Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gość którego służby ruskie goniły od lat ma być teraz nagle wiarygodny. :hahaha:

Taa..

Bo ludzie się nie zmieniają, nie gubią ideałów z wiekiem, nie było przypadków, gdy ktoś po latach nacisków się po prostu poddał.

Może poczekajcie z tym zrównywaniem Francji z ruską ingerencją, bo już teraz to jest śmieszne, a może być sporo bardziej jak nie wyjdzie tak jak chcecie.

Opublikowano
31 minut temu, Keyser_Soze napisał(a):

Eloooo

Jak tam? Koalicja Obywatelska odbiera smak życia? Poczekajcie na Konfederatów. 8:E

No tak średnio bym powiedział. Smak życia odbierał PiS, potem KO do tego naszczało, a teraz szykujemy się na to, że jeszcze tam Konfederacja zdefekuje :E 

• Like 5
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Nie chcę otwierać puszki pandory, ale czy nie macie podejrzeń, że te wybory w Rumunii sfałszowano na korzyść pro-europejskiego kandydata? Że jakieś służby rumuńskie na te kilka % coś zachachmęciły? :) Bo w sondażach ten pro-ruski miał przewagę. Niewielką, ale miał. Władza wykonawcza była w rękach proeuropejskiej partii. SN wcześniej unieważnił. W I turze przewagę miał ten pro ruski. A teraz cyk i jednak przegrywa. Ja się z tego cieszę, ale coś mi się wydaje, że tam mogło być coś namieszane :) To, że jego zwolennicy nie wyszli (ponownie) na ulice to aż dziwne, ale może już sobie odpuścili po wcześniejszych protestach :) 

Nie wiem jakie tam mają standardy ale u nas pozytywnym skutkiem ubocznym wojny Polsko-Polskiej jest wysoki poziom przejrzystości i demokracji , w komisjach wyborczych jeden drugiemu patrzy na ręce podczas pierwszego przeliczania głosów na miejscu i to samo jest podczas drugiego przeliczania jak karty wyborcze wyjadą do większego miasta , nie wiem jedynie jak to wygląda jak głosy już wylądują w Warszawie 

Ale ogólnie tutaj wyprzedzamy cały zachód spokojnie i obie Ameryki 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano

dobry komentarz odnosnie sprzedawczykow z ko:

Cytat

obecna sytuacja pięknie pokazuje jak bardzo Paszyk jest umoczony w deweloperskim betonie, on ma głęboko w d00pie te całe #wybory, koalicję a nawet własną karierę polityczną
deweloperuchy posmarowały, to trzeba zrealizować ich interesy za wszelką cenę, tam niezłe kwoty musiały polecieć

cel musi byc zrealizowany za wszelka cene, "co szkodzi obiecac?" XD

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Gość którego służby ruskie goniły od lat ma być teraz nagle wiarygodny. :hahaha:

Taa..

Bo ludzie się nie zmieniają, nie gubią ideałów z wiekiem, nie było przypadków, gdy ktoś po latach nacisków się po prostu poddał.

Może poczekajcie z tym zrównywaniem Francji z ruską ingerencją, bo już teraz to jest śmieszne, a może być sporo bardziej jak nie wyjdzie tak jak chcecie.

Wszędzie widzicie Ruską ingerencje u swoich przeciwników ale potem wychodzi ze to wasi ludzie jak Klementyna Suchanów są sługami Rosji i działają dla jej dobra i  na jej rzecz , najpierw oczyśćcie swoje szeregi z ruskiej agentury

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman pisałeś żeby te fundacje rodzinne co ci wysłałem linka to podawać do KAS.

Otóż jedna z większych korpo w Polsce - grupa Solorza dokładnie tak działa wg tego schematu. Fundacja decyduje o wszystkim co jest w spółkach. Dlatego tak walczą o tą fundację :

https://wiadomosci.wp.pl/solorz-zapowiada-apelacje-wyrok-sadu-nie-zmienia-niczego-7159212226759456a

Edytowane przez hubio
  • Haha 1
Opublikowano
38 minut temu, hubio napisał(a):

@GordonLameman pisałeś żeby te fundacje rodzinne co ci wysłałem linka to podawać do KAS.

Otóż jedna z większych korpo w Polsce - grupa Solorza dokładnie tak działa wg tego schematu. Fundacja decyduje o wszystkim co jest w spółkach. Dlatego tak walczą o tą fundację :

https://wiadomosci.wp.pl/solorz-zapowiada-apelacje-wyrok-sadu-nie-zmienia-niczego-7159212226759456a

Nie, nie pisałem nic takiego :E 

Pisalem, że optymalizacja podatkowa za pomocą fundacji rodzinnej to tzw. Schemat podatkowy (MDR), który musi zostać zaraportowany do KAS. Później dopisałem Ci, że robi to podmiot korzystający albo np. Promotor, czyli forma doradcza, która to wymyśliła. 

Zwykły szary człowiek nie jest do tego zobowiązany. Coś mi tam zarzucałeś, że nie można znać się na wszystkim, ale udowodniłeś tylko, że nie sprawdziłeś czym jest schemat podatkowy :) 

Nie, nie musisz z tym lecieć do szefa KAS :) 

Tak, bo fundacja rodzinna to przede wszystkim sposób na ochronę majątku o zachowanie go w rodzinie. 

• Thanks 1
Opublikowano
15 godzin temu, wamak napisał(a):

Dziwi mnie algorytm na youtube. Jak jestem zalogowany i wchodzę na główną stronę youtube to pojawiają mi się m.in. treści Konfderacji i Brauna. Zwykle coś w stylu, że X zaorał Y, gdzie X jest z Konfy/Braunem, a Y kimś lewicowym. Dziwi mnie to o tyle, że nie wchodzę w takie treści, nie interesują mnie takie "zaorania". Może youtube ma taki algorytm, że skoro inni mężczyźni w moim wieku lubią prawicę, to mi też należy wciskać te treści?
W ogóle mam wrażenie, że prawica jest silniejsza w internecie, znacznie silniejsza. Nie tylko na youtube, też na forach. Nie wiem, na ile to wynika z preferencji narodu, a na ile to jest podgrzewane przez trollownie.

Podpowiem Ci. Od redpilla się zaczęło. A takich twórców jest dużo. "Oranie" jest z czasów Korwina i on wyskakiwał również często, ale tylko gdy wchodziłeś.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, crush napisał(a):

Oj będę to pompował wśród znajomych którzy jeszcze się wahają czy iść na wybory. 🤗

Brawo, czyli lepiej żeby prezydentem został alfons bo premier nie udzieli informacji o czymś, czymkolwiek podczas posiedzenia sejmu? Może przypomnę

https://demagog.org.pl/wypowiedzi/rzad-donalda-tuska-zgodzil-sie-na-pakt-migracyjny/

Trzeba być naprawdę zdesperowanym, żeby znów wyciągać migrantów. Niektórzy to mam wrażenie boją się nawet własnego cienia a co dopiero migrantów.

I do tego

"Mechanizm solidarnościowy w ramach Paktu o Migracji i Azylu (Paktu Migracyjnego) to zestaw narzędzi, które mają zapewnić wsparcie krajom członkowskim Unii Europejskiej doświadczającym presji migracyjnej.

Teraz proponuję sobie odpowiedzieć czy Polska doświadcza presji migracyjnej czy nie.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Brawo, czyli lepiej żeby prezydentem został alfons bo premier nie udzieli informacji o czymś podczas posiedzenia sejmu? Może przypomnę

https://demagog.org.pl/wypowiedzi/rzad-donalda-tuska-zgodzil-sie-na-pakt-migracyjny/

Trzeba być naprawdę zdesperowanym, żeby znów wyciągać migrantów. Niektórzy to mam wrażenie boją się nawet własnego cienia a co dopiero migrantów.

Tak. Boję się dzikusów. I moi bliscy się ich boją.

I zagłosuję nawet na Hitlera jeśli będę miał pewność, że ich nie wpuści.

Chwilowo mam wybór między pajacem co podpisuje pakt, a mówi że nie będzie wpuszczał, a reprezentantem partii która sprzedawała wizy.

Tuż za nimi byznesmen który wpuści dla taniej siły roboczej i brodaty jełop, ktory wpuści z dobroci serca.

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, crush napisał(a):

Chwilowo mam wybór między pajacem co podpisuje pakt, a mówi że nie będzie wpuszczał, a reprezentantem partii która sprzedawała wizy.

Obecnie to raczej jest wybór między twoimi własnymi przemyśleniami na temat paktu migracyjnego a reprezentantem partii, która sprzedawała wizy jakby to były bułki. Wybór dalej oczywisty.

• Upvote 4
Opublikowano
2 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

Rekordowe zyski przy zamrożonych cenach energii, które miały doprowadzić firmę do bankructwa- normalnie cuda

Polecam popatrzeć na kwotę zamrożonej ceny energii a ile zaczyna kosztować prąd na giełdzie :) 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Kris194 napisał(a):

Obecnie to raczej jest wybór między twoimi własnymi przemyśleniami na temat paktu migracyjnego a reprezentantem partii, która sprzedawała wizy jakby to były bułki. Wybór dalej oczywisty.

Nie mój drogi. Bo ja mam w dupie kto podpisał, a interesuje mnie czy będzie to respektowane.

To, że Tusk będzie ten badziew wpuszczał i darł ryja, że to PiS podpisał nie robi mi żadnej różnicy.

I różnica jest taka, że oni doskonale wiedzieli, że ta szarańcza ruszy do lepszego socjalu. A teraz jak ich tu wmuszą, to część zostanie i będzie smrodzić.

Edytowane przez crush