Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No i skończone, wyszło 52 h :o  Ogarniete wszystkie forty, zostało chyba 5,6 skarbów do odkopania, Kawka zrobiona na maxa, ale po 4 podejsciach odpuściłem legendarny statek ( ten na południowym wschodzie) i nie robiłem tych statków. Pamiętam że 13 lat z przypakowaną Kawką jakoś mogłem rozwalić wszystkie. Pięknie odświeżona przygoda, brawo ubi :D 

• Like 1
Opublikowano

Chyba znalazłem buga. Wykonuję misję w Kingston, gdzie muszę poszukać typa, który wykonuje zadanie dla króla. Znalazłem wskazówki w stodole i mam wrócić do Kawki. Problem w tym, że przed Kawką jest ściana i nie mogę na nią wejść :E

P.S: Zapomniałem o irytującym minusie gry. Kupiłem podstawową wersję z PSS. Na cholerę Ubi daje mi na początku gry miecze i pistolety, które trzymam do końca gry, bo nie opłaca się inwestować w inne? To jak zbieranie całej masy pierdółek, żeby potem nie mieć z nich pożytku, jak w FFXVI.

Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Do tych co pograli. Jak mechanika walki etc? Ten remake coś zmienia w tej kwestii? Czy to dalej są te same archaiczne już systemy w lepszej oprawie? 

Archaiczne i kwadratowe do porzygu. Gra sprzed 20 lat w nowym świecącym papierku ;)

Opublikowano (edytowane)

No i kupilem i pograłem trochę. Jak na razie to chyba najlepszy AC w jaki grałem :E

Nie jestem fanem marki i grałem w valhalla, origin i ten przed shadow I shadow. Optymalizacja sztos patrząc na cień samuraja. Chyba ogram ten tytuł do końca bo shadow do dziś i valhalla nie skończone xD

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano

Coś lipne te pomiary Digital Foundry:

NnGVPIk.jpeg

1 fps, czyli niecały 1% różnicy pomiędzy cieniami na ultra vs very high?

To jest obok RT najbardziej znaczące dla wydajności ustawienie w grze.

U mnie jest ~10% przyrostu fps po zrzuceniu cieni na bardzo wysokie- podobnie jak w materiale od Hardware Unboxed.