Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

Nie znam sie na matrycach i nie oczekuje niewiadomo czego. Czy moglby ktos pomoc? Celuje w 24 lub 27 cali.

Moim zdaniem najlepszy monitor za tysiaka to ten, no i masz prawdziwy HDR: (https://www.amazon.pl/dp/B0CNRPGQBG)
Jak wystarczy Ci 1440p 120Hz na IPS to polecę za ok 300zł ten model - mam w salonie. (https://pl.aliexpress.com/item/1005009767527647.html)
Musisz tylko wstrzelić się w moment co kody rabatowe działają. Zbić możesz cenę nawet do okolic 260zł. 

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a):

KTC na oficjalnej stronie tez ma czesto jakies rabaty typu utworz konto masz rabat czy cos co tez cenowo jest git dla kogos kto po prostu chce wyswietlacz obrazu

Te KTC H27T27 normalnie chodzą po 550-600zł, a przez ali idzie kupić nawet za 270zł.
Głównym atutem jest matryca produkowana przez CSOT czyli TCL. Monitor miałem u siebie na biurku miesiąc czasu i powiem szczerze, nie widzę sensu dopłacać 2-3x tyle za innego IPS. To już lepiej za tysiaka już wziąć tego miniLEDa i poczuć przeskok.

Tutaj ktoś słusznie porównał czerń na przykładzie cyberpunka w AOC do IPS.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dopłacisz 300-400 zł i masz OLEDa... Jeśli nie zależy Ci na HDR to polecam dobre monitory bez stref, ciut mniej ewentualnych problemów, choć po wyłączeniu strefowego podświetlenia będzie praktycznie to samo.

Do ~650 zł masz bardzo dobre modele do SDR, gdzie na droższych prawie nic nie zyskujesz, jeśli chodzi o VA. Sam kupiłem Philipsa 27M2N3500NL, który jest bliźniakiem AOC Q27G4XN, który z kolei zachowuje się podobnie do tego Aoc Gaming Q27G3Xmn, ale jest bez strefowego podswietlania i warstwy poprawiającej kolory w HDR lub coś w ten deseń.

Poszukaj co tańsze lub z potrzebnymi duperelami jak np. głośniki:

• AOC Q27G4XN
  • AOC Q27G42XNE
  • Philips Evnia 27M2N3500NL
  • krzywulec LG UltraGear 27GS60QC, jest również drugi, większy model 32 cale.

KTC też ma jakieś sensowne VA na promocjach, ale to już peppera trzeba przejrzeć w historii okazji. Sam obawiałem się jakości wykonania, bo chcę dostać równomierny ekran. 

MSI ostatnio zrobiło jakiegoś minileda na VA, ale nie wiem co to za wynalazek za ~1000 zł z ~1100 strefami:
MSI MAG 274QPF X30MV

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 1