DarkeVo 757 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca @Elder słyszałem że już nie robi🤔 teraz to mnie zaciekawiłeś🙆
Elder 908 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca @DarkeVo Teraz to ma przerwę bo remont w domu ale...remonty nie trwają wiecznie. 1 1
ket_rab 445 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) U mnie leżą przedłużki wykonane przez Zawisza. Do mobo i 3090 FTW3 Ultra zawijane na alu. Wykonanie i jakość topka Edytowane 8 Czerwca przez ket_rab
Finak 80 Opublikowano 8 Czerwca Opublikowano 8 Czerwca (edytowane) @Elder czepiasz się 😜 Bencze są fajne 🥰 @ket_rab przedłużki, bleee 🤮 Edytowane 8 Czerwca przez Finak
Grolshek 1 272 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Mój rezerwowy komputer chyba już gotowy. Specka: R5 5500X3D MSI X570A-PRO 4X8GB BALLISTIX 3200 NAVIS 280 SAMSUNG 980 500GB GIGABYTE RTX 4070 WINDFORCE OC SMX CASSETTE XPG PYLON II 650W Łączny koszty 3500pln. Kupowane na okazjach/dealach/wyprzedażach. Jeszcze jakiś niedrogi radiator na dysk i kabelki, czyszczenie i zostawiam jak jest. Edytowane 16 Czerwca przez Grolshek 7
DarkeVo 757 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca @Grolshek fajny zestawik i widzę moje ulubione ramy. Miałem takie 4 sztuki ale 3600 i pracowały z ryzenem 5600x na b550 msi tomahawk na 3800 cl16 i jak pamiętam na 1.38v 5
Grolshek 1 272 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) 22 minuty temu, DarkeVo napisał(a): @Grolshek fajny zestawik i widzę moje ulubione ramy. Miałem takie 4 sztuki ale 3600 i pracowały z ryzenem 5600x na b550 msi tomahawk na 3800 cl16 i jak pamiętam na 1.38v Mi też bardzo podchodzi wygląd tych pamiątek. I tak ładnie wypełniają sloty. Puszczę je coś wyżej ale dziś zajarany tylko wrzuciłem -30Cu, wypalarkę na 15minut i tyle zdążyłem. RTX jeszcze nietknięty UV, procek 15minut to nie testy, dysk przydałby się drugi do Raida ale przy dzisiejszych cenach zero szans, no i pamiątki minimum 3600 ale to czas i jeszcze raz czas. Baza jest. Edytowane 9 Czerwca przez Grolshek 1
DarkeVo 757 Opublikowano 9 Czerwca Opublikowano 9 Czerwca Normalnie zazdro🤭 chyba muszę sobie drugi zestawik złożyć chociaż ceny ramu i dysku nie są ciekawe ale zapewne w najbliższych latach nic lepiej nie będzie😵💫 1
Qrdello 1 255 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Z97 + i7 4790K + GTX 1080Ti w końcu otrzymały docelową obudowę. Wprawdzie śmigiełka RGB ale wyłączone, to nie ta era. Na dysku Win10 - jeszcze muszę złapać jakiś 512gb mSATA w normalnej cenie żeby się pozbyć ssdków. To taki sprzęt do szafy - wyjąć raz na rok, odpalić, pograć chwilę w Crysisa, wyłączyć Buda to cieniutki jak papier SMX Core, ale do takiego zestawu aż nadto. Razem z coolerem, też od SMX, wyszło mnie zawrotne 159 ziko Edytowane 15 Czerwca przez Qrdello 5 1
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Sam mam podobny zestaw w tej samej budzie, w tej cenie jak była na promce idealnie się wpasowuje 1
Grolshek 1 272 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) 59 minut temu, Qrdello napisał(a): Z97 + i7 4790K + GTX 1080Ti w końcu otrzymały docelową obudowę. Wprawdzie śmigiełka RGB ale wyłączone, to nie ta era. Na dysku Win10 - jeszcze muszę złapać jakiś 512gb mSATA w normalnej cenie żeby się pozbyć ssdków. To taki sprzęt do szafy - wyjąć raz na rok, odpalić, pograć chwilę w Crysisa, wyłączyć Buda to cieniutki jak papier SMX Core, ale do takiego zestawu aż nadto. Razem z coolerem, też od SMX, wyszło mnie zawrotne 159 ziko Którędy tam jest zasysane chłodne powietrze do wnętrza obudowy??? Ja kupiłem SMX Shell za 94pln właśnie do takiego retro builda. Ten Core był 20pln tańszy ale odrzucił mnie strasznie edit: Dlaczego msata? Na mojej Gigabyte z97x gaming 5 dzaiła normalnie NVME. Edytowane 15 Czerwca przez Grolshek
Qrdello 1 255 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) Bo to nie Gaming 5 tylko GD65 - tam jest "tylko" mSATA. Narazie nie zasysa, ujemne ciśnienie robi i póki co katastrofy nie ma. GPU 70C, proc podobnie. W planach mam zamówione (również turbo fajnie cenowo): 6x thermalright 120mm + hub ARGB i podmianka góry na 2x120mm oraz instalacja dwóch 2x120mm na dole. Ustawienie wszystkie na wściekłą czerwień i taki MSI build z tego wyjdzie. Core to core - totalna podstawa. Ale prawdziwe szkło z przodu i boku, sporo miejsca jak na gabaryt, kompaktowość. No i ta cena. Po dorzuceniu do koszyka w appce xkom chłodzenia SMX obudowa wyszła mnie 69 zł Edytowane 15 Czerwca przez Qrdello 1
Elder 908 Opublikowano 16 Czerwca Opublikowano 16 Czerwca Będzie overkill ... Hexgear R80 się obrazi ale co mi tam... 7 1
Keleris 774 Opublikowano 20 Czerwca Opublikowano 20 Czerwca Również pokaże moje stare komputery, te są w miarę gotowe bo takich rozgrzebanców mam sporo i ostatnio wena spadła więc czekają na lepsze czasy. Od najnowszego do najstarszego. 10
AudRob 495 Opublikowano 21 Czerwca Opublikowano 21 Czerwca W dniu 28.05.2026 o 13:00, Krzysiak napisał(a): Może dziś będą w końcu, bo znaleźli i właśnie wylądowała w paczkomacie Jest 😃 Ekran większy niż mój telefon Ciekawe czy mają takie ale 240mm.
wallec 1 801 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca Przewód ATX puszczę dołem żeby szedł za gpu jak sata i USB-c a tak to finito. 4
DarkeVo 757 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca @wallec fajna buda, też o niej myślę ale bym musiał płytę zmienić. Co tam siedzi i jakie temperatury? Daj więcej fotek
wallec 1 801 Opublikowano 22 Czerwca Opublikowano 22 Czerwca 13700k -> temperatury 9070 pure -> temperatury Na Procku navis f360 Pod gpu jest 3x arctic p12 Zasilacz seasonic focus gold 650 albo 750 ( nie pamiętam) Mobo Asus Strix Z690-G -> Slot pcie na samej górze
MJRegul 802 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) Ostatnie chwile przed zmianą AM4 na AM5. Weekend - wielka chwila dla debila (mnie) by nie spierdzielić przesiadki. Wracam do domu z zesłania firmowego na krótki urlop i składamy nowe klocki. Edytowane 24 Czerwca przez MJRegul 9
wallec 1 801 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Mega dużo „brain thinkingu” kosztowało mnie poskładanie tego do kupy ale siadło idealnie, wygląda prawie jak system BTF. 360 aio top, 3x120mm dół, 120mm tył Nawiewu na ram nie daje bo zasłania czystość tego builda a obecny nastaw od temperatury wysypuje się dopiero po ~20min tm5 więc w grach i na pulpicie nigdy się nie wysypie Temperatury przy full gas 13700K 10min test Na zewnątrz obecnie ~30 stopni W pomieszczeniu ~22 stopnie Edytowane 25 Czerwca przez wallec 1
ShaDow_Pro 1 079 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca A3 fajna buda, można poupychać dobrze sprzęt.
MarcoSimone 1 365 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Za jakiś czas wjedzie coś ciekawego Jakość sztos. 5 1 1
Elder 908 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) Hmm...ten bench IN WIN Swift ma pod BTF mobo wycięcia ale mobo chyba nie będziesz zmieniał pod ten build? Brakuje mi w benchach kasety dostawianej do PSU mieszczącej/ukrywającej kable wychodzące bezpośrednio z zasilacza nawet z custom kablami na wymiar jest tam burdel a co dopiero z ori okablowaniem. Ruszę tyłek do firmy na laser i to ogarnę w końcu bo mnie drażni. Z góry widok jeszcze ujdzie Z boku lipa... Edytowane 25 Czerwca przez Elder 4
MarcoSimone 1 365 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca @Elder nie zamierzam zmieniać płyty na BTF
Rekomendowane odpowiedzi