Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

@NDqq1 jaka buda i  jakie wentyle? Możesz wentyle spiąć jeden z drugim?

HAF 700 argb. Wentyle to bequiet light wings lx white 140mm. Niestety nie mogę bo z wentylatora wychodzi tylko żeńska wtyczka. Samych wentylatorów dodatkowych mam w tej budzie 10 :D nie mam miejsca już w hubie co jest dołączony i muszę rozdzielić.

Tak to wygląda teraz, dodatkowo z przodu są jeszcze 2x200mm

602d52551abf5.jpg

Edytowane przez NDqq1
Dodanie zawartości
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Otworzyłem bok i oddzieliłem (zamknąłem) piwnicę od reszty budy. W Quake 2 RT tempy gpu bez zmian, ale to wypalarka jakaś dziwna. W Forza Motorsport wydaje mi się, że co najmniej 5st spadło. Wentyle karty nawet się nie odpalają na razie. Karta jest po UV.

GgfSbNZ.jpeg

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, NDqq1 napisał(a):

Tak to wygląda teraz, dodatkowo z przodu są jeszcze 2x200mm

Ja bym dokupił jeszcze jeden hub i pod niego podpiął np. Boczne i dolne wentyle i juz masz miejsce na resztę 

Opublikowano
Godzinę temu, DarkeVo napisał(a):

Ja bym dokupił jeszcze jeden hub i pod niego podpiął np. Boczne i dolne wentyle i juz masz miejsce na resztę 

Który będzie lepszy czy bez różnicy? Ewentualnie może masz jakiś sprawdzony?

Noctua Noctua NA-FH1 8x Fan Hub

Arctic Case Fan Hub 10 x PWM 4-pin

Opublikowano

Ja tam jednak wolę klasyczne, bardzieje eleganckie skrzynki w stylu Zalman GS1000, Corsair Obsidian 500D, BeQuiet Dark Base czy Antec P182. Nowoczesne akwaria czy tego typu wynalazki to nie moja estetyka😉

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kadajo napisał(a):

50 stopni na GPU ? One w ogolę działa ? :E

Akurat w FM chodzi π x drzwi na 80%. Na filmiku jest moment przed wyścigiem, w którym się podjarałem, w którym niby skaczę na 100%, ale jak się okazuję i tak się nie nagrzewa. Tutaj FFXVI w natywnym 4K. 

IMG_20260314_183046234_HDR.thumb.jpg.e72d2bf5846b7e85b42bd4b098b2c776.jpg

obraz-25.thumb.png.3c4b403c6f14e9aaae67fc8157436acd.png

Już tak świetnie nie jest, ale i tak spoko. 

W FM tak jak gram na codzień, to ponad 60st było, teraz 50st. Dla mnie jest to duży sukces patrząc na wysyłek i koszty, jakie dzisiaj poniosłem. 😀

Edytowane przez j4z
Opublikowano (edytowane)

Poprawny przepływ w budzie jest bardzo ważn. U mnie tam pewnie było "podciśnienie", dopóki pasywnego wlotu nie zrobiłem. Bo 3x 12cm na froncie, które maksymalne osiągają 1100rpm, jeden taki z tyłu, i na gorzej w aio dwa wyciągające 14cm, które obstawiam, że w maksie osiągają ze 2500rpm. No i w biosie po prostu na silent wszystko xd

@Send1N jak kupowałem budę to mówiłeś, że nie będzie różnicy, jak zrobię pasywny wlot z boku. 😀

Edytowane przez j4z
Opublikowano
2 godziny temu, j4z napisał(a):

@Send1N jak kupowałem budę to mówiłeś, że nie będzie różnicy, jak zrobię pasywny wlot z boku. 😀

Nic takiego nie pamiętam, możesz jaśniej? :P co zrobiłeś dokładnie że masz lepsze temperatury niż poprzednio? ;) 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Send1N napisał(a):

Nic takiego nie pamiętam

Bo nic takiego nie mówiłeś. xD

Znalazłem post, w którym pytałem o to, to napisałeś tylko, że będzie brzydko wyglądać. 

50 minut temu, Send1N napisał(a):

co zrobiłeś dokładnie

Zdjąłem tę boczną blachę i piwnicę zamknąłem. Jak tu: 

Screenshot_20260314-234516.thumb.png.cb6f6bef3d8a0d8229adbab4f1aaf284.png

Ta dłuższa piwnica jest otwarta, i tam mogło niepotrzebnie trochę powietrza z frontu uciekać. No i na pewno sporo dało odsłonięcie boku, bo nawet jak się rękę przyłoży, to czuć, że zasysa.

A komp teraz stoi tak, że prawie tego nie widać. Z miejsca siedzenia nie widać. 

IMG_20260314_133353170_HDR.thumb.jpg.1a6f7d2352e8dc45bda105b5f27632dc.jpg

Edytowane przez j4z
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
W dniu 10.03.2026 o 15:43, Send1N napisał(a):

Potwierdza się to że w przypadku 3 wiązek do karty customowe przedłużki/kable to komedia :P powyżej 2 robi się za szeroko i wygląda to już w większości przypadków gorzej niż na standardowych kablach :Crash:

wystarczy jeden kabel zrobic na 4 żyłach

TESTOWALEM nawet 2żyły(2pinowy 8pin pcie) pod obciązeniem 150W (12A) nie wiem jak piny ale przewod tylko lekko ciepły - jakby te piny połaczyc to mysle ze spokojnie jedno 8 pin dzialaloby na 2 przewodach 1,5mm

na foto 3080 suprim X

furmark load - 12A 10A 8A

IMG_1838.JPEG

• Like 1
  • Haha 3