Krzysiak 1 519 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada (edytowane) 23 godziny temu, Qrdello napisał(a): Zawsze odklejam, ale często nawet na gpu trzymam naklejki dopóki nie sprawdzę że jest z nią wszystko ok. Ostatnio 3080 suprima przehandlowałem, gdzie ktoś w obudowie miał 3 lata folię na ledach. Sprawdziłem, zmieniłem pastę i poszedł dalej - z tą samą folijką :=) dla mnie to oznaka, że albo właściciel nr 1 był ślepy, albo miał podobne podejście do mnie i zapomniał Ja kilka dni temu po 2,5 roku się kapnąłem że na 6950XT jest folia...tak siedzę i patrzę na kompa syna "co tak wisi koło tych wentyli?" A tu folia o której zapomniałem Karta kilka razy przekładana między kompami, do tego zdejmowane chłodzenie miała przy zmianie pasty na ptm Edytowane 17 Listopada przez Krzysiak 2
CryptTM 404 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Folia mówisz... Kupiłem od kolegi z forum i było jak piszesz Mało tego sprawdziłem sobie też przypadkiem folijkę na pamięciach i zgadnij co... 1 2
Send1N 4 162 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada W niektórych miejscach takich folii nie widać na pierwszy rzut oka, kilka miesięcy temu kupiłem na ali po taniości miernik usb c za 10zł i na ekraniku był jakiś "sznyt" myślę sobie dobra za takie pieniądze olać to, działa sprawnie to zostawiam po jakimś miesiącu pod światło dzienne zorientowałem się że na ekraniku jest folia i to na niej była ta kreska a nie na samym wyświetlaczu
Qrdello 826 Opublikowano 17 Listopada Opublikowano 17 Listopada Pff, ile razy ja takie coś miałem Zacznijmy od tego, że ludzie nowe czasami telefony za pół ceny sprzedają bo rysa na szkle a to nie rysa, tylko np. samsungi wychodzą z folią ochronną - która, o ile dobrze traktowana. to żyje tyle ile ekran 1
DarkeVo 335 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Z nudów i namiarów gratów przekładka do lian li lancool III i dodałem na górę pierwszy raz wentyl arctic p14 pst i o odziwo miło mnie zaskoczył pozytywnie bo jest cichy, jednak @Send1N czasem warto Cie posłuchać 🤭 1 2
Qrdello 826 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada (edytowane) Czasami, ale tylko czasami, korci mnie żeby kupić jakiegoś premiuma ultra airflow właśnie od lianli np. i zrobić taki czysty, staroszkolny build bez podświetleń. Praktycznie każdy mój podzespół możnaby zostawić off led i byłoby to zupełnie akceptowalne wizualnie. Tylko szkoda mi inwestycji z mojego phanteksa i teraz wywalenie wszystkiego w pizdu Pokaż więcej tej obudowy... @DarkeVo Edytowane 20 Listopada przez Qrdello
CryptTM 404 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Jakoś mi nie leży ten build @DarkeVo w tej obudowie. Kurde, jakby czegoś brakowało ...
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada (edytowane) 3 godziny temu, DarkeVo napisał(a): Z nudów i namiarów gratów przekładka do lian li lancool III i dodałem na górę pierwszy raz wentyl arctic p14 pst i o odziwo miło mnie zaskoczył pozytywnie bo jest cichy, jednak @Send1N czasem warto Cie posłuchać 🤭 Nie czasem widzisz wentylator nie musi kosztować 150zł aby nawet w poziomie chodził jak masełko, wystarczy trochę doświadczenia i testów przez lata, akurat wentylatorów to w życiu miałem sporo i sprawdzałem w różnych konfiguracjach i położeniach Swego czasu miałem taką dziwną fazę że co chwile zmieniałem jakiś wentylator w skrzynce aż dojdę do perfekcji w danym miejscu (pion,poziom,radiator,chłodnica,push,pull,zasilacz) Edytowane 20 Listopada przez Send1N 2 1
j4z 937 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada (edytowane) Fajnie, że się dzielisz wiedzą. Jesteś chyba najbardziej pomocnym userem na tym forum. Mało już takich ludzi w sieci. Dużo, jak nie większość wbija, żeby się napier***ać. 😔 Edytowane 20 Listopada przez j4z 1 1
DarkeVo 335 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada (edytowane) Godzinę temu, CryptTM napisał(a): Kurde, jakby czegoś brakowało Chyba wszystko jest na miejscu, co myślisz tam wpakować? Faktycznie zapomniałem też położyć siarkę na gpu żeby @Send1N mógł sie dowalić 🤭😂😂 Szczerze to te p12/14 argb mnie przeraziły z tymi felernymi sztukami. Tu jest akurat tylko jedna sztuka i moze akurat dobrze sie trafiło😅 @CryptTMmoze teraz lepiej🤔 Edytowane 20 Listopada przez DarkeVo
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada W obecnym stanie elegancko wygląda, nie wstawiaj tylko żadnych figurek do środka i git 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Godzinę temu, CryptTM napisał(a): Jakoś mi nie leży ten build @DarkeVo w tej obudowie. Kurde, jakby czegoś brakowało ... Jak dla mnie czarnego GPU 1
DarkeVo 335 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada 7 minut temu, Krzysiak napisał(a): Jak dla mnie czarnego GPU Oj mi tego tez brakuje najbardziej ale chyba obecnie nie ma co wymieniać🙆 1
Grolshek 516 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada 15 minut temu, Krzysiak napisał(a): Jak dla mnie czarnego GPU Takiego ładnego matowego Intela Manitech wysmażył. Przeokrutnie mi się to podoba 2
Krzysiak 1 519 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada Godzinę temu, DarkeVo napisał(a): Oj mi tego tez brakuje najbardziej ale chyba obecnie nie ma co wymieniać🙆 Zawsze można zmienić na inną 5070ti, tak jak ja zmieniłem czarnego 9070xt na białego 9070xt 😂 Z innej, korci mnie ostatnio zmiana wentyli wszystkich na takie gdzie się tylko ringi świecą... ale jak pomyślę że potrzebuje 6x140 w rewersie, 140 normalna, 3x120 normalne (oczywiście wszystko białe) i pomnożę przez cenę przykładowo BQ to mi się odechciewa 🙈 1
Send1N 4 162 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada (edytowane) Z ringami z białych reverse masz https://allegro.pl/oferta/wentylator-reverse-thermalright-tl-s12rw-120x120x25-bialy-argb-pwm-bulk-17619227447 po taniości prezentują się lepiej od light wings, niestety słychać w nich pracę łożyska jak się wsłuchasz niektórym to nie przeszkadza bo np @Qrdello zapakował kilka do swojej budy. Edit dobra nie było tematu nie ma wersji 140mm tych wentyli Edytowane 20 Listopada przez Send1N 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada @Send1Nniestety 140 muszę mieć...120 w tej budzie wyglądają jak jakieś 80 😂 1
DarkeVo 335 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada 44 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Zawsze można zmienić na inną 5070ti Nie ma czarnych za bardzo oprócz tej😅 a to tak słabo 2
DarkeVo 335 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada @Qrdello trzymaj parę fotek jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć czy widzieć to pisz😅 @Send1N z tego co mi sie wydaje to chyba sie kończą arctic pwn pst bo ceny poszły w górę i coś mało sie ich robi, możliwe że może kończą ich produkcję 1 1
Qrdello 826 Opublikowano 20 Listopada Opublikowano 20 Listopada (edytowane) Miodzio. Co do karty szukaj Gaming Trio - cała czarna Edytowane 20 Listopada przez Qrdello 1
Send1N 4 162 Opublikowano Piątek o 12:43 Opublikowano Piątek o 12:43 (edytowane) Jak patrzę na tą kartę to trochę to podświetlenie boczne na pierwszy rzut oka dziwnie mi się skojarzyło Edytowane Piątek o 12:53 przez Send1N 3
Send1N 4 162 Opublikowano Sobota o 01:16 Opublikowano Sobota o 01:16 (edytowane) Kable ci zostały do ogarnięcia bo aż żal to tak zostawiać z jednej strony taki spoko look a z drugiej ta przelotka do karty... jakaś ładna przedłużka do atx 24 też by dobrą robotę zrobiła Edytowane Sobota o 01:18 przez Send1N 1
bofff 127 Opublikowano Sobota o 07:09 Opublikowano Sobota o 07:09 Fakt, z jednej strony stoi na działce, z drugiej kłuje w oko. Miałem przedłużki, ale w tym AP201 to za tylną ścianką to jest mniej niż 1 cm miejsca i wykręcenie ATX (zasilacz po prawej) to już musiałem za mocno dociskać ściankę mnie bardziej denerwuje ta przedłużka, zapytałem endorfy czy ten z FM5 pasuje, jak nie to może Corsaira rm650 tam przełożę
Qrdello 826 Opublikowano Sobota o 07:56 Opublikowano Sobota o 07:56 Z resztek w nocy wczoraj dla odparowania poskładałem: b550/3600x/16gb ddr4/rtx 3080 Do zmiany: - idealny montaż wentylatorów na górze - brak wentylatora push na DRPro4 - już mi się wczoraj nie chciało szukać tych idiotycznych zapinek - kabelkokologia O dziwo - w 1440p - w takim Cronosie na maks bez RT z dlssq leci sobie bezstresowo w 70+ fpsach Zatargam go sobie na zaplecze w pracy, bo już w gabinecie mi te komputry na łeb lecą i połowica szału dostaje 3
Rekomendowane odpowiedzi