MroczneWidmo 71 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Hejka. Jak to jest z tym Vsync przy ekranie VRR? Włączać czy nie włączać? Jak ustawić wszystko by uzyskać jak najlepszy efekt? Mam ekran Oled G Sync Compatible 165Hz. Gram w HDR, jak trzeba to używam Frame Gen x2 (posiadam rtx4080). Obecnie ustawione mam to następująco. W sterownikach nvidii blokuje klatki maksymalne na 162 fps. Włączone gsync dla pełnego ekranu i pełnego ekranu bez ramek. Wyłączone Vsync w każdej grze. Coś zmienić?
some1 740 Opublikowano 6 Czerwca Opublikowano 6 Czerwca Jeśli działa to ok, nic nie trzeba zmieniać. Jeśli dostrzeżesz rwanie obrazu w dolnej części ekranu w jakichś grach, włącz dodatkowo vsync.
MroczneWidmo 71 Opublikowano 6 Czerwca Autor Opublikowano 6 Czerwca (edytowane) Super, bo zainteresowałem się temat przy okazji tematu o Gothic Remake gdzie ludzie pisza, że vsync nie działa i zastanawiałem się po co komu w dzisiejszych czasach vsync i doszedłem do wniosku, że może moja wiedza jest nieaktualna w temacie i jednak warto pochylić się nad tematem. Edytowane 6 Czerwca przez MroczneWidmo
Rekomendowane odpowiedzi