wallec 799 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 14:11, Krzysiak napisał(a): Na razie zostaje tak Teraz jeszcze pomalować ściany, bo całe w hieroglifach zrobionych przez młodego Wentyle na chłodnicy masz na pusz czy pul?
DarkeVo 335 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia I jednak nie wytrzymałem i musiałem zmienić wentyle z czarnymi nie podświetlanymi łopatkami i padło na lian li sl wireless🫣🤣 5 1
Send1N 4 160 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Super wygląda i duży plus za kolorystykę tylko te figurki zlikwiduj z góry i będzie 10/10 1 1
CrooV 80 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Może nie tak wystrzałowy jak większość tutaj ale była blacha i stwierdziłem że kupię plexe na wymiar, póki co klasycznie bez fajerwerków i z jednym ledem 3
Send1N 4 160 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Akwarium + referent radeona wertykalnie coś niecodziennego szkoda że nie robią tych light wings'ów tak aby po obu stronach był cienki ring bo wygląda to zdecydowanie lepiej niż ten gruby 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Mnie cały czas korci co by dać wertykalnie kartę...bo riser w sumie leży w szufladzie
Send1N 4 160 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia Rób jak tobie pasuje a nie żeby komuś pokazać , mi się tam przykładowo bardziej podoba karta w klasycznej pozycji
Krzysiak 1 519 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia W sumie to bardziej chodzi o to że podoba mi się tak i tak, choć w sumie może ten bieda radek wygląda lepiej wertykalnie, z tym że gdy robiłem próbę w poprzedniej budzie wertykalnie było trochę cieplej/głośniej, no i nie chce mi się teraz rozpinać kabli żeby robić próbę w tej budzie
aerial 215 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Dzień bez przekładania coolerów, dniem straconym. Zamontowałem blokopompkę od EK, odwrotnie. Rezerwuar jest na dole, ale nie ma to znaczenia bo i tak chłodnica jest nad pompką, więc robi za rezerwuar. Pozwala to na użycie bardzo krótkich połączeń, wykorzystanie bocznych wlotów do bloku. Przy odwrotnym ustawieniu, są one blokowane przez ram. Docelowo jest opcja dania cienkiej 280mm chłodnicy na dół, i podłączenia gpu chłodzonego wodą. Ale generalnie ciężko jakieś używki wyłapać, dużo mniej ludzi bawiło się w LC przy rtx serii 4, i straszna susza na rynku wtórnym. 8
ket_rab 227 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia @aerial Sam planowałem blokopompkę od EK przed zakupem nucleusa 360. Teraz bym chciał zmiany na 420 to wystarczyłoby zmienić chłodnicę i dolać płynu. Bardzo ładnie to wygląda bez tych sterczących węży jak w AIO.
Elder 323 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Od strony estetyki to petarda... lubię takie opcje i czasem widzę je w projektach CLC z czego Pinned to mistrzostwo świata w czystym surowym podejściu do prowadzenia połączeń w loop. 3 1 6
wallec 799 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia W dniu 22.04.2025 o 06:09, rlvn napisał(a): Czekam, aż ktoś z kompami akwarium (wszystie takie same) ogarnie w końcu by dać aio tam z przodu obok mobo w taki sposób by wentyle były schowane(intake) a widoczny byłby tylko radiator i potem do tego radiatora można by coś wkręcić w miejsce mocowań wentyli. Jeszcze nie wiem co zrobiłoby robotę, ale jak wymyślę co wkręcić to dam znać i sobie przebudujecie kompy. Nawet sam radiator np grubas z frizera wyglądałby jak NISZCZYCIEL. 4 godziny temu, aerial napisał(a): Dzień bez przekładania coolerów, dniem straconym. Zamontowałem blokopompkę od EK, odwrotnie. Rezerwuar jest na dole, ale nie ma to znaczenia bo i tak chłodnica jest nad pompką, więc robi za rezerwuar. Pozwala to na użycie bardzo krótkich połączeń, wykorzystanie bocznych wlotów do bloku. Przy odwrotnym ustawieniu, są one blokowane przez ram. Docelowo jest opcja dania cienkiej 280mm chłodnicy na dół, i podłączenia gpu chłodzonego wodą. Ale generalnie ciężko jakieś używki wyłapać, dużo mniej ludzi bawiło się w LC przy rtx serii 4, i straszna susza na rynku wtórnym. KLASA PANIE!
DarkeVo 335 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 51 minut temu, wallec napisał(a): Czekam, aż ktoś z kompami akwarium (wszystie takie same) ogarnie w końcu by dać aio tam z przodu obok mobo w taki sposób by wentyle były schowane(intake) a widoczny byłby tylko radiator i potem do tego radiatora można by coś wkręcić w miejsce mocowań wentyli. Mówisz i masz🤣 2 1
wallec 799 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 6 wentyli na chłodnicy? Raczej myślałem o jakimś lcd wyświetlającym grafikę AMD 4 LIFE czy coś takiego. Albo cały custom loop przykręcony do tego radiatora. Albo drugi komputer ITX. Albo incepcja i drugi radiator z aio z gpu przykręcony do tego "na kanapkę". Jeszcze nie wiem co by było najlepsze, ale jest potencjał.
Send1N 4 160 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia 15 godzin temu, Krzysiak napisał(a): W sumie to bardziej chodzi o to że podoba mi się tak i tak, choć w sumie może ten bieda radek wygląda lepiej wertykalnie, z tym że gdy robiłem próbę w poprzedniej budzie wertykalnie było trochę cieplej/głośniej, no i nie chce mi się teraz rozpinać kabli żeby robić próbę w tej budzie W przypadku reapera to nie ma co eksponować karty już masz argument aby zostawić normalnie
Krzysiak 1 519 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia 14 godzin temu, Send1N napisał(a): W przypadku reapera to nie ma co eksponować karty już masz argument aby zostawić normalnie On w sumie ładniej wertykalnie wygląda niż poprzednie bydle 6950xt od ASRock, który w tej pozycji wyglądał dramatycznie 😂 I tak chyba na próbę założę, bo zmierza do mnie alf 360mm to i tak będę grzebał w kompie 😂 @Send1Njednak się pobawiłem dziś bo wolne mam...alf dopiero jutro będzie. Tak jak mówiłem, lepiej to wygląda niż wielka stara karta 1 1
aerial 215 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) Do miłośników akwarystyki: wiecie że jak buda ma 20 slotów na wentylatory, nie trzeba zajmować WSZYSTKICH Niektóre configi tutaj to po 20 na luzie, jeszcze takie 100zł/sztuka, no ale kto bogatemu zabroni. Strasznie dużo tych śmigieł. Już nawet dla samego efektu wizualnego i estetyki, tego jest tyle że ciężko na czymś skupić wzrok, wszystko się obraca Kiedyś był taki mem gdzie była buda cała zrobiona z wentylatorów. Niektóre współczesne konstrukcje dużo od tego nie odbiegają. Wiele z tych bud raczej pod custom loopa jest, dają dużo opcji do wyboru montażu chłodnic. A ludzie właśnie lubią w jedno miejsce powiesić AIO a resztę zapełnić wentylatorami, żeby nie było pusto. W praktyce i tak jest pusto, bo w tych budach jest miejsce na chłodnice, potencjalnie push pull, pompę z dużym cylindrycznym rezem, zrobienie jakiejś rzeźby z rurek. Jak tego nie ma, to i tak będzie pusto, bo są to duże konstrukcje. Edytowane 24 Kwietnia przez aerial 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) Ale nadal to lepiej wygląda niż puste miejsca na wentyle Ogólnie nie wszystkie akwaria są wielkie...choć fakt, że już taki 900DX to kawał kloca Edytowane 24 Kwietnia przez Krzysiak 2
Pitt_34 326 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia (edytowane) 11 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Tak jak mówiłem, lepiej to wygląda niż wielka stara karta Nie, nie, nie zgadzam się, zmień to natychmiast Edytowane 24 Kwietnia przez Pitt_34
Krzysiak 1 519 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia @Pitt_34tu mi konkretnie chodziło o moją poprzednią, która od strony wentyli była po prostu brzydka... @Send1N na pewno z laba jeszcze pamięta jak wyglądała wertykalnie 1
DarkeVo 335 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia @Krzysiak ale ta Twoja obudowa to landara ale przynajmniej wszystko tam zmiescisz. Ta karta tam wyglada jak gt 1030 w tej budzie 1
Krzysiak 1 519 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia No te 140 pogłębiają efekt małej karty
Rekomendowane odpowiedzi