Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, AudRob napisał(a):

Właściciel też testował , podobno parę dni chodziła ok , ale i tak był  czarny ekran po jakimś czasie.

Więc sprzedający wiedział o problemie, że nadal występuje .

Odpusc mu, pan prawnik ma problem z logicznym mysleniem dzisiaj.

Forum sie rozkreca widze, trzeba sie adminow spytac czy w dziale handlu mozna tez "sprawne" produkty oglaszac ;) 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

serwis testował u siebie i nie było takiego objawu jak u OP. Jak pisałem - zarówno prawnie jak i etycznie zrobił właściwie.

Jak serwisy testują , to każdy wie.

Sam nie przetestujesz , to się prawdy nie dowiesz, co koledzy z forum mu doradzali.

Opublikowano

Takie resety z pały miałem na niestabilnym cpu/ram.

wentyle budy lecą na 100% bo kontroler przestaje dostawać sygnał z mobo i kręci na fulla

kazdy z was może zasymulować coś takiego, najłatwiej przez zacieśnienie trfc i w Windows musicie wyłączyć „automatyczne raportowanie błędu” i restart żeby nie waliło blue screena tylko wejdzie w czarny ekran

O i jeszcze seasinic focus gold 550w tak mi odcinał kompa jak zapodałem mu 2080ti na ~300w

Opublikowano
13 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Forum sie rozkreca widze, trzeba sie adminow spytac czy w dziale handlu mozna tez "sprawne" produkty oglaszac ;) 

Opinię reprezentanta moderacji na ten temat już mamy.
userKAMIL.png.44b8fa3019186a7338c4c74d36f11034.png
Kadajo.png.551963caca38c1fc79d6ea514cd91d50.png
Znowu Pan Mateoo jako reprezentant administracji też nie widzi problemu patrząc po jego postach.

admin3.png.137106bb0d4b78aebff28a49bb15a947.png

Sorry Panowie, jak was lubię i szanuję, to tutaj podpadziocha straszna.
Rozumiem walczyć z korporacjami stosując smart shopping, spryt, okazje cenowe, jawnie mówić o marketingowej papce, pułapkach na konsumentów, sztucznym windowaniu cen.
Nigdy jednak nie będzie mojej aprobaty na walkę z innymi ludźmi pakując ich na minę. To już nie istotne czy karta jest niesprawna czy jednak sprawna.
Chodzi o fakt, że wedle autora jego karta jest niesprawna i z premedytacją wystawia ją jako sprawną, a wy nie dość, że nie widzicie w tym żadnego problemu, to jeszcze jeden z was sam jawnie pisze (jak wyżej), że sam by zrobił tak samo, bo w przypadku gdy przyczyną jest karta problem będzie miał z głowy :E 

Nie dziwcie się, że ja, @sideband , @caleb59 , @dawidoxx , @Grolshek , @ODIN85 , @Fenrir_14 , @oldfashioned czy nawet @AudRob podnosimy larum i widzimy w tym problem.   

Na przykładzie ostatnich moich perypetii z monitorem i jego wadliwą matrycą - sytuacja teoretyczna - gdybym po miesiącu dostał monitor w tym samym stanie (z wadą) oraz kwitkiem z serwisu "Wszystko OK" i z bezradności aby pozbyć się "śmierdzącego jajka" wystawiłbym go na sprzedaż pisząc "Stan igła sprawny 100%", to też poklepalibyście mnie po pleckach oznajmiając, iż dobrze robię i sami byście postąpili lustrzanie? Moralność tutaj nie kuleje... ona straciła obie nogi w wypadku tramwajowym.
Powinniście uderzyć się w pierś i przyznać się do błędu. Bo ten błędów nie robi i się nie myli co nic nie robi. Miłego poniedziałku.

• Like 3
  • Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

A może by tak się wstrzymać z sądem kapturowym na jakieś 2-3 tyg i zapytać OP czy Chińczyk zgłaszał jakiekolwiek problemy??? Życie samo zweryfikuje kto w tym sporze miał rację.

Wg waszej logiki: coś mi się dzieje z kompem. Nawet nie wiadomo czy to wirusy, a może gdzieś coś na płycie głównej, ale... NIE WOLNO MI ABSOLUTNIE nic sprzedać: ani RAM, ani GPU ani CPU no bo każda z tych rzeczy może być wadliwa? A i zupełnie nieważne, że część jest na gwarancji...

Jezu.... Rozumiem jeszcze jakby to nie było na gwarancji, ale przecież jest! Miałem sytuację 5 lat temu z amplitunerem, że tylko i wyłącznie (prawdopodobnie?) w mojej konfiguracji miałem problem, że tylko i wyłącznie ze źródła PC obraz mi się rozłączał. 2 lata się męczyłem. Pytałem po forach. Nic nie dało się zrobić. Sprzedałem. Miałem o tym pisać? Nikt nie skomentował mojego argumentu, że jeśli się opisze cokolwiek dokładnie i napisze "być może" dla 99,9% ludzi oznacza to "na pewno"... Więc nie opisałem tego. Po miesiącu super pozytyw, że to najlepszy amplituner na świecie... A i dodam, że był już poza gwarancją... A jak teraz ostatnio miałem problemy z USB i HDMI i Ai mi doradziła ferryty (co w 100% rozwiązało problem) to myślę, że z tym apmli było to samo....

Podsumowując: ktoś sprzedaje GPU na GWARANCJI, po testach w serwisie, nie wiadomo co powodowało ten czarny ekran, a wy uważacie, że powinien o tym pisać. A co najlepsze kupcem jest Azjata który kupił to do zastosowań komercyjnych i rozbierze... No nie... Takie myślenie zerojedynkowe obecne na forach i u większości ludzi. Albo scam i sprzedaje się całkowicie uszkodzone z pełną premedytacją rzeczy (co oczywiście potępiam i nigdy tak nie zrobiłem) albo bycie świętszym od papieża.... A jak już wchodzi jakakolwiek szarość to OP wrzucić do jednego worka do ludzi z pierwszej opcji...

Edytowane przez hubio
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, dawidoxx napisał(a):

byle tylko się wybielić że nie wcisnał komuś bubla.. 

Ja mam chłopie wywalone na Ciebie, jakieś wybielanie czy cokolwiek innego. XD

4 godziny temu, hubio napisał(a):

@userKAMIL proponuję Ci, żebyś nie kupował nowej karty, przynajmniej teraz tylko postawił od nowa kompa... Ja bym na twoim miejscu kupił nową płytę główną, wziął tylko RAM i dyski z tego co masz, dokupił nowe GPU i postawił ponownie windowsa. Kupiłbym też nowy zasilacz. 

Na ten moment mam RTX 2070 super i G-force now. Na tym zamierzam wakacje przelecieć i następnie kupić 5090. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubio napisał(a):

A co najlepsze kupcem jest Azjata który kupił to do zastosowań komercyjnych i rozbierze...

Nie, nigdzie userKamil nic takiego nie napisał. Wiadomo tyle, że kupiec ma więcej tych RTX4090 i je łączy w jeden sprzęt. Z tym rozbieraniem na części to sobie dopowiedzieliście.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, wamak napisał(a):

Nie, nigdzie userKamil nic takiego nie napisał. Wiadomo tyle, że kupiec ma więcej tych RTX4090 i je łączy w jeden sprzęt. Z tym rozbieraniem na części to sobie dopowiedzieliście.

Tak. Zaraz będzie gadka, że kupcowi pewnie chodziło o sam radiator. Zdemontuje sam radiator, a reszta to jest drugi albo trzeci plan xD

Opublikowano
Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

czy nawet @AudRob

Co to znaczy czy nawet, w tym wypadku każdy zdrowo myślący człowiek , który szanuje drugiego , w tych sprawach musi być solidarny.

Nikt by nie chciał wydać 8k+ , zresztą nieważne nawet 1k na zakup czegoś , co nie jest pewne😊

5 minut temu, wamak napisał(a):

Chłopie za 2k euro nikt nie kupuje niepewnego sprzętu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, AudRob napisał(a):

Co to znaczy czy nawet, w tym wypadku każdy zdrowo myślący człowiek , który szanuje drugiego , w tych sprawach musi być solidarny.

Nikt by nie chciał wydać 8k+ , zresztą nieważne nawet 1k na zakup czegoś , co nie jest pewne😊

Chłopie za 2k euro nikt nie kupuje niepewnego sprzętu.

Jasne. W pełni z Tobą się zgadzam i szanuję Cię, że od zawsze stajesz po stronie innych ludzi w takich sporach.

Tak na marginesie, jak sprzedawałem swojego PNY 5070 Ti to wcześniej uzyskałem informację od PNY, że gwarancja jest transferowalna i nabywca na podstawie FV może przez cały okres 3 lat skorzystać z gwarancji bezpośrednio u PNY. Nie wpakowałbym nikogo na minę ;)

Wrzuciłem nawet screena z maila od PNY na forum jako dowód.

Edytowane przez Lameismyname
  • Like 1
Opublikowano
28 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ja mam chłopie wywalone na Ciebie, jakieś wybielanie czy cokolwiek innego. XD

Na ten moment mam RTX 2070 super i G-force now. Na tym zamierzam wakacje przelecieć i następnie kupić 5090. 

Oszust zawsze bedzie kręcił,  ale czego oczekiwać po gościu który masowo handlował wspoldzielonymi kontami z grami na allegro :) 

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Tak na marginesie, jak sprzedawałem swojego PNY 5070 Ti to wcześniej uzyskałem informację od PNY, że gwarancja jest transferowalna i nabywca na podstawie FV może przez cały okres 3 lat skorzystać z gwarancji bezpośrednio u PNY. Nie wpakowałbym nikogo na minę ;)

Widzisz dużo rzeczy kupuję na Amazon , kartę też kiedyś kupiłem .

Wiesz  na Amazon jest tak , że przy zgłoszeniu proszą Ciebie o maila , potem dostajesz kod który musisz zatwierdzić.

Dopiero zgłoszenie przechodzi dalej i w tym jest problem.

No chyba że komuś dasz dostęp do swego konta , wtedy ok.

Ale i tak nie do końca , bo jak serwis np. karty nie naprawi , i będzie chciał ci zwrócić kasę i tak wpłynie na twoje konto , które zostało podane przy zakupie.😉

Opublikowano

@AudRob Tak, wiem jak działa amazon, dlatego pytałem bezpośrednio PNY. Jak ktoś kupił tego PNY i ma moją fakturę, to przez cały 3 letni okres gwarancji może skorzystać z gwarancji bez mojego udziału - kontaktując się z PNY. Sam amazon ma niestety takie zawiłości jak piszesz i nie podoba mi się ich praktyka tak szczerze.

• Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dalej handluje tylko na szersza skale. Allegro to kropla w morzu. 🤷

No to jak interes kwitnie, to i karta 5090 nie powinna być problemem:D

1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Sam amazon ma niestety takie zawiłości jak piszesz i nie podoba mi się ich praktyka tak szczerze.

No właśnie .😊

1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Jak ktoś kupił tego PNY i ma moją fakturę, to przez cały 3 letni okres gwarancji może skorzystać z gwarancji bez mojego udziału

To chyba że da się ominąć Amazon , dobrze że PNY się na to zgadza.

Bo np. w Asus zapomnij o takich praktykach .😉

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, AudRob napisał(a):

No to jak interes kwitnie, to i karta 5090 nie powinna być problemem:D

Wielkim nie jest ale mam ostatnio wydatki. Auto zmieniłem zaraz wyjazdy wakacyjne etc. Musze poczekać do tego września. 

Opublikowano
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

Jeszcze jako ciekawostka zdarza się teraz po sprzedaży już karty, że odpalam kompa i wentyle na full/czarny ekran. Po chwili dopiero komp startuje. Raz jest to killa sekund a raz minuta czy dwie. 🤷

Zara, zara. Chyba pan coś kręcisz. Wcześniej zarzekałeś się, że tygodniami RTX 2070 w kompie na wymiance siedział i nie było żadnego problemu, afera wystrzeliła i nagle dzisiaj wentyle na full/czarny ekran?

hmmm-thinking.gif

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, caleb59 napisał(a):

Zara, zara. Chyba pan coś kręcisz. Wcześniej zarzekałeś się, że tygodniami RTX 2070 w kompie na wymiance siedział i nie było żadnego problemu, afera wystrzeliła i nagle dzisiaj wentyle na full/czarny ekran?

hmmm-thinking.gif

Nie, dalej nic takiego nie wyskakuje podczas grania. Zdarzyło to się przy uruchomieniu kompa. Widać wyraźnie na filmie, że nie ma w środku tego RTX. 
Aferę to Ty teraz z tyłka kręcisz. XD

Edytowane przez userKAMIL
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tylko z powodu słabej dostępności, to z regularną ceną nie miało nic wspólnego i nie jest żadnym wyznacznikiem w tej sytuacji. 
    • powiem wam że te antywirusy i cleanery to jest jakaś kaszana    https://github.com/KPRCB/XboxGameBarExample   to już w ogóle totalnie jakaś głupota, bo to mój kod c++ x D      logi z eseta to też jest kaszana   żadnych prawdziwych wirusów nie znalazł   Potrzebujemy jakiegoś poważniejszego toola!
    • Zgadzam się... Większość ludzi tak robi ze strachu ale to nie oznacza, że bandyci mogą robić co chcą! Wiem, że Polska to kraj z kartonu, ale nie wiedziałem, że dodatkowo dziki zachód...  A lata 90te dawno już się skończyły... Ja też w takiej sytuacji najpewniej nawet bym nie zwrócił uwagi w sklepie widząc (prawdopodobnie podpitych) kolesi tego pokroju. Natomiast reakcja dziewczyny jak i to co było potem było normalne...   To mi się przypomina ta sprawa ze Szwecji gdzie młody imigrant pozaeuropejskiego pochodzenia zabił Polaka z powodu zwróconej uwagi...
    • Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...