Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że osobno prędzej znajdziesz kupca, chodzi mi o procesor szczególnie. Ktoś, kto ma Zen 2 i płytę B450 z chęcią zmieni procesor na najlepszy na AM4.

Przewertowałem OLX, Allegro i Allegro lokalnie. Najtańszy 5800X3D jest za 1200zł i to jako zamiana na 7800X3D. Następny w kolejce jest za ponad 1400zł.

Ram około 800zł żądają za konkretnie ten model.

• Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, Dirian napisał(a):

Jak wyżej, latwiej bedzie osobno sprzedac tym bardziej, ze płyta B450 może zniechecac (brak PCI-e 4.0).

Dziś kupiłem ASUS Prime B550M-A WiFi II za 199pln z outletu Morele z gwarancją. Ludzie B450 na OLX-ie drożej sprzedają... :Crash:

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Sprzęt w sygnaturce bo myślę nad przesiadką na AM5, reszta zostaje

Procek AMD Ryzen 7 5800X3D

RAM : Kingston FURY 2x16GB 3600MHz CL16 Renegade RGB

Płyta : MSI B450 Gaming Plus Max AM4

Raczej sprzedam to w zestawie to ktoś chętniej kupi z jakimś rabatem

Za procka weźmiesz 1700 bez gadania , wystaw na OLX i napisz że bez negocjacji , parę dni i pójdzie .

Jak masz pudełko do niego to dobrze, reszta gratów nie wiem ale płytę to już raczej ludzie wolą B 550 jeżeli składa od podstaw.

Ramy żeby długo nie leżały za 650 pogoń oczywiście wszystko oddzielnie , bo w komplecie dostaniesz mało.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

@AudRob

A ile bym musiał wydać na płytę pod AM5 żeby nie był to najtańszy paździerz ale też nie koks do OC? ja oc nie robie odpalam i gram :E

RAM ddr5 które? najtańsze widzę po 1300zł nawet 2x16 gb ale pewnie to pułapka :E 

Ram nawet jak włożysz cl40 /6000 też będzie dobrze chodziło na X3D tego nie odczujesz.

26 minut temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

@AudRob

A ile bym musiał wydać na płytę pod AM5 żeby nie był to najtańszy paździerz ale też nie koks do OC? ja oc nie robie odpalam i gram :E

RAM ddr5 które? najtańsze widzę po 1300zł nawet 2x16 gb ale pewnie to pułapka :E 

Możesz taką akurat posiadam w drugim kompie i jestem zadowolony , ma wszystko co trzeba

amazon.pl/dp/B0DMT4R9B1/?tag=ceneo0c-21&creative=380333&creativeASIN=B0DMT4R9B1&linkCode=asn&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ascSubtag=ac0c6f4a-8aa9-9752-96bb-b967aaaa8e26

I cena widzę jest fajna

Albo taką jak moja w sygnaturze , też wszystko ma tylko dźwięk gorszy niż w tej wyżej.

MSI X670E Gaming Plus Wifi

Edytowane przez AudRob
  • Upvote 1