ernig Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 36 minut temu, Buczo napisał: No czekamy na ten finał Mówisz i masz MOBO na swoim miejscu,mam jakiś problem z odpaleniem integry w procku dlatego jest zew GPU, wpadła też dodatkowa karta sieciowa ( mam nadzieję że będzie działać z oprogramowaniem NASa ). Kabelkologia Do pełnej sprawności potrzebuję jeszcze kontrolera który idzie od małych ludzików. A tak wygląda NAS na dzień dzisiejszy I obiecane światełko w tunelu To już jest koniec.... 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Świetne, na prawdę świetne! Gratki za taką robotę! 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Majster robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veten Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Nie dość że ładne to użyteczne. Gratki za takie dzieło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dzięki, cieszę się, że się podoba 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 No dobra ludziska, myślę, że to czas na kilka słów podsumowania. Jak na moje standardy projekt poszedł dość szybkom, bo zabrał ok 2 miesięcy,łącznie z oczekiwaniem na dostawy sprzętu od małych ludzików. Ostatnie tygodnie to była walka z oprogramowaniem, z jakiegoś mi nieznanego powodu nie chciały działać karty sieciowe. Ostatecznie temat zakończył się na zakupie karty układem intela i od tego czasu wszystko ruszyło ale..... Żeby nie było za różowo okazało się, że w trakcie testów jeden z dysków 500 GB został rozpoznany jako uszkodzony . Na szczęście reszta dysków jest ok więc na dzień dzisiejszy ilość przestrzeni jest wystarczająca na moje potrzeby, a dodatkowo ilość wolnych kieszeni daje mi całkiem sporą możliwość rozbudowy . Konstrukcja trafiła na przygotowane dla niej miejsce i oby działała przez kolejne lata. Specyfikacja : CPU: i3 6100, MOBO: MSI z170 Mortar, RAM: GoodRam 8 GB ddr4, Kontroler dysków: Lsi MegaRAID 9240-8i, SSD: 3x 256GB, HDD: 3x 1TB, 2x 500GB, PSU: 350W, LAN: Intel PRO/1000. Dzięki za uwagę i do następnego. 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 No to teraz zadna aktualizacja coda cie nie pokana. Swietny projekt 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Na coda to bym musiał ze dwa takie postawić 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Dokładnie, wyszło to świetnie! Gratki! 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Dzięki co by tu teraz zmajstrować ???? 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 A co bys chciał zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Czego Ci najbardziej brakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 23 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 cholera wygląda że jakaś maszyna do bimbru się szykuje w aktualnej rzeczywistości nie bardzo da się na trzeźwo funkcjonować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Tak, to się wydaje być obecnie art. pierwszej potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Mateoo Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Ja planuje złozyć klawiature 40%. co prawda nie bede drukowal zadnych czesci czy cos bo nie mam drukarki 3d ale no :)) wszystko ja bede skladac 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michagm Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 13 godzin temu, ernig napisał: Żeby nie było za różowo okazało się, że w trakcie testów jeden z dysków 500 GB został rozpoznany jako uszkodzony. A spróbowałeś używać program HDD Regenerator 1.61 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 9 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 (edytowane) Witam, dawno się nic nie działo w moim temacie wiec postanowiłem go nieco odkopać, nie będzie to może nowy projekt ale jakieś drobiazgi. Jakiś czas temu stałem się posiadaczem drukarki 3d i po dokonaniu standardowych usprawnień posiadanego sprzętu przyszedł czas na zabawę i wytwarzanie elementów do kompa. Drukarka to ender 3 v2 Na pierwszy ogień poszła pokrywa piwnicy Mam inne kolory filamentów ale najlepiej drukuje mi się na czarno . Żeby element pasował do obudowy został potraktowany tym samym szprajem . Kolejnym elementem było mocowanie do oświetlenia na froncie tak żeby LEDy nie oślepiały osoby siedzącej przy biurku. I na koniec pierwsza wersja osłony na Grandisa. W kolejnej wersji nie będzie już napisu . Edytowane 9 Września 2021 przez ernig 1 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Noo osłona robi świetna robotę! Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 9 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 W związku z tym , że to prototyp to nawet nie została wyszlifowany Jedynie potraktowany szprajem żeby zobaczyć jak się będzie prezentował w obudowie. Teraz trzeba coś pomyśleć nad gpu bo jakoś tak szaro wygląda 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 No faktycznie, jakoś szaro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spl97 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 (edytowane) Gdyby SPC dało takie osłony (nawet bez napisu/loga) w standardzie,to wizualnie byliby dużo wyżej niż obecnie Edytowane 9 Września 2021 przez Spl97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernig Opublikowano 9 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 jak myślicie iść w pojedynczy cover czy na każdą z wież osobno ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spl97 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Na każdą z wież,tak jak ma w swojej ofercie Noctua https://www.morele.net/noctua-na-hc4-black-1658780/ 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczo Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Jeśli ma nie być żadnego napisu czy loga, to chyba fakt, pojedyncze będzie lepsze 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziarson Opublikowano 10 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 @ernig darował bym sobie promowanie tej firmy ale nie dał bys rady zrobic covera zeby srodek był wyżej o troszke i tam w pionie dać napis 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi