luckero 0 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Cześć! Chciałem niedużym kosztem ulepszyć swój stacjonarny PC. Używany głównie do montażu wideo w Premiere Pro. Najlepiej pozostawić RAM, SSD, zasilacz i obudowę. Co uważacie będzie najlepszym rozwiązaniem? Procesor Intel Core i9-10900K Grafika Nvidia GeForce RTX 2060 RAM Aegis 64 GB DDR4 3000 MHZ CL16 Płyta Gigabyte Z490 UD SSD 2 + 4 TB NVMe M.2 Zasilacz 750W 80 Plus Gold
Grolshek 1 058 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Jaki budżet? Bez tego skąd my mamy wiedzieć?
luckero 0 Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja (edytowane) 2-3k, mogą być używane komponenty. Co uważasz za największe wąskie gardło? Edytowane 27 Maja przez luckero
Dirian 891 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Wymień GPU na RTX 5070, ew. dozbieraj do 5070 Ti. Procka bym nie ruszał przy obecnych cenach RAM-u przesiadka na 64GB DDR5 zabiera większość budżetu, a przesiadka na 14 generacje (która obsługuje DDR4) też większego sensu nie ma z uwagi na wysokie ceny nawet używanych CPU. No i bez wymiany GPU to i tak bez sensu. Sama wymiana karty da dużego boosta w Premierze, obecny procek już trochę leciwy ale to nadal mocna i9-tka więc tutaj można jeszcze zostać na tym CPU i ewentualną przesiadkę zrobić jak ceny RAM-u DDR5 się zrobią przyjemniejsze. Edytowane 27 Maja przez Dirian 1
luckero 0 Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja Tylko czy moja płyta pociągnie serię RTX 5xxx?
kubon 169 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) w tym wypadku płyta nie ma nic do tego. Edytowane 27 Maja przez kubon
kalderon 1 199 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 2 godziny temu, luckero napisał(a): Co uważasz za największe wąskie gardło? To ty musisz określić co jest twoim wąskim gardłem, co wtedy robisz, z jakiego komponentu korzysta wtedy twój komputer.
Rekomendowane odpowiedzi