Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak wyżej - bronie miotane są w tej grze naprawdę bardzo skuteczne, więc polecam trochę ich pozdobywać i rzucać, ile fabryka dała. :E 

Ja leciałem standardowo pod siłę, więc na początku pakowałem w życie, staminę i udźwig, bo waga ma tu ogromne znaczenie. Najlepiej trzymać ją w okolicach 60%. Grałem wielką siekierą na krótkiej rękojeści i wbijałem kolosalne obrażenia.

System montażu broni jest świetny, więc zdecydowanie polecam poeksperymentować...

Z drzewka skilli bierz ulepszony unik i dodatkowe leczenie.
Parowanie to podstawa. Niby da się przejść grę samymi unikami, ale parując, zyskujesz o wiele więcej. Mi się grało lepiej perfect parry.

Edytowane przez Jaycob
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Parowałem tak jak w Sekiro -  tapowałem często przycisk. :E  Moim zdaniem wychodzi to dużo łatwiej niż w DS3, gdzie prawie w ogóle nie korzystałem z tej mechaniki. 

Nie muszę chyba wspominać, ale rozmawiaj z każdym npc-em w Hotelu aż do wyczerpania dialogów. 

Edit: A i bronie się niszczeją, więc upewnij się, że naostrzone przed walką, aby nie tracić dmg. 

Edytowane przez Jaycob
  • Thanks 1
Opublikowano

Ja właśnie w Sekiro jeszcze nie grałem tzn. grałem ale bili mnie strasznie tak jak w DS3 kiedyś :E i olałem temat, ale przynajmniej wiem że tam gra opiera się właśnie w dużej mierze na parowaniu. Po Lies właśnie wybór padnie na Sekiro ale to jeszcze trochę minie czasu. 

Teraz sobie czytam o Lies w pracy, i jak przyjdę do domu to odpalę bo ściąganie 50gb przy radiówce 20Mb/s to jest katorga :) a jeszcze znając moje szczęście to albo neta rozłączy albo tak zamuli że się nie ściągnie... a dałem wychodząc do roboty i niby pisało 7h :E 

No już trochę wprawiony w bojach jestem, to wiem żeby gadać z każdym po xx razy, a ten Hotel to początkowa lokacja jest? A z niszczeniem broni to dobrze że mówisz... trochę głupia mechanika :) 

Opublikowano
25 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

a ten Hotel to początkowa lokacja jest?

Jak dobrze pamiętam to zaraz po początkowym "tutorialowym" bossie dojdziesz do Hotelu. 

26 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

A z niszczeniem broni to dobrze że mówisz... trochę głupia mechanika

Na początku* faktycznie irytuje, bo czasem nawet w trakcie jednej walki trzeba sięgać po osełkę, a przynajmniej ja musiałem. :E Nie wiem jak jest teraz, może już znefrili. Ale cała zabawa polega jednak na perfect blockach/parry - im lepiej parujesz, tym wolniej zużywasz ostrze. 
Co najlepsze, to przeciwnikowi też można tak zniszczyć oręż. Jak mu pęknie w połowie, to ma krótszy zasięg i zadaje mniejszy dmg. Mega fajny patent. 

*Później są upgrady, które wydłużają trwałość albo "ostrzą się" automatycznie. 

• Thanks 1
Opublikowano

Dobrze wiedzieć, będę miał na uwadze te parowanie i bloki, choć jak wcześniej wspomniałem dupało mnie to przy DS-ach i nie korzystałem, ale będzie fajny trening przed Sekiro :). Mam nadzieję że się ściągnie jak wrócę i choć na chwilę odpalę... ale ta chwila się może przerodzić może nie na zarwaną nockę, ale prędko dzisiaj spać nie pójdę :D