Send1N 5 456 Opublikowano Wtorek o 21:20 Opublikowano Wtorek o 21:20 Jak zamontujesz płytę matx w obudowie która mieści pełen format atx to wizualnie jest też gorzej co innego gdy ktoś składa w małej skrzynce gdzie takie mobo wypełnia całą przestrzeń, tylko z kolei w takich małych klitkach coraz to większe karty mają gorsze warunki Także dobrze że są różne formaty do wyboru i tak powinno zostać.
DarkeVo 497 Opublikowano Środa o 06:12 Opublikowano Środa o 06:12 @Send1N tak jak piszesz. W małych klitkach jak piszecie bólem sa temperatury, jedni patrza na procku i gpu temperatury są dobre to lux, tak ale mamy jeszcze płytę główną, ram no i dyski a na to ludzie tez czasem nie patrzą😅 i zazwyczaj w atx jest więcej złącz usb na tyle co często sie przydaje 1
wallec 1 158 Opublikowano Środa o 06:44 Opublikowano Środa o 06:44 9 godzin temu, Send1N napisał(a): Jak zamontujesz płytę matx w obudowie która mieści pełen format atx to wizualnie jest też gorzej co innego gdy ktoś składa w małej skrzynce gdzie takie mobo wypełnia całą przestrzeń, tylko z kolei w takich małych klitkach coraz to większe karty mają gorsze warunki Także dobrze że są różne formaty do wyboru i tak powinno zostać. MATX w budzie ATX jest spoko jak na dole jest grubas chłodnica i wentylatory bo wtedy łatwo się sięga do portów i wtyczek. Np jakby tutaj dać na dół customa to ładnie zabuduje pustą przestrzeń ale i tak bez sensu opcja. @DarkeVo z Twoją częstotliwością zmian to serio wbijaj w ITX - tam jest wyższy poziom kombinatorstwa i większa satysfakcja
kamilos69 342 Opublikowano Środa o 09:34 Opublikowano Środa o 09:34 21 godzin temu, panicz patryk napisał(a): Tak na powaznie to wieksze jest lepsze. Tak przynajmniej moja kobita mowi kiedy wychodzi z kolezankami na dyskoteke. Tak na poważnie to lepiej pilnuj żony bo one szukają murzyna z dużym gnatem 1 2
ernig 249 Opublikowano Środa o 09:59 Opublikowano Środa o 09:59 (edytowane) nowy wersja serwera domowego pod lokal ejaj i nie tylko Prace jeszcze trwają Edytowane Środa o 10:00 przez ernig 2
DarkeVo 497 Opublikowano Środa o 16:31 Opublikowano Środa o 16:31 9 godzin temu, wallec napisał(a): wbijaj w ITX - tam jest wyższy poziom kombinatorstwa i większa satysfakcja Takie małe i ciasne to juz nie dla mnie🤭😂😂😂 1
RavenArsenal 32 Opublikowano Środa o 21:14 Opublikowano Środa o 21:14 Ma ktoś inny pomysł gdzie wrzucić przepływomierz? 2
Send1N 5 456 Opublikowano Środa o 23:07 Opublikowano Środa o 23:07 (edytowane) No tu wygląda do natomiast fajnie by wyglądał w pionie na rurce która wchodzi do karty tylko obecny zapewne tam nie będzie pasował z tego co widzę, chyba będzie zbyt wąski Edytowane Środa o 23:08 przez Send1N
RavenArsenal 32 Opublikowano Środa o 23:20 Opublikowano Środa o 23:20 To i tak jest koncept na razie, sprawdzałem jak to będzie wyglądało z tymi innymi rurkami, ewentualnie wyrzucę poza budę (wszystko i tak w aquasuite jest) i zmienię układ rurek na krótszy. 1
Elder 489 Opublikowano Czwartek o 10:37 Opublikowano Czwartek o 10:37 Przepływomierz NEXT tu psuje spójność wyglądu nawet przemalowany na biało by tu zawadzał więc lepiej go ukryć...i tak swoje zadanie spełnia pracując z Aquasuite. Rurki jak widzę trzymają szczelność, wystarczyła zmiana oringów w złączkach czy jakieś jazdy jeszcze były po drodze?
RavenArsenal 32 Opublikowano Czwartek o 14:12 Opublikowano Czwartek o 14:12 (edytowane) Standardowe oringi 19/16 1.5mm zmieniłem na 19/15 2mm, rurki po cięciu trzeba trochę zeszlifować, żeby wsadzić do złączek i jest ok. Nie jest to tak bezproblemowe i łatwe jak z użyciem rfb promochilla do rurek prostych, ale do wykonania. Dla pewności będzie jeszcze leakshield co napewno ułatwi napełnianie/odpowietrzanie układu. Na dniach będę czyścić chłodnice blitzem, wiercenie otworów na złączki pass through, później blitz part2 do całego układu i na końcu po płukaniu, będzie zalany niebieskim dp ultra, w późniejszym czasie wleci jeszcze zamówiony ampinel dla rtx 5090 i będzie koniec. Edytowane Czwartek o 14:22 przez RavenArsenal
bofff 196 Opublikowano Czwartek o 17:40 Opublikowano Czwartek o 17:40 (edytowane) a jak wracasz do procka? może tam na czarnym tle przepustów nie wiem czy pionowy layout wyświetlacza, mogę sprawdzić - chyba nie ma pass thru na morę poza 2x360? ja mam tak Edytowane Czwartek o 17:45 przez bofff 2
RavenArsenal 32 Opublikowano Czwartek o 18:04 Opublikowano Czwartek o 18:04 Do procka poleci górą z chłodnicy, te w obudowie są 2x420 bo mam wentylatory 140mm. Tak pass through będzie na zewnętrzną moręIV 600 (+16x140mm fan) w parzę z rezem i 2xD5. Distro mialem w starym setupie i już nie chcę 1
bofff 196 Opublikowano Czwartek o 18:21 Opublikowano Czwartek o 18:21 (edytowane) ja to bym ten dół rozmontował połączył gora-dół tymi bliższymi portami do karty wyszedł tym dalszym z dołu jedną L wrócił z CPU płasko i zawinął przy porcie i tam wstawił z tyłu FLOW chyba, że chciałeś te rurki exponować masz jakieś foty z płynem i podświetleniem? jakieś fajne refleksy? gdzie pas thru? na tyle> Btw ja mam coś takiego z kranikiem na zamknięty i na zewnętrzny Edytowane Czwartek o 18:31 przez bofff
MarcoSimone 1 041 Opublikowano Czwartek o 18:31 Opublikowano Czwartek o 18:31 @RavenArsenal co to za ładny bloczek na CPU?
ju-rek 543 Opublikowano Czwartek o 18:37 Opublikowano Czwartek o 18:37 5 minut temu, MarcoSimone napisał(a): co to za ładny bloczek na CPU? HEATKILLER pewnie.
MarcoSimone 1 041 Opublikowano Czwartek o 18:43 Opublikowano Czwartek o 18:43 A bo Raven wrzucił foto ze starego setupu
ju-rek 543 Opublikowano Czwartek o 18:46 Opublikowano Czwartek o 18:46 24 minuty temu, bofff napisał(a): Btw ja mam coś takiego z kranikiem na zamknięty i na zewnętrzny Pomysłowy Dobromir
bofff 196 Opublikowano Czwartek o 19:12 Opublikowano Czwartek o 19:12 Taa sam nie wiedziałem czy tu czy do druciarstwa wrzucić 1
RavenArsenal 32 Opublikowano Czwartek o 19:36 Opublikowano Czwartek o 19:36 (edytowane) Godzinę temu, MarcoSimone napisał(a): @RavenArsenal co to za ładny bloczek na CPU? Tak jak mój imiennik wrzucił fotkę, w starym koolance cpu 380i a w nowym heatkiller IV pro cooper nickel. @bofff pass through będzie w miejscu w którym idzie długa pionowa rurka, z dołu będzie wlot który leci na górną chłodnicę-blok cpu-rtx-chlodnica i z chłodnicy poza budę pass through. Płynem nie było zalewane, chłodnice jeszcze nie są wyczyszczone więc to na koniec. Edytowane Czwartek o 19:46 przez RavenArsenal 1
MarcoSimone 1 041 Opublikowano Czwartek o 19:55 Opublikowano Czwartek o 19:55 (edytowane) Do mnie z niemcowni jedzie klasyka od LL -> https://www.techpowerup.com/review/lian-li-pc-a16b/2.html @aerial Edytowane Czwartek o 19:56 przez MarcoSimone 4
Elder 489 Opublikowano Czwartek o 21:37 Opublikowano Czwartek o 21:37 Miałeś się uspokoić z zakupami budek...za mało już ich miałeś ? 2
MarcoSimone 1 041 Opublikowano Czwartek o 21:54 Opublikowano Czwartek o 21:54 (edytowane) @Elder Uspokoiłem się z nowoczesnymi budkami. Klasyka to inna bajka Korcił Cooler Master 1000 Black z Niemcowni ale to już przesada. Za duża. Nie będę tego targał z biurka. Biurko to 2 kontenerki połączone 2m blatem. A i tak pod nim mam zawalone pojemnikaami z gruzem i nie ma miejsca na podłodze na full tower. Tu aż 3 szt, wiszą na sell -> https://www.kleinanzeigen.de/s-cooler-master-cosmos/k0 Edytowane Czwartek o 21:57 przez MarcoSimone
Rekomendowane odpowiedzi