Kilka lat temu jedynym obowiązkiem jakie miały stacje benzynowe przy trasach było odpowiednie przyłącze energetyczne pod infrastrukturę ładowania. Stacje benzynowe nie miały obowiązku budowania stacji ładowania a miały obowiązek pod taką ładowarkę zapewnić odpowiednie przyłącze np. 2x22kW. W Polsce ponad 90% stacji benzynowych ma przyłącze 50-100kW, które w zupełności wystarcza by spełnić ten wymóg. Mój znajomy od 2001 roku prowadzi stacje benzynową i już w tamtych latach miał przyłącze 50kW.
Dzisiaj jadę obok Orlenu i widzę ON - 6.37zł/litr a na przeciwko konkurencyjna stacja, która kupuje paliwa od Orlenu i ON - 6.03zł/litr
Na MOPie już od dawna są ładowarki GreenWay, Elocity czy EKOen i jakoś nie ma z tym problemów. Zarządca dba o swój obiekt a prywatny inwestor, który postawił ładowarkę o obszar wokół swojej inwestycji ewentualnie rozlicza się z zarządcą i cały teren sprząta właściciel MOP.
Jakościowo?
Czy tylko wyglądało? Zakładam, że żadnym z nich nie jeździłeś - bo napisałeś, że siedziałeś.
Istotne jest też to jak auto się zacowuje w ruchu na drodze - jak działa zawieszenie czy skrzypi, trzeszczy. Dlatego ja lubię demówki które mają bliżej 10k km niż 1,5k.
Tak wiem o tych 4 latach, tak mam swoją 5080 zarejestrowaną. Kupiłem ją w kwietniu.
Daj znać jak sprawdzisz ustawienia.
Ps. Jak ktoś jest zainteresowany RTX 5080 Master ICE z kwietnia zakup w sklepie X, to zapraszam na priv.
Rekomendowane odpowiedzi