Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, DarkeVo napisał(a):

Elegancja Francja panie. Czysto i schludnie👍

Dziękuję :D Pod biurkiem też ogarnięte. UPS pojechał do pracy i postawiłem na minimalizm :P

02.thumb.jpg.275160e3557189452df9d34a49926710.jpg

• Like 7
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Witam szanowne grono forumowiczów. To mój pierwszy komputer w życiu i zapewne ostatni wkoncu go skończyłem a kosztowało to więcej zdrowia niż mogłem sobie pozwolić. Nie mam takiego doświadczenia jak inni tutaj lecz starałem się ile mogłem. 
plyta x670e tuf gaming plus wymieniłem na vrm pady na tg extreme 2 plus backplate też od thermal grizzly. 
procesor 7700x oskalpowany i potraktowany ciekłym metalem. 
Pamięć RAM wywalone od g skill trident a wrzucone pełne miedziane plus pady od TG minus pad pro , temperatury spadły z 38 do 33

dysk Samsung 9100 pro również ma pady tg extreme 2 

karta graficzna z tym był największy problem ponieważ nie chciałem przezroczystego chłodzenia tylko czarne i albo był do modelu bez backplat albo znowu był backplate a nie było chłodzenia więc finalnie trafił referent 6900xt amd gdzie dostał ciekłym metalem plus wszystkie pady na minus pad pro. 
radiatory 360 plus złączki od ekwb 

wszystkie wentylatory od arctic p12 pro pwm pst lecz nie wiem czy je mam dobrze podłączone i z tym prosiłbym forumowiczów o pomoc , nie wiem czy tutaj czy założyć osobny temat. 
wiem że nie jest świetnie sam widzę wiele mankamentów do poprawy ale już nie takie siły mam plus miały być jeszcze kable w oplocie gdzie mam wszystko potrzebne do nowych od mdpc lecz już ja tego nie ukończę. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam 

IMG_0505.jpeg

IMG_0506.jpeg

IMG_0507.jpeg

IMG_0504.jpeg

Edytowane przez Paweł..
  • Like 10
Opublikowano

Dziś byłem zmuszony troche pogrzebać przy pc i przy okazji zdemontowałem sio i rzuciłem powietrze dla sprawdzenia. Co prawda o proca się nie martwiłem a o dyski czy ram ale dalej jest przyzwoicie i chłodno w tej budzie. Kombinuje żeby gdzieś tanio kupić noctue nh d15 G2 i dać na górę jeszcze 2x 180mm jak widzisłem na YT🤭

https://youtu.be/A9booqxikK0?is=wYT0qRsOQKW16DUX

IMG_20260726_110859.jpg

• Like 7
Opublikowano

@Krzysiak tak wiem, tak mam zamiar zrobić. Ta obudowa to jest kozak , warta każdej wydanej złotówki. Pc pracuje od rana, jest grane z przerwami i dyski nie miały jeszcze wiecej niż 41 stopni a ramy 43. Myślałem że przy powietrzu bedzie troche gorzej bo jednak klocek jest i troche zasłania ale nie robi to za bardzo różnicy