Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oby to zmienili bo w EA przymykam na to oko. Wczoraj trafiłem na fajną ekipę co chcieli wbić jakąś nagrodę za wyzerowanie przeciwnika. Za trzecim podejściem się udało. Przeciwnik nie istniał. Zerowaliśmy wszystko. Łącznie z FOB-ami. Z 16 chłopa było w HZ

victory.jpg

Zrzut ekranu 2026-09-17 101854.png

Opublikowano

Ja po urlopie będę wracał do gierki, oby żyła jak najdłużej bo hype ma ogromny. Ale umierały już takie gry (helldivers, arc) więc trzeba dzielić na dwa ;)

Zmotywowalo mnie ta gierka mocno do inwestycji w lepszy setup (z pedalami) i zakupieniu mfs i dcsa, stricte do latania. 

Opublikowano (edytowane)

Dobry FOB z iglami i dwóch upierdliwych gostków w pojeździe z paką ręcznych igieł i latanie w strefie staje się mega trudne. Nawet czasami trudno do strefy dolecieć :) Wiadomo, że tak zawsze nie jest ale łatwo idzie napsuć krwi helkom. Osobiście gierka już mi się znudziła w becie a gram bo znajomi cisną. 

Edytowane przez skypan
Opublikowano
W dniu 18.09.2026 o 09:22, skypan napisał(a):

Osobiście gierka już mi się znudziła

Bo jest nudna jak cholera :E 

Z jednej strony za szybka, z drugiej za wolna. Robienie za logistykę jest nudne, bo jedzie się długo, a bitwy nie są szczególnie długie (w porównaniu do Squad).

Niestety ale wciąż KOTH w Armie 3 jest najlepsze... Reforger ułomne ale i tak mi się lepiej tam gra.

Opublikowano

Wiążę nadzieję właśnie z customowymi serwerami, wolałbym tak jak jest ale bez budowania bo niepotrzebnie ludzie tracą focus od walki. W Reforger tego nie ma, tylko radio jako spawn i wsio, koniec. Trzeba walczyć, chować się, szukać przeciwnika. A tu wiadomo gdzie będzie bo są FOBy.

W sumie wczoraj wziąłem monokular i stojąc na wieży nabiłem z 30k kasy, potem ktoś postawił AA i 3 helki strąciłem. Zarobiłem sporo ale frajdy zero xD 

Opublikowano (edytowane)

@galakty Patrz na to. Jak być najgorszym by być najlepszym :P W tej grze ekonomia leży i kwiczy przez co cała rozgrywka jest bez sensu. Ludzie, którzy walczyli i wydawali kasiorę na sprzęt wychodzą gorzej niż dydek co woził palety i po dowozie popełniał samobójstwo więcej zarobił niż cała reszta :E Najszybszy sposób na wbijanie kierowcy. Nigdy nie wyszedłem na minus a zawsze byłem w topce zarobionej kasy :) A miałem i 16 zgonów do ZERA :) To jest największy debilizm gry. Kasa. Nie gadamy kto ile zabił i jaki to miało wpływ na grę ale kto ile zarobił. Właściwie wygrana czy przegrana nie ma znaczenia. Jeszcze gorzej niż w BF-e. Obecnie sobie troluję w grze bo można. Jak chcę sobie postrzelać też idę tylko z lornetką i zbieram sprzęt z zabitych. Nieważne czy wróg czy swój. Ze swojego nawet śmieszniej bo zawsze mam ciekawą słowną interakcję z poległym ile to kasy na sprzęt stracił. Zawsze mu dziękuję za poświęcenie :E

WARDOGS Screenshot 2026.09.19 - 15.37.31.81.png

Edytowane przez skypan
  • Like 1
Opublikowano
35 minut temu, skypan napisał(a):

Patrz na to

Wczoraj mi brakowało kasy to wziąłem monokular + spadochron i tak 30 minut przeżyłem nabijając kasę spotowaniem ;) Totalna głupota i bzdura. A dobra snajperka to dopiero 10 lvl zwiadowcy, ta pierwsza strzela kulkami BB. 

W KOTH zarabianie kasy polegało na ZABIJANIU albo campieniu w strefie. Siedzenie poza strefą nie dawało kasy ani XP, nie było logistyki poza wożeniem helką piechoty. Dlatego m.in. nigdy nie grałem w Fortnite, bo było budowanie. 

Jeśli tu będzie reset (a słyszałem ploty że ma być) to gra umrze. 

Opublikowano

Jeżeli dobrze pamiętam, to pierwszy reset ma być po ok miesiącu od wejścia gry w EA. Później te resety mają być już w większych odstępach czasowych. No generalnie nazwali to sezonami, które zostaną z nami na stałe. Wybrali najbardziej prosty wręcz prymitywny sposób na balansowanie rozgrywki. Wyzerowanie konta z możliwością zamiany gotówki na złoto, które nie przepada. Tym sposobem robią z gry wieczny grind, z powtarzalnymi prawie identycznymi trzema mapami, z rozgrywką gdzie TP i taktyka nie istnieje.

Opublikowano

Ludzie chyba sobie z tego sprawy nie zdają, ja wracam do Reforger :E 

Reset byłby OK ale tylko dla kasy, nie poziomu. Nie wyobrażam sobie znowu wbijać od zera artylerii czy broni, litości... Balansować powinni kasą albo odpowiednim matchmakingiem. 

Opublikowano

Najwiekszym kłamstwem tego całego WARDOGS jest "ogromna mapa 16x16km".

Co z tego, skoro strefa kontroli jest zawsze centralnie w środku.

No i te pozostałe obszary to głównie generyczne wioski i pola.

To już wczesny PUBG miał super urozmaicone mapy gdzie grało się na całości.

Opublikowano (edytowane)

A o to, to tak w sumie zgoda, właśnie w Reforger jest kilka opcji gdzie kółko będzie i to jest fajne, ta sama mapa ale taktyka inna.

BTW do Squad wrócił mod Galactic Contention na UE5, chyba sobie pobiorę.

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1
Opublikowano

Zabawne to WARDOGS.
Wiedzieliście, że można wsiąść do pojazdu przeciwnika (zajętego) i tak sobie z nim jeździć?

Jakiś typek szalał humvee między naszymi, na chwilę się zatrzymał i się do niego dosiadłem... i dopiero za minutę, czy dwie go rozwaliłem, wewnątrz pojazdu :D 

Zamykajcie drzwi.

Opublikowano
59 minut temu, krukkpl napisał(a):

Unlocki mogliby zostawić... jedynie zgromadzony hajs wyzerować ewentualnie.

To samo pisałem, zostawić postęp tylko wyzerować kasę i tym balansować. Ale nieee.

Takie WIPE działają na korzyść spoceńców którzy po tygodniu będą mieli artylerię. Ktoś kto gra 1h po pracy się odbije bo nie ma sensu. Chyba że MM losowałby ludzi po poziomie, co jest nierealne. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, skypan napisał(a):

Mnie znajomi nie utrzymali w grze. Wylądowała w odpowiednim dziale i poszedł deinstal.

image.png.bfba38a456bbc0af4c976e956824bd7f.png

Od początku pisałem, że to jednostrzałowiec, tzw. hit na Twitcha i nara.

Edytowane przez caleb59
  • Upvote 1
Opublikowano
31 minut temu, galakty napisał(a):

Chyba że MM losowałby ludzi po poziomie, co jest nierealne. 

Zapowiedzieli, że mają być serwery z ograniczonym poziomem. Tylko raczej nie pojawią się w EA bo to nie miało by sensu.

27 minut temu, caleb59 napisał(a):

Od początku pisałem, że to jednostrzałowiec, tzw. hit na Twitcha i nara.

Ta gierka nie jest zła jak naprawią ekonomię bo jest totalnie z tyłka. Nawet ten jeden tryb idzie przeżyć jak by były serwery pozbawione budowania.