ostryb 63 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) Witam. Komputer to. 13900kf Asus Rog Z790-E Gaming WiFi Kingston Fury Renegat 2x16GB Corsair HX1000i Komp wczoraj nie wchodził w Windowsa. Niebieski ekran próby naprawy nie dały nic. Wyjąłem wszystkie dane i system od nowa. Dzis przeprowadzam testy. Pierwszy test OCCT stability procesor i ramy po niecałej godzinie komputer się zawiesił i nic nie mogłem zrobić. Przez co nie mogłem sprawdzi jaki jeden błąd wyskoczył w OCCT. Zrestartowałem zrobiłem testy grafiki i wszystko ok. Teraz skończyłem OCCT i przeszedł cały bez problemow. Troche gorąco na Arctic II 420. Uruchamiam MemTest86. Jakies sugestie co jeszcze powinienem zrobić aby namierzyć co go boli? Pamiętam ze te procesory mogą się degradować jak mogę to sprawdzić? Jeszcze dyski. Edytowane 24 Maja przez ostryb
bourne2008 1 892 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Hallo czy @wallec jest z nami tu w tym pokoju?
ostryb 63 Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja Cinebench przeszedł . Biorę się za granie i zobaczymy czy jest OK.
ostryb 63 Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja Temperatury z BF6. Dobra będę obserwował na dziś kończę testy. Wygląda ze to Windows cos zgubił i po czystej instalce jest ok.
Qrdello 1 265 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Rozumiem, że wszystkie najnowsze poprawki do UEFI, w związku z degradacją 13 i 14 gen rzecz jasna, poinstalowane? Limity mocy zalecane przez intel ustawione? 1
janek25 404 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Nie masz za duzych napieć poustawianych? BF6 i 240 wat,nawet jak to przy niepelnym gpu lload to bardzo dużo 1
ostryb 63 Opublikowano 24 Maja Autor Opublikowano 24 Maja (edytowane) 3 godziny temu, Qrdello napisał(a): Rozumiem, że wszystkie najnowsze poprawki do UEFI, w związku z degradacją 13 i 14 gen rzecz jasna, poinstalowane? Limity mocy zalecane przez intel ustawione? Tak wszystko na bieżąco. Niestety Intela trzeba pilnowac. Zastanawiam się bo czy jest jakiś test żeby sprawdzić degradacje. Obstawiam ze nie a po wszystkich testach wygląda OK. Patrzeć obserwować mi zostaje na chwilę obecna. 3 godziny temu, janek25 napisał(a): Nie masz za duzych napieć poustawianych? BF6 i 240 wat,nawet jak to przy niepelnym gpu lload to bardzo dużo Nic nie ruszałem jest na stoku. Edytowane 24 Maja przez ostryb
wallec 1 910 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja PL1 145W PL2 253W ICC MAX 307A Voltage offset -0.100mv PCORE Multipler -> per core ustawiasz na 1 i dwa rdzenie x55 pozostale na auto iacep disabled spisz spokojnie bedzie ci wbija napięcie do 1.315v 1 1
Rekomendowane odpowiedzi