Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, nie znam się na zasilaczach mniejszych od ATX, ale mój komp z opisu na płycie Minisforum BD895iSE chcę upchać do obudowy Chieftec BE-10B-300 (oryginalny zasilacz do wyjęcia bo zdecydowanie za słaby - nawet nie wiedziałem zamawiając obudowę że przyjdzie z zasilaczem %-) ) czy jesteście w stanie polecić coś rozsądnego w okolicach 500-550W ? aktualnie ten PC działa na zasilaczu Asrock SL-750G, ale to overkill %-) no i nie wejdzie do obudowy Chifteca :D 

jedyne co znalazłem w miarę sensownie (moim zdaniem) to -> SilverStone SST-TX500-G TFX, 80 PLUS Gold - 500 Watt <- ale jakoś marka do mnie nie przemawia i do tego brak testów na CybeneticsLabs - ale może ktoś bardziej obeznany w temacie się wypowie?

Edytowane przez wowo89
Opublikowano (edytowane)

Właściwie to nie masz wyboru, jeśli ma być z wtyczką PCI-E 8 pin. Tylko ten Silverstone spełnia ten wymóg. Z zasilaczem Silverstone raz kiedyś miałem do czynienia, ale SFX (chyba 450W albo 500W). Był głośny pod małym obciążeniem, zwróciłem go i wziąłem Corsair SF450. Ale to było prawie 10 lat temu.

W dniu 30.06.2026 o 18:59, wowo89 napisał(a):

do tego brak testów na CybeneticsLabs

Może nie zajmują się niszowym standardem TFX. ATX i SFX od tej marki są na CybeneticsLabs.

Edytowane przez wamak
  • Thanks 1
Opublikowano

A Twoja RTX 5060 jest w wersji Low Profile? Bo tylko taka wejdzie do wspomnianej obudowy Chieftec BE-10B-300.

Obudowa Fractal Design Ridge także ma małe gabaryty, mieści zasilacz SFX i normalne karty graficzne.