Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat ogólny założony do dyskusji o stacjach ładowania i i ich operatorach.
Mam Phev i dużo korzystam ze stacji ładowania co około 3 dni (bo zasięg tylko 58 km :() i ostatnio w moim mieście w niedziele było wyłączonych z 50% ładowarek. I co ciekawe znalazłem tez stacje Energa-Orlenu teoretycznie sprawna, ale nie było jej w aplikacji. I teraz mam pytanie czy mogę wymusić jakoś na operatorach, aby szybciej je naprawiali albo umożliwiali z jej korzystania. Bo telefon na infolinii stojąc przy ładowarce był że nie ma jej w systemie i tyle skończyła się pomoc techniczna.
A w drugiej kwestii dzwoniłem do Elocity że od 3 dni nie działa ładowarka romingowa powerdot a oni nic z tym nie zrobili - dzisiaj mija 7 dzień i nadal jest offline - chociaż teoretycznie działa.

Opublikowano

Orlen dotychczas miał raczej średniej jakości obsługę (i też ofertę), ale ostatnio się to zmienia - choć pewnie trochę to jeszcze potrwa. Jeśli chodzi o elocity, to generalnie oni nie mają wielkiego wpływu na roamingowe ładowarki i niestety powerdot do najstabilniejszych też nie należy. Podobnie jest z Eleportem, który tez jest roamingowany przez Elocity i problem jest podobny niestety. Jak temu zaradzić? Zgłaszać, ale nie sądzę by zgłoszenia jednej osoby wiele zmieniły niestety :(

Opublikowano

niestety, ale jestesmy na takim etapie, ze wymuszanie nic nie daje. nie te poziom konkurencji. z drugiej strony, ladowarek tylko przybywa, wiec jak nie ta, to inna.

btw. od paru lat jest przepis, ze nowe ladowarki musza juz miec terminale platnicze, apka wtedy nie jest potrzebna