Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 minuty temu, leven napisał(a):

Co Ty pitolisz ? 

Impulsywnie ? 

Pryzmaty ? Przetworzyć ? 

Zostaw AI i sam pisz OK ? 

Aha czyli w Twoich oczach jak ktoś ma od Ciebie bogatsze słownictwo, to używa AI?
Może przeanalizuj portalowe newsy i oskarż całe ITHardware o używanie AI bo zbyt bogatym słownictwem się posługują na Twoje standardy ;D
A jedyną osobą co powinna użyć AI jesteś Ty aby odszyfrować słowa, których znaczenia nie rozumiesz.
Brakuje argumentów, to zaczyna się odwracanie kota ogonem od meritum sprawy. 

Teraz, JacekRTX napisał(a):

Mimo wszystko wolałbym 5070 12 GB niż 5060Ti 16 GB dzisiaj.

Karty warte uwagi:
9060XT 16GB < 5060ti 16GB < RTX 5070 12GB < RX 9070 16GB < RX 9070 XT 16GB < RTX 5080 16GB < RTX 5090 32GB

Próbujemy jak najbardziej pójść w prawo tego powyższego ciągu patrząc na nasz budżet. Nikt koła na nowo nie wymyśli.

6 minut temu, Nawe napisał(a):

Odnośnie tego ZOTACA występują problemy z piszczacymi cewkami? Bo z tego co zdążyłem wyczytać u Gigabyte lubią występować. Co najważniejsze czy ta karta jest w miarę cicha? 

Akurat karty PCPartnera (Zotac, Inno3d, Manli i oemy dla Sapphire) słyną z cichych cewek. Wiadomo, jest loteria cewkowa wszędzie ale akurat jest duże prawdopodobieństwo, że biorąc ZOTACa będziesz miał komfort pod tym względem.
Jeszcze warto pamiętać o 5 letniej gwarancji tych kart.

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Aha czyli w Twoich oczach jak ktoś ma od Ciebie bogatsze słownictwo, to używa AI?
Może przeanalizuj portalowe newsy i oskarż całe ITHardware o używanie AI bo zbyt bogatym słownictwem się posługują na Twoje standardy ;D
A jedyną osobą co powinna użyć AI jesteś Ty aby odszyfrować słowa, których znaczenia nie rozumiesz.
Brakuje argumentów, to zaczyna się odwracanie kota ogonem od meritum sprawy. 

Karty warte uwagi:
9060XT 16GB < 5060ti 16GB < RTX 5070 12GB < RX 9070 16GB < RX 9070 XT 16GB < RTX 5080 16GB < RTX 5090 32GB

Próbujemy jak najbardziej pójść w prawo tego powyższego ciągu patrząc na nasz budżet. Nikt koła na nowo nie wymyśli.

Akurat karty PCPartnera (Zotac, Inno3d, Manli i oemy dla Sapphire) słyną z cichych cewek. Wiadomo, jest loteria cewkowa wszędzie ale akurat jest duże prawdopodobieństwo, że biorąc ZOTACa będziesz miał komfort pod tym względem.
Jeszcze warto pamiętać o 5 letniej gwarancji tych kart.

Tak, uważam, że korzystasz z AI, żeby pisać. Nie da się wygenerować umysłem i wpisać myśl tak szybko, jaką Ty generujesz. Sam się zdradziłeś. 

2 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Nie no, mocne 8 rdzeni - prawie jak współczesne Ryzen 7 czy i7 xD 

Nie złe porównanie :) 

Opublikowano
52 minuty temu, leven napisał(a):

Anomalie ? Vram przesadzam ?

Zobaczymy :) 

Idziesz na wydajność bez zrozumienia pojemności Vram. Przykra sprawa :( 

Ja to słyszę od 3 lat kiedy kupiłem 4070Ti. Wciąż 12GB wystarcza do 1440p, zanim zabraknie VRAMu to wydajność i tak nie wyrobi i trzeba będzie zejść oczko w dół - mniej VRAM. 

Tobie też by się przydała ranga Choroszcz. 

• Like 3
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ja też jestem ultra zadowolony z 4070ti. Przynajmniej mam 3.5 slotowe chłodzenie na tym naparstku.Nie dając mi MFG NVIDIA wbiła mi nóż w serce 😂🤷 Radeon nie istnieje a Intel się nie liczy w supporcie 

8 minut temu, galakty napisał(a):

zanim zabraknie VRAMu to wydajność i tak nie wyrobi i

W crisom desert na Maksie masz 70 FPS😆i z 5090 są się zrobić 1 fps

Edytowane przez janek25
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Nawe napisał(a):

W takim razie będę celował w 5070 i teraz w jaki model pójść? Znalazłem taki model Gigabyte, spoko opcja? 

ZOTAC RTX 5070 SOLID + Gra 007 First Light - 2399 zł 

https://allegro.pl/produkt/karta-graficzna-zotac-gaming-geforce-rtx-5070-solid-12gb-gddr7-192bit-dlss-7e70e41b-a1ff-494a-82cb-2643192b7a52?offerId=18580026820

Jak masz wolne kilka stówek to 9070 XT np. https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-amd-gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16gb-gddr6-17379796274

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano

:E  12 GB Vram :lol2:

17 minut temu, janek25 napisał(a):

Ja też jestem ultra zadowolony z 4070ti. Przynajmniej mam 3.5 slotowe chłodzenie na tym naparstku.Nie dając mi MFG NVIDIA wbiła mi nóż w serce 😂🤷 Radeon nie istnieje a Intel się nie liczy w supporcie 

W crisom desert na Maksie masz 70 FPS😆i z 5090 są się zrobić 1 fps

i z 5090 są się zrobić 1 fps 

:lol2:

Opublikowano
43 minuty temu, Nawe napisał(a):

Odnośnie tego ZOTACA występują problemy z piszczacymi cewkami? Bo z tego co zdążyłem wyczytać u Gigabyte lubią występować. Co najważniejsze czy ta karta jest w miarę cicha? 

nie ma reguły, każda karta może ale nie musi piszczeć.
Brałbym tego zotaca 5070 bo jest nienajgorszy i 5 lat gwarancji jak zarejestrujesz u  nich albo jakiegoś 9070XT odrazu, stosunkowo niewielka dopłata a karta półke wyżej.
https://allegro.pl/produkt/karta-graficzna-amd-gigabyte-radeon-rx-9070-xt-gaming-oc-16gb-gddr6-7ce1d332-89f2-474c-abc4-939f8db1c77d?offerId=17379796274
https://allegro.pl/produkt/karta-graficzna-asus-prime-radeon-rx-9070-xt-oc-16gb-gddr6-60e402e3-e561-4de2-96f6-ba1c1115c6ce?offerId=18662859091

Opublikowano
25 minut temu, leven napisał(a):

Tak, uważam, że korzystasz z AI, żeby pisać. Nie da się wygenerować umysłem i wpisać myśl tak szybko, jaką Ty generujesz. Sam się zdradziłeś. 

18 minut temu, leven napisał(a):

Elaborat w 2 minuty ?  jaja jakieś sobie Lama robi.

No tak, wygrałem ileś konkursów ITHardware z pytaniami otwartymi, gdzie w jury są doświadczeni eksperci na poziomie światowym, a to wszystko za pomocą forumowego bota :E Brawo ;) 
Już chyba wolę jak piszesz podchmielony. Przynajmniej jesteś wtedy pocieszny ;) 

Nie no Choroszcz się kłania jak nic. Dobrze @galakty powiedział.

A na marginesie - miałem 4070S i gdyby nie moja ciekawość zmian sprzętu, pewnie do dzisiaj bym na niej siedział i był zadowolony.

• Like 4
Opublikowano
3 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

No tak, wygrałem ileś konkursów ITHardware z pytaniami otwartymi, gdzie w jury są doświadczeni eksperci na poziomie światowym, a to wszystko za pomocą forumowego bota :E Brawo ;) 
Już chyba wolę jak piszesz podchmielony. Przynajmniej jesteś wtedy pocieszny ;) 

Nie no Choroszcz się kłania jak nic. Dobrze @galakty powiedział.

A na marginesie - miałem 4070S i gdyby nie moja ciekawość zmian sprzętu, pewnie do dzisiaj bym na niej siedział i był zadowolony.

Co Ty piszesz ? W kosmosie jesteś ?  

Jaki Choroszcz ? 

Won stąd :dupa:

Opublikowano
2 minuty temu, leven napisał(a):

Co Ty piszesz ? W kosmosie jesteś ?  

Jaki Choroszcz ? 

Won stąd :dupa:

dziadek zobacz czy cie nie ma gdzie indziej :E

Teraz, Nawe napisał(a):

Mam Ryzena 5600 😀 także taki rtx 5070 to max pod ten procek. Obecnie siedzę na rx5700xt nitro +

ekran chociaz 1440?
pod 1080p to spokojnie 9060xt by styknal

• Like 2