Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Rozumiem politykę ex'ów, nie mam nic przeciwko ex'owi konsolowemu, ale nigdy w życiu nie będę wspierał polityki ex'ów na tylko jedną właściwą platformę. Nintendo w ten sposób zabija całe marki, trzymając je u siebie - np. Fire Emblem czy Xenoblade - jakie to są fajne gry, jakie to są zajebiste historie, ale wiele osób nigdy od nich nie dotrze przez tą blokadę. Za miesiąc np. wychodzi nowy Fire Emblem - oddałbym wszystko żeby móc go ograć na PC, a będę musiał się męczyć na konsoli i TV, i jeszcze kombinować żeby podłączyć mojego pada, bo nienawidzę joy-cona. 

Nintendo Switch Pro Controller Twoim rozwiązaniem. :) Ja mam tańszy 8BitDo Ultimate 2 i także świetnie działa ze Pstryczkiem i PC - zero kombinowania. 

Odnośnie zabijania marek...Gdyby Fire Emblem, Xenoblade, czy Mariany były dostępne normalnie na PC, X i PS, to po co właściwie kupować Nintendo? :E Nintendo nie konkuruje przecież z innymi konsolami mocą. Ich przewagą są właśnie exy.
A rynek handheldów jest już konkretnie zasypany sprzętem typu Steam Deck, ROG Ally, Legion Go... i na ich tle big N nie miało by szans gdyby nie ich własne gry. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zagram tylko dla fabuły i walki, bo uwielbiam ten system.

W te minigierki szkoda mi tym razem pchać chociażby minuty, a widać, że zapychaczy będzie jeszcze więcej. :E
Szkoda też, że plotki o polskiej wersji językowej się nie sprawdziły.

• Like 1
Opublikowano

Ja pewnie zrobię tak samo. Po mapie widać mnóstwo rozsianych ikonek, pewnie nowe potwory do ubicia, króliczki do odnalezienia, znowu jakiś gimbazowy Chadley czy inna cholera. Fabuła na 30 godzin, poboczne aktywności na 100. Obejdzie się :) 

• Like 1
Opublikowano

Story DLC 1 & 2.

Czy to znaczy, że w grze nie zobaczymy definitywnego finału i trzeba będzie czekać na dodatki, które rozwiną/domkną wszystkie wątki? Coraz mniej mam ochotę na ten tytuł.

Opublikowano
W dniu 4.09.2026 o 09:07, slafec napisał(a):

Story DLC 1 & 2.

Czy to znaczy, że w grze nie zobaczymy definitywnego finału i trzeba będzie czekać na dodatki, które rozwiną/domkną wszystkie wątki? Coraz mniej mam ochotę na ten tytuł.

Raczej spodziewam sie troche historii Sephirotha na podstawie Ever Crisis. Dodali tam mnostwo nowych watkow - jak byl mlody i jak zdobyl Masamune, swoj miecz.