznie przyspieszone by można było sobie potestować sprzęt. No i pojawiły się czołgi itp. Więc postanowiłem, że kupię sobie np. RPG. W grze już ileś tam godzin mam a tu zonk. Nie kupię bo nie mam wbitego 5 poziomu inżyniera By wbić ten poziom do wyboru mam: grać strzelbą, wozić zaopatrzenie lub coś tam budować. Na szczęście wcześniej trochę polatałem i powoziłem te zapasy więc 4 poziom wbity. No ale chcąc nie chcą wziąłem młotek by dobić ten 1 poziom budując z dupy konstrukcje by kupić RPG. Strzelb nie lubię. Odblokowanie "igieł" na pojazdy latające jeszcze gorsza droga przez mękę. Nie spotkałem jeszcze gracza z taką bronią więc skutkiem tego była totalna rzeź piechoty przez helki bojowe. Oczywiście pewne wsparcie dawały FOB-y z "igłami" ale w ogólnym rozrachunku helki dominowały. Były chwile wytchnienia jak helki walczyły między sobą ale generalnie wczoraj to miałem piekło na ziemi. Była ponoć mobilna AA ale dostali jakieś roszczenia finansowe i obecnie ją wyłączyli. Więc jest nadzieja, że jak ją przywrócą nie będzie takiej dominacji w powietrzu a były to tylko Little Bird-y. HAVOC-a nie spotkałem. Podsumowując: obecnie czołgi i heleny bojowe rozpieprzały całą grę. Totalna dominacja bez środków zaradczych na te pojazdy i jakaś głupia kolejność/sposób na odblokowywania RPG czy igieł. Teraz ekwipunek. No tak z dupy rozwiązania to dawno nie widziałem. Wszystko oparte jest na plecaku. Plecak to twoje podstawowe wyposażenie i wszystko co chcesz użyć tam ląduje. Kamizelka taktyczna poza bonusami związanymi np. z szybszym przeładowaniem czy dodaniu kolejnych slotów szybkiego wyboru nic nie daje. W samej kamizelce powinny być miejsca na magazynki, granaty czy tam bandaże. Już pal licho amunicję. Niech ona będzie w plecaku ale podstawowe rzeczy do broni niech będą w kamizelce. Zaznaczam, że nie dorobiłem się najdroższych kamizelek więc może tam jest taka opcja. Jak tak jest to niech ktoś potwierdzi lub zaprzeczy. Dawno takiej ściany płaczu nie wypociłem. Dziwna to jest gra bo jako gracz lubiący PTFO samemu ciężko jest tego doświadczyć w tym tytule. Chyba, że się przez przypadek trafi fajna ekipa na serwerze. Sytuacja zmieniła się gdy wczoraj w 7-u wbiliśmy na jeden serwer. Było PTFO, komunikacja itd. Potrzebne zaopatrzenie ? Koleś przyleciał z konkretnym zaopatrzeniem i zrzucił nam w miejscu walki: RPG, amunicja do broni, bandaże itd. Nikt się nie bawił w "sandboxy" tylko brał to co wymagała chwila. Jest czołg do zniszczenia. Bierzemy RPG, inny czeka na namiar by go dobić dronem, ktoś kupuję helenę na desant i ma w tyłku ile to kosztuje. Sam wyskoczy do walki bo wie, że poniesione koszty za chwilę zwrócą sie ze sporą przebitką. Dosłownie. Masz -20000 a tu po akcji +50000 $. Wiadomo. Żadne odkrycie, że ze znajomymi lepiej ale tu zdecydowanie to widać. Ogólnie z perspektywy samotnego gracza tak 4/10 bo trochę za dużo baboli na start, grafika mocno średnia, PTFO nie istnieje i te cholerne pancerne drzewa w XXI w Z ekipą 6/10. Niby niewiele więcej ale robi różnicę. Jest to EA. Mają co robić ale czy dowiozą ? Do końca roku się okaże po wykresach ze steama. Edytowane 6 Września przez skypan 1
galakty 5 465 Opublikowano 6 Września Opublikowano 6 Września 20 minut temu, skypan napisał(a): Dziwna to jest gra Nie grałem ale czytam/oglądam i się zgadzam, zresztą przed testami już miałem obawy. Ona umrze jak WW3 coś czuję, gdyby nie darmowe playtesty i opłacenie Youtuberów/Instagramerów to by nikt o niej nie wiedział. Za rok/dwa zapomną.
Rekomendowane odpowiedzi