Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem sobie budżetową klawiaturę FURY Kanabo K2 Hot Swap Red Switch Czarno-szary i co mnie rozwaliło to to że zaczyna piszczeć gdy włączę podświetlenie. :E Pisk jest mało słyszalny na 1lvl podświetlenia, ledwo słyszalne jak się przyłoży ucho, na 5lvl już trochę bardziej. W sumie podświetlenia i tak nie używam, nie wiem czy po prostu olać to czy zrobić zwrot/reklamacje. 

Edytowane przez jirajamgo
Opublikowano

Raczej coś jest nie tak z klawiaturą, kiedyś to samo miałem w słuchawkach przewodowych z podświetleniem i gdy przewody lekko się uszkodziły to właśnie było dokładnie to samo. Lepiej byłoby zrobić zwrot (co może być szybsze) bo skoro już tak piszczy to po jakimś czasie może się coś jeszcze zepsuć. Ja np. mam DreamKey gdzie można zmieniać w dowolny sposób podświetlenie klawiszy.

Opublikowano
23 godziny temu, jirajamgo napisał(a):

Z tego co patrzyłem w necie to przetwornica podświetlenia, prawdopodobnie cewka. Z podświetlenia i tak nie korzystam, nie ma podświetlanych liter tylko samo podświetlenie spod klawiszy.

Masz rację, to na 99% piszczace cewki w układzie zasilania podświetlenia. W tnich klawiaturach typu Fury to niestety urok tanich komponentów – im wyższe natężenie prądu (wyższy poziom jasności), tym cewki wpadają w większe wibracje i pisk staje się słyszalny. Skoro i tak nie uzywasz podświetlenia, to teoretycznie można to olać, bo samej klawiatury to raczej nie uszkodzi (to tylko irytujący dźwięk). Jednak jeśli masz jeszcze czas na zwrot 14-dniowy, to na twoim miejscu bym z niego skorzystał.

Opublikowano (edytowane)

Niekoniecznie im wyższy, mój PureWriter piszczał leciutko gdzieś w środku zakresu :) 
Ale usłyszeć "wyraźnie" można to było tylko w nocy - do tego i tak było to cichsze niż router od Play.

Logi G515 nie piszczy, albo nic nie słychać przed grubszą obudowę i wygłuszenie. :)

Edytowane przez Zas