Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co formatować wszystkie dyski? Wystarczy, że sobie wolną przestrzeń wygospodarujesz, zrobisz nową partycję, zainstalujesz system i możesz przetestować... Ja tak robiłem, jak nie miałem innego dysku pod ręką. Nowa partycja i nowy system i już człowiek wiedział czy jest problem z systemem czy nie.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Wcześniej wszyscy niemal zgodnie mówili, że to na bank karta. Czas pokazał, że jednak nie.

Ja nie mówiłem, że karta... :) 

Moim zdaniem jak już stawiać windowsa to na nowej płycie głównej. Chyba, że masz mało rzeczy: gier, programów, ustawień do przenoszenia. To wtedy można jeszcze. 

Ale ja na 80% nie obstawiałbym problemu z software. To raczej mocno wątpliwe, że tylko taki objaw. Zresztą masz jakieś logi z windowsa po tym wysypaniu. Daj Ai do analizy albo co. Jakby windows się sypał to raczej byłyby różne objawy, a nie ten konkretnie + to, że to właściwie byłaby kwestia sterów do płyty gł lub/i do GPU i to już powinno pomóc. Nie - dla mnie to nie jest kwestia softu...

Oczywiście też rozumiem, że nawet jakimś trialem z antywirusów czy antimalware przetestowałeś już cały OS i dyski?

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

W sumie chciałem czyścić już wszystko jak coś aby ewentualny syf wywalić jak jest.

No ale to Cię stresuje, a operacja na 20 min urasta do planowania tygodniami.

Formatnij sobie samo C i jedziesz. Po co generować sobie robotę, która nic nie wniesie oprócz straty czasu i straty zawartości.
Przecież tam będziesz miał gro rzeczy, które po reinstalu będa sobie banglać nadal.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, AudRob napisał(a):

To jak grochem o ścianę , on nie potrafi ogarnąć podstawowych spraw związanych z komputerem, na kartę ma ale na serwis już nie . Szkoda czasu na pisanie i doradzanie.:hihot:

To wyślij do Pawła ,i ci sprawdzi kartę dokładnie ale to kosztuje , nikt za darmo nie będzie siedział parę dni nad kartą.

Jemu to prawie wszyscy mówili , ale wątpię że to zrobił😉

O płycie też była mowa ,ale po co wymienić , lepiej ciągnąć pusty temat. 

Skad pewnosć, że wymiana płyty głównej cos da? Jest to bardzo trudne, bo cały komputer trzeba rozbierać. Problem widac wyraźnie ,że karta graficzna odpala procedure przegrzania akrty. W ten sposób karta sama sie broni przed spaleniem. Mechanim obrony jest popsuty.

Edytowane przez łukasz850
Opublikowano (edytowane)

@łukasz850 ale co? Trzecia zupełnie inna karta i zawsze to samo? To już w lotto można zagrać o 10mln żeby trafić takie prawdopodobieństwo. To jest jego 3 karta z tym samym problemem.

Dla mnie tak:

- płyta główna

- zasilacz

Wystarczy, ze na PCI jest jakaś korozja na ścieżce albo wejściu i tak się dzieje. Włożenie nówki karty z idealnymi stykami powoduje, że jakiś czas chodzi po czym znów nie łapie. A może być coś na ścieżce. Aaa i jeszcze może być kwestia docisku bo wiadomo jakie te karty są obecnie ciężkie. Może z czasem się luzuje coś tam. Ale wszystkie tropy prowadzą do płyty głównej.

Dla mnie postawienie nowego OS nie rozwiąże problemu. Chyba, że OP nie przeskanował dokładnie systemu na obecność wirusów/trojanów lub przeskanował, ale łapie nowe tego samego typu.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, hubio napisał(a):

@łukasz850 ale co? Trzecia zupełnie inna karta i zawsze to samo? To już w lotto można zagrać o 10mln żeby trafić takie prawdopodobieństwo. To jest jego 3 karta z tym samym problemem.

Dla mnie tak:

- płyta główna

- zasilacz

Wystarczy, ze na PCI jest jakaś korozja na ścieżce albo wejściu i tak się dzieje. Włożenie nówki karty z idealnymi stykami powoduje, że jakiś czas chodzi po czym znów nie łapie. A może być coś na ścieżce. Aaa i jeszcze może być kwestia docisku bo wiadomo jakie te karty są obecnie ciężkie.

Może byc tak ,ze karta graficzna sie wygina i powoduje to ,że odchodzi od slotu.

Edytowane przez łukasz850
  • Upvote 1
Opublikowano
46 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Raz na kilka tygodni? Rownie dobrze winnym moze byc chwilowa niestabilnosc w instalacji elektryczna xD 

Nawet mnie to przez myśl przeszło :E Może być problem ze zbyt niskim i lub zbyt wysokim napięcie nawet problem z danym gniazdkiem ;)

Ale to wiesz jak ktoś jest ogarnięty sobie sam sprawdzi to wie i podstawa chociaż miernik true RMS ;)

20 minut temu, hubio napisał(a):

@łukasz850 ale co? Trzecia zupełnie inna karta i zawsze to samo? 

Nie kłam ;)

Opublikowano

@sideband oj widzę, że nie tylko w wątkach politycznych mamy spory poziom emocji i prowokacji... :) 

Ok więc gdzie się pomyliłem (bo słowo kłamstwo zakłada intencjonalność, która w tym wypadku jest bzdurą) ?

- Pierwsza karta ta zgłaszana co ją sprzedał. 

- Druga karta zamiennik serwisowy lub jakaś w międzyczasie jak pamiętam

- Trzecia karta - obecna

Opublikowano
17 godzin temu, sideband napisał(a):

@hubio weź Ty lepiej już nic nie pisz :hihot:

Jak ktoś nie potrafi ogarnąć pewnych tematów to już jego problem ;)

Akurat Event 153 łatwo się nie poddaje i wkurwia wieeeele ludzi :E. Też zaczyna mnie męczyć raz dziennie. A wierz mi, że już dużo rzeczy próbowałem aby sobie z tym gównem poradzić w kwestii systemu. Zaczynam obstawiać sprzęt dlatego zmieniam zasilacz na lepszy i zobaczymy co wyjdzie.

Na AMD był spokój na 7900XT. Mówili weź Nvidię będzie lepsza :rudolf:. Taki ch.. jak słonia nos :hihot:

Opublikowano
1 godzinę temu, sideband napisał(a):

Nie ma tego problemu co ma powiedzieć nigdy nie miałem.

Kombinowałeś chociaż z wpisami TDR i wyłączałeś MPO?

Tak, w rejestrze wydłużyłem czasy i dalej pupa blada. MPO standardowo wyłączone bo akurat na AMD to był jedyny problem jaki miałem (znikanie kursora na białym polu)

14 minut temu, wallec napisał(a):

Próbowałeś podpiąc komputer i stację do innego gniazdka?

Czasem na aluminiowych kablach potrafia się dziać cuda na kiju,

Pokój świeżo po remoncie i wymieniona instalacja na miedzianą także to na pewno nie to. 

Mam wrażenie, że to jest jakiś problem z różnymi stanami napięć i zegarów na linii sterownik-karta. Po włączeniu maksymalnej wydajności w sterowniku dla danej gry mam wrażenie, że jest lepiej ale dalej losowo potrafi wywalić sterownik.

Wymienię niedługo zasilacz na coś porządniejszego i zobaczymy czy pomoże.

Opublikowano
18 godzin temu, hubio napisał(a):

Ja nie mówiłem, że karta... :) 

Hubio weź się może już tak mocno nie baw się w adwokata, bo to od dawna wygląda bardzo nienaturalnie z Twojej strony.
Lekko rzecz ujmując, Twoja więź z autorem nie wydaje się przypadkowa i bezinteresowna, więc już nie naginaj rzeczywistości, bo trąca fałszem na kilometr,
Poza tym to może być kolejna nieudolna próba wybielenia się na bazie kolejnej zmyślonej historii autora (rzekomo przesadnie zachwycony nabywca niesprawnej karty, później rzekome czarne ekrany bez sprzedanej karty).
Tutaj nie chodzi o to czy karta finalnie była niesprawna. Chodzi o to, że autor myślał, że jest niesprawna i z premedytacją ją sprzedał jako sprawną zatajając tą informację przed kupującym.
Przy okazji reszta społeczności wyciągnęła fakt o autorze tematu jako handlarzu współdzielonymi kontami, a ten nawet nie próbował się tłumaczyć tylko cwaniacko się pochwalił za ile euraków je puszcza. Na starym PCL dostałby bana aż by dzwoniło.
Tutaj moderacja i administracja stara się zbytnio nie ingerować w działanie organicznej społeczności, co ma sens, jednak w takim wypadku trochę wstyd, że nie zrobią z tym porządku, bo przypadek aż wali po gałach.
A co do samego problemu... jak ktoś nie może podjąć męskiej decyzji o zrobieniu formata i postawieniu systemu od zera jako podstawy od której trzeba wyjść, to nie powinien tworzyć wielostronicowych wątków na forum tylko zapłacić w jakimś szanowanym serwisie za odpowiednią usługę.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Chodzi o to, że autor myślał, że jest niesprawna i z premedytacją ją sprzedał jako sprawną zatajając tą informację przed kupującym.

Ty normalny jesteś? XD Dalej te swoje pierdy wypisujesz?

Karta poleciała na gwarancje i z gwarancji wróciła jako sprawna. Z taką świadomością ją sprzedałem i jak czas pokazał sprawna faktycznie była.

Opublikowano
10 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Hubio weź się może już tak mocno nie baw się w adwokata, bo to od dawna wygląda bardzo nienaturalnie z Twojej strony.
Lekko rzecz ujmując, Twoja więź z autorem nie wydaje się przypadkowa i bezinteresowna, więc już nie naginaj rzeczywistości, bo trąca fałszem na kilometr,
Poza tym to może być kolejna nieudolna próba wybielenia się na bazie kolejnej zmyślonej historii autora (rzekomo przesadnie zachwycony nabywca niesprawnej karty, później rzekome czarne ekrany bez sprzedanej karty).
Tutaj nie chodzi o to czy karta finalnie była niesprawna. Chodzi o to, że autor myślał, że jest niesprawna i z premedytacją ją sprzedał jako sprawną zatajając tą informację przed kupującym.
Przy okazji reszta społeczności wyciągnęła fakt o autorze tematu jako handlarzu współdzielonymi kontami, a ten nawet nie próbował się tłumaczyć tylko cwaniacko się pochwalił za ile euraków je puszcza. Na starym PCL dostałby bana aż by dzwoniło.
Tutaj moderacja i administracja stara się zbytnio nie ingerować w działanie organicznej społeczności, co ma sens, jednak w takim wypadku trochę wstyd, że nie zrobią z tym porządku, bo przypadek aż wali po gałach.
A co do samego problemu... jak ktoś nie może podjąć męskiej decyzji o zrobieniu formata i postawieniu systemu od zera jako podstawy od której trzeba wyjść, to nie powinien tworzyć wielostronicowych wątków na forum tylko zapłacić w jakimś szanowanym serwisie za odpowiednią usługę.

Formata to nawet ja umiem zrobić:red:

Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ty normalny jesteś? XD Dalej te swoje pierdy wypisujesz?

Karta poleciała na gwarancje i z gwarancji wróciła jako sprawna. Z taką świadomością ją sprzedałem i jak czas pokazał sprawna faktycznie była.

Nie emocjonuj się, bo pierdy to od dawna lecą z Twojej strony  
Cała historia wątku jest na tacy dla każdego do oceny, a do tych Twoich historii jak kupujący zawył z wrażenia czy też jak przy rozkręceniu afery nagle zacząłeś mieć czarne ekrany pięknie by pasowało, że znowu chcesz się wybielić pisząc jakieś naciągane teorie.
Jeszcze może zrób sobie kryptoreklamę tych współdzielonych kont steam za 20E :E W końcu nie ważne jak mówią byle mówili.
Jeżeli problem naprawdę istnieje to zacznij od tego formata, bo już jest 24 strony tematu, koło 50K wyświetleń, a Ty nie zrobiłeś nawet tej podstawowej rzeczy.

2 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Formata to nawet ja umiem zrobić:red:

Zuch z Ciebie :) 
Nie no skoro autor potrafi współdzielić konta steam na handel, to nie ogarnąłby prostego formata? No nie wiem... nie wiem.... :E 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...