Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, tgolik napisał(a):

Pada trzymasz w rękach. To podpórka jest kluczowa, bez niej pad się telepie na prawo i lewo w rytmie pedałowania. Normalnie ręce, w których trzymasz pada masz oparte na udach, które na rowerku zastępuje ta podpórka.

Ja mam bieżnię i na szczęście nie muszę tak kombinować.

Opublikowano (edytowane)

A ja powiem, że i jedno i drugie. Kalorie kontroluję precyzyjnie. Zakładam sobie dzienne zapotrzebowanie dla "biegu jałowego" - tylko tyle, żeby przeżyć. Obecnie 1700 kcal (178 cm, 72 kg) bo chcę zrzucić 1 kg do końca lutego. I do tego dokładam spalone kalorie w aktywności. Czyli dzisiaj mogę zjeść 1700 kcal + 800 kcal spalone na rowerku w czasie grania w Residenta i udzielania się na forum. Razem 2500 kcal. Jutro półtorej godzinki tenisa, pyk + 750 kcal.

Edytowane przez tgolik
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Ja mam bieżnię i na szczęście nie muszę tak kombinować.

Dajesz radę grać na bieżni? Przy jakiej prędkości chodu? Rysław mówił, że daje radę pisać przy 2 km/h, ma specjalny, wysoki blat do pracy na stojąco.

6 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

spoko spoko, jezeli podchodzisz do tego z głową i świadomością, ale... 800kcal przepalić (!) rowerkiem, to mordęga na granicy niemożliwego. Lepiej ująć sobie tych kalorii (do np. 2100) i... nie padałować. 

Sam nie wiem, jak to zleciało, w czasie oglądania filmów na rowerze trudno mi dobić do 500 kcal. Gry angażują bardziej i przez większość czasu nie pamiętałem, że pedałuję.

Nie doczytałeś mojego posta. Bez tego rowerka zjadłbym dzisiaj tylko 1700 kcal. Nie jest to łatwe.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano

1700 kcal, to samobójstwo. Ale te 2100 mógłbyś popróbować (bez kardio). Oczywiście kardio, jest spoko. Nawet dla niewalczacych z kg. Ale zjadanie maxa X, z założeniem, że a teraz muszę spalić -x, jest też trudne (a i trochę bezcelowa). Lepiej założyć sobie taki X, żeby nie walczyć każdego dnia o spalenie "nadkalorii".  Ale to chyba inny wątek. ;)

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj zamknąłem w Resident Evil: Village wątek Moreau - ten z wiatrakami i rybą - zajął mi 30 km na rowerku, z niedużą prędkością. Wątek jeden z fajniejszych w grze.

@JeRRyF3D Z wagą zacząłem walczyć 2 lata temu i ogarnąłem temat 18 kg w ciągu roku. A teraz szukam możliwie przyjemnych rozwiązań, żeby utrzymać wagę w założonych widełkach. Granie na rowerku ma szansę być takim bezbolesnym rozwiązaniem. Jestem dobrej myśli.

P.S.

Przy 2100 kcal, bez aktywności tyję w tempie paru kg rocznie. Wagę utrzymuję przy 1900 kcal.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1