Mark_ 37 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września U mnie teraźniejszy jedyny komp, dla większości forum "powrót do przeszłości". 8
Krzysiak 3 306 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września W dniu 31.08.2026 o 13:42, CryptTM napisał(a): @Keleris Kurde, miałem tego Gigabyte'a w tych czasach... Ja miałem wtedy kultowego Abita NF7-S Do tego Thorton 2000+ @ołówek mod barton 3200+ 3
CryptTM 637 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 55 minut temu, Krzysiak napisał(a): Abita NF7-S Rozumiem, że wyleciał wentylator na rzecz niebieskiego Zalmana?
Krzysiak 3 306 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września 6 godzin temu, CryptTM napisał(a): Rozumiem, że wyleciał wentylator na rzecz niebieskiego Zalmana? Oczywiście 😎 1
Keleris 805 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września (edytowane) Myślałem żeby założyć Zalmana na chipset ale jednak stwierdziłem żeby zostać jak najbliżej oryginału i dałem coś takiego - sporo masywniejszy od oryginalnej puszki. Abit cały czas chodzi mi po głowie ale nie dam za gołą płytę 250zł, a ostatnio cały pc za 160zł przeszedł mi koło nosa, rączki już zacierałem że po drodze na wakacje odbiję na Katowice ale ktoś dzień wcześniej mnie uprzedził. Komputer wymaga paru poprawek ale na ten moment zamykam i w taki stanie idzie na moje stanowisko, Radeon 9800 pro idzie do szafy, a tutaj trafia 9600 pro z niebieskim laminatem i podświetleniem co ładnie skomponuję się z resztą podzespołów. Tuning karty też w planach - mam niebieskie radiatorki ala zalman. Edytowane 2 Września przez Keleris 7
aerial 235 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Kleiło się dokładnie te same radiatory we wczesnych latach 2000 1
Krzysiak 3 306 Opublikowano 2 Września Opublikowano 2 Września Kleiło się na pamięci pod takie chłodzenia 2 1
Above 32 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Miałem takie radiatory i Zalmana Piekne czasy . Do tego był Radeon 9800 albo Geforce 6600 jak dobrze pamiętam. Duże tych różnych GPU było. Ta obudowa CoolerMastera wyżej z tymi wskaźnikami to był szczyt marzeń gimbazialisty
DarkeVo 789 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września W dniu 28.08.2026 o 19:08, CryptTM napisał(a): miałeś waść świetny build oparty o powietrze, a tu AiO wjeżdża... Ha tfu... Wybacz miałem chyba jakiś udar czy coś😆 na szczęście królowa chłodzeń mi wybaczyła🤭 3 2 2
CryptTM 637 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) @DarkeVo teraz masz piękny, czysty build, uzasadniający zakup dodatkowych wentylatorów na top Edit: chociaż zaproponuje Ci zmianę, jeśli już czegoś szukasz: zmień NH-D15 na NH-D15S. Zakładasz drugi wentylator na przód i masz dokładnie to samo chłodzenie, ale dużo więcej miejsca między chłodzeniem a GPU. Miałem oba i zdecydowanie następne (jeśli będzie) to będzie wersja "S" Edytowane 4 Września przez CryptTM
DarkeVo 789 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) 2 godziny temu, CryptTM napisał(a): zmień NH-D15 na NH-D15S A wiesz że też o tym myślałem. Nie będę już wspominał że ostatnio wyrwałem dwa wentyle od d15 ze spinkami za 5 dych na vinted, jakaś gościówa sprzedawała że Szwecji🤭 Chociaż Ci powiem że bardziej to poluje na G2 i tam będzie odrazu przesunięcie od GPU chociaż nie ma większej wydajności a cena już wyższa Edytowane 4 Września przez DarkeVo
CryptTM 637 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 4 godziny temu, DarkeVo napisał(a): chociaż nie ma większej wydajności a cena już wyższa Dokładnie, ale takie NH-D15S dostaniesz w normalnym kolorze za 250-300zł, zakładasz te topy co masz, wentyle, co kupiłeś i masz custom NH-D15S za 300zł, a nie za prawie 700zł 1
ket_rab 463 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 5 godzin temu, DarkeVo napisał(a): Wybacz miałem chyba jakiś udar czy coś😆 na szczęście królowa chłodzeń mi wybaczyła🤭 Kolor szary w obudowach mi najbardziej odpowiada. A tu taki MAGNAT Ceramic GRAFITOWY MARMUR C31 Gemini pokazało 2
DarkeVo 789 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września @CryptTM wszystko się zgadza tak jak piszesz, będe jeszcze nad tym myslał aczkolwiek mi nie przeszkadza jakoś brak tej większej przestrzeni. Chłodzenie jest zamontowane juz z offsetem -7mm dlatego jest tak blisko gpu ale nie ma problemu z montazem i demontazem karty bo od dłuzszego czasu mam juz wyłamaną blokade pcie ale wiadomo jak coś tanio zobacze to kupie jak te wentyle 1
CryptTM 637 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września @MarcoSimone Widziałbym u Ciebie radiator MORA, najlepiej na 4x200mm, zamiast bawić się w takie cuś
MarcoSimone 1 429 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września @CryptTM ja też ale koszt wszystki elementów systemu powoduje, że jest to nieopłacalne. 420/60 na foto została dodana bo była. Sama 560/60 wystarcza i tak spokojnie. 1
Amsztel 46 Opublikowano Sobota o 18:00 Opublikowano Sobota o 18:00 Zrobilem troche porzadku w komputerowym No i po 5 latach z BC1 wjechala normalna buda, kurz mnie pokonal Nawet spoko sa te wentylatory 200mm od Asusa, na owianie komponentow 300rpm jest az nadto, mozna spokojnie zjechac nizej bo niezly przedmuch maja. A tutaj komp dla mlodej. sorry, ze na reczniku ale testowalem go w salonie i nie chcialem lakieru porysowac na stole ;p Teraz raczej nie bedzie mogla narzekac, ze Fortnite slabo chodzi. Nawet monitor jest bialy od Asusa: ROG Strix 1440p240Hz takze very nice. Jeszcze male poprawki beda ale ogolnie to niezla rakieta. 6
kaTus 50 Opublikowano Niedziela o 18:08 Opublikowano Niedziela o 18:08 U mnie przesiadka z V3000 Plus na coś bardziej kompaktowego . LC zostało tylko na procku, jakoś nie mogę się przemóc do wyglądu AIO. Udało się upchnąć chłodnicę 360/30 + 480/30. Obudowa DarkFlash DY451L PRO Black, nie widziałem jeszcze żadnego configu z tą budą na LC. 5
DarkeVo 789 Opublikowano Wtorek o 17:41 Opublikowano Wtorek o 17:41 @CryptTM no i siadło d15s z dwoma wentylami😆 przy okazji jeszcze dziś kupiłem noctua u12a bo się trafiła za 220 zeta i oczywiście chromax d15s d15 5
DarkeVo 789 Opublikowano Wtorek o 17:56 Opublikowano Wtorek o 17:56 @Doamdor nie G1 na razie dobrze i cicho pracują to nie zmieniam
Krzysiak 3 306 Opublikowano Wtorek o 18:04 Opublikowano Wtorek o 18:04 @DarkeVokurła kusisz wiatrem...ale nie Co prawda w szafce mam air, tyle za słabe na 9800x3d po delikatnym pchnięciu zegarów w górę i "niewyględne", bo freezera 36. Także on sobie leży jako takie chłodzenie "w razie w"...zresztą jak aio deepcool 360mm
Rekomendowane odpowiedzi