Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

patrząc na to jakie ceny zaczynają być w Niemczech z nowych dostaw, to ten co ma kupić zwlekać nie powinien, bo za tydzień-dwa takie modele jak nitro+ powyżej 4K mogą być już standardem

w mindfacotry ceny trochę lepsze, jeszcze takie jak u nas, ale vat mają niższy, nitro+ i tak nawet u nich 3,5K

9070xt.jpg

mindfactory.jpg

Edytowane przez miro
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

RTX'y już odpłynęły z cenami, więc nie ma się co łudzić że z Radeonami nie będzie podobnie.
Allegro, KRSystem, Amazon- najtańsze 9070XT już od ~3k pln.

Na Amazonie jest jeszcze całkiem niezły RX9070 Pulse za 2549zł i Asus Prime RX9070 za 2580zł.

To są dobre ceny jak na obecną chwilę jeżeli ktoś niekoniecznie potrzebuje XT.

W Empiku jest jeszcze Powercolor Reaper RX9070XT za 2899zł, ale w przypadku XT naprawdę lepiej dołożyć do lepszego chłodzenia.

Bardzo dobry Sapphire Pulse RX9070XT w tym samym sklepie to już 3099zł.

Edytowane przez Paw79
Opublikowano
49 minut temu, Paw79 napisał(a):

W Empiku jest jeszcze Powercolor Reaper RX9070XT za 2899zł, ale w przypadku XT naprawdę lepiej dołożyć do lepszego chłodzenia.

Miałem 2 sztuki i po UV nie było źle, no ale przy obecnym pure mógłbym UV nie robić, podbić limit na 350W i byłoby ciszej :D 

Opublikowano

Różnica w cenie względem 9070 XT około 19% a wydajność niższa o około  11-15% czyli win win :) Pamiętaj - Navi można ładnie undervoltować zachowując wydajność, zejść dodatkowo z prądu, temperatury itd :) 

Opublikowano

Miałem takie eh może dołożyć te 500, ale jak tak pomyślałem, to i tak nie gram w jakieś gry AAA, bo głównie cs nie przeszkadza mi zejście z detali, a na dodatek i aktualnie siedzę na 1080p.