Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolorowe miasteczke i wysepki dużo bardziej klimatyczne niż te epapy AI.

Godzinę temu, MJRegul napisał(a):

Najlepsza część gry, jakby tak wyglądała cały czas to bym wsiąknął bez marudzenia.

ACBlackFlag_2026_07_26_14_54_38_326.jpg

.

• Odpowiedzi 887
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trochę nie grałem, bo kolega miał wolne i musiałem z nim przechodzić Borderlands 4, ale cały czas myślami byłem z Black Flag! 

Dzisiaj zaczynam polowanie na legendy! Arrr! :gordon:

black-flag-ac-4-black-flag.gif

Opublikowano
23 minuty temu, miro napisał(a):

a jeszcze parę dni temu pisałeś że ta gra jest kiepska i kwadratowa..

22 minuty temu, j4z napisał(a):

Tak, ale wyłączyłem FG. 

No i czasem tak mam, że przez pierwsze ok. 2h (czasem trochę dłużej) psioczę, a później klika. 😀

W pewnym momencie sobie zdajesz sprawę, że wśród tych wszystkich kiepskich i kwadratowych gier, okazuje się że wcale taka zła nie jest :) 

Opublikowano

Mnie gierka pochłonęła  i to mocno ,ale na urlopie można . Gram na PS5   36H za mną i  bardziej  kręci mnie i ciekawi co na kolejnej wyspie się kryje niż fabułą ,chociaż ta jest całkiem fajna i wciągająca ,ale na razie odłożyłem to na 2 plan  .

Bitwy morskie też dają dużo satysfakcji ,ogólnie mogę powiedzieć ze zachęcony ocenami  gry i opinią  graczy nie zawiodłem się ani trochę ,a nawet pozytywnie  zaskoczyłem 

Opublikowano

Mnie wkurza, że mi się chłop do wszystkiego przykleja jak skaczę, i to że czasem jak chce strzelać to mi szabelki wyciąga. Najchętniej bym je wywalił z ekwipunku i na 4 pistolety grał. Da się te szable wywalić jakoś?

Dzisiaj około 6000 m miałem do celu i przepłynięcie tego zajęło mi dwie godziny a i tak nie dopłynąłem bo co chwila strzelanina z Hiszpanami na statkach i fortach. Cały czas full gwiazdek, liniowce czerwone mnie ganiały i przejąłem w sumie 4 bycze liniowce/fregaty i sobie flotę wymieniłem xD

Opublikowano
1 godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Mnie wkurza, że mi się chłop do wszystkiego przykleja jak skaczę, i to że czasem jak chce strzelać to mi szabelki wyciąga. Najchętniej bym je wywalił z ekwipunku i na 4 pistolety grał. Da się te szable wywalić jakoś?

Dzisiaj około 6000 m miałem do celu i przepłynięcie tego zajęło mi dwie godziny a i tak nie dopłynąłem bo co chwila strzelanina z Hiszpanami na statkach i fortach. Cały czas full gwiazdek, liniowce czerwone mnie ganiały i przejąłem w sumie 4 bycze liniowce/fregaty i sobie flotę wymieniłem xD

Są szable, gdzie wystarczy trzymać kwadrat na padzie i będzie tylko strzelał.

Opublikowano
9 godzin temu, j4z napisał(a):

Podbiłem do legendarnego okrętu. Udało mi się ok 25% hp zabrać. xD

Bez  pełnego ulepszenia własnej krypy  i amunicji  nie ma co  nawet zaczynać  . 

Opublikowano (edytowane)

@j4z git gud :P 

W oryginale jak dobrze mi się kojarzy że było ciężko z tymi legendarnymi statkami chyba wszytskich nie zrobiłem, a tutaj jak ma być trudnej to nic, ale życzę powodzenia :) arrrr

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano (edytowane)

Szczerze mówiąc nie jestem zadowolony z takiego obrotu spraw...

Co się zmieniło:

Spoiler

Screenshot_20260728-093257-794.thumb.png.9524326f94358b7eab1877de57293fe8.png

Jak to zrekompensowano:

Spoiler

Screenshot_20260728-093325-789.thumb.png.1ee464ac90d230bf73f5c807056f9bc6.png

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

W każdej recce piszą że te starcia są banalne jak się statek wymaxuje:hmm:

Pewnie na easy grali xd

Według SI jak się weźmie na easy, jest porównywalny poziom z oryginałem, więc nie będę się patyczkować i na legendarne starcia będę brać na easy. 

Czytam, że w oryginale szarżę dostawało się za wygranie wszystkich czterech legendarnych starć. Byłem przekonany, że wygrałem tylko 3, ale jednocześnie kojarzyłem, że miałem zdobytą tę szarżę. Hm, ciekawe, jak to u mnie było w rzeczywistości. xD

Edytowane przez j4z
Opublikowano

Ja po skończeniu fabuły z wymaksowanym statkiem zrobiłem z 4 podejścia do jednego z tych statków i odpuściłem, zabrałem kawałek ostatniego paska hp już, ale w tej ostatniej fazie jak zaczynał walić z armat i moździerz jednocześnie to pozdro poćwicz 

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano

Skończyłem dzisiaj fabułę   ... pozostało teraz "Drobnica" i te  statki legendarne :E  .

Ale  mam pytanie co  do wymaganych planów do ulepszenia statku . 

Np plany na ulepszenie  moździerza    są  we wraku  na DEEP BLUE  czy jakoś tak  w skrzyni , otworzyłem /znalazłem wszystkie wymagane  10  czy tam 11  lokacje mam odhaczoną jako zrobioną   ,a planów ulepszenia nie mam ?

Mam rozumieć ze są w jakiejś  innej ekstra skrzyni czy jak ? 

Opublikowano
16 godzin temu, j4z napisał(a):

Jest to największa skrzynia, w legendzie lokacji opisana jako sekret.

Miałem tą  lokacje zrobiona na 100%  a nie było tego planu  .

Jednak po zrobieniu wszystkich wraków  wskoczyło osiągnięcie i plan się pojawił w ekwipunku . Jakiś bug ...