cyborg 13 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Witam dopiero co złożyłem komputer przed chwila z ryzen 5 7500x3d i intel arc b580, monitor 1440p, i włączyłem fortnite by sprawdzic wydajnosc ile fps pocisnie, a tu dupa, na ustawieniach wysokich/epickich 60- \max70fps w dodatku z przycinkami, niewiem o co chodzi. sterownik najnowszy 32.0.101.8425, temperatury dobre, moze ktos podpowiedziec co zrobic? w dodatku niby mam cos do pobrania ale nie wyszukuje mi nic Edytowane 14 godzin temu przez cyborg
cyborg 13 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Rbar włączony? Jeśli to jest ta opcja to tak
wallec 1 114 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu FPS na epickich chyba taki ma być a ścinki wynikają z punktów zaznaczonych strzałkami
cyborg 13 Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) mam ustawione na 6000mts, a to ze mam jedna kosc 16 GB nic nie znaczy, nie wplywa prawie na wydajnosc w grze. widzialem ze inni maja mega duze fpsy 200 dobijajace do 300 Dodam że w hunt showdown mam 100fpsow na wysokich ustawieniach i nic się nie zacina Edytowane 13 godzin temu przez cyborg
cyborg 13 Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu Dodam, że jak przestawiłem z dx12 na dx12 wydajność i ustawienia ultra to mam stałe 400fps. Coś musi być na rzeczy z dx12 jakaś opcja tam która koliduje z moja karta
Above 9 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 godzin temu, cyborg napisał(a): Dodam, że jak przestawiłem z dx12 na dx12 wydajność i ustawienia ultra to mam stałe 400fps. Coś musi być na rzeczy z dx12 jakaś opcja tam która koliduje z moja karta chyba DX11. Czytałem o cyrkach z Arc czasem w starszych grach i przedstawienie DX pomaga, aczkolwiek jak pisali wyżej koledzy posiadanie 1 modułu RAM niestety dosyć mocno wpływa na wydajno sc RAM/CPU i może powodować niższy fps i mikro przycinki. Do tego Intel Arc ma jednak trochę większy narzut na CPU jak AMD czy Nvidia.
cyborg 13 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Na dx11 mam 10fps Na dx12 wydajność ścinki po 2sekundy mam po czasie, najpierw gra chodzi płynnie jakiś czas I naprawdę wcześniej miałem kompa z jednym ramem i nic nie było, różnica jest marginalna między single a dual, są testy na YouTube każdy sobie może zobaczyć Edytowane 1 godzinę temu przez cyborg
Send1N 5 417 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W przypadku ddr5 różnice w przypadku braku dual'a są znacznie mniejsze niż w poprzednich generacjach z racji innej budowy (dwa 32bitowe subkanały na moduł) 1
ghost666 4 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 12 godzin temu, cyborg napisał(a): Jeśli to jest ta opcja to tak Przecież na tym zdjęciu ewidentnie widać, że ReBAR jest wyłączony a nie włączony. 1
Send1N 5 417 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Pomarańczowy prostokącik świadczy o tym że dana opcja jest włączona a nie wyłączona
wallec 1 114 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ram 4800MT + Single channel + 6 rdzeni procesor + OP myślący że w 1440p epickie na b580 będzie miał milion fps = co może pójść nie tak? A to, że masz scinki, to przemilcze bo będzie burza. Wystarczy kliknąć ten filmik by od razu zobaczyc fps na 1440p epic Edytowane 1 godzinę temu przez wallec
Merqus4 49 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Niestety, uroki wieku dziecęcego gpu intela.
wallec 1 114 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu To nie GPU intela, zamiast opowiadać farmazony, to włącz filmik i zobacz jak tam wszystko ładnie śmiga w 1440p@medium / performance 1
galakty 4 024 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu (edytowane) Kto normalny kupuje kartę Intela? Masz wynalazek to się męcz Jak masz opcję zwrotu to weź to oddaj. Edytowane 42 minuty temu przez galakty
leven 745 Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu No i pokaż ten cały REBAR w np. GPU-Z. GPU-Z: https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/ Rebar jest tutaj pokazany:
Rekomendowane odpowiedzi