Sidr 266 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Istnieje jakiś łatwy i skuteczny sposób implementacji HDR'u w grach go nie posiadających i dający przynajmniej zadowalający efekt na Windows 10 bez aplikacji nv-app? AI wypluło: 1. Użycie wirtualnego silnika ray tracingu: NVIDIA RTX HDR 2. Narzędzie Auto HDR dla systemu Windows 10 (modyfikacje) 3. Nakładki ReShade (z pakietem Lilium HDR) Ktoś z powodzeniem korzysta z jednej z tych metod lub innej? Efekty?
sideband 3 101 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Auto HDR potrzebujesz Win11, a RTX HDR działa od Win11 22H2 na jedno i drugie szkoda czasu. Reno DX to kwestia danej implementacji, ale też cudów nie ma.
Sidr 266 Opublikowano 25 Maja Autor Opublikowano 25 Maja (edytowane) 50 minut temu, sideband napisał(a): Auto HDR potrzebujesz Win11, a RTX HDR działa od Win11 22H2 na jedno i drugie szkoda czasu. Reno DX to kwestia danej implementacji, ale też cudów nie ma. więc tylko reshade.. sprawdzę ten renodx - wygląda obiecująco. Efekt nie musi być super, byle w jakimś zauważalnym stopniu podbić jasność tych mocniej świecących elementów. I oczywiście nie ma wsparcia/gotowych ustawień dla najbardziej interesującego mnie tytułu. https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods#legend Edytowane 25 Maja przez Sidr
Sidr 266 Opublikowano 25 Maja Autor Opublikowano 25 Maja (edytowane) Jużto wcześniej sprawdzałem. Te ustawienia HDR w NVI mi nie działają. A Ty nie masz przypadkiem 11? edit. no dobra, widzę w desc. masz 11. Edytowane 25 Maja przez Sidr
sideband 3 101 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja @Sidr https://wiki.special-k.info/en/HDR/Retrofit Jeszcze to 1
galakty 5 169 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Zainstaluj W11 i tyle, po co się z tym kopać?
Rekomendowane odpowiedzi