Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, voltq napisał(a):

Ciekawe co z tego wyniknie na druga turę czy kompromitacja mentzena wzmocni Nawrockiego czy Trzaskowskiego

Nic sie nie zmieni. Wyborcy i tak maja wybor pomiedzy kotłem a garnkiem. Kazdy kto mial zaglosowac na jakiegokolwiek z kandydatow i tak na niego zaglosuje

Te szopki z przekazywaniami poparcia, sratami pierdatami to jest teatrzyk dla teatrzyku. Ludzie i tak zrobia co uwazaja

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, voltq napisał(a):

Masz swoje zdanie ,  ja mam takie zdanie jak 90% komentarzy na X/YT gdzie ludzie którzy głosowali na mentzena jadą po nim jak po burej su...

Po Stanowskim też jechali za Maciaka i co. :banana:
Oburzenie jest najgłośniejsze, a masz tam prawie milion z Brauna i Korwina. 

@voltqDodałem w edycji.
Edit. Teraz będzie kręcenie swojskiego kolesia i zdrajcy z drugiej strony. Jeśli PIS będzie to tak kręcił to straci, przez sentymenty Centrum, a Trzaskowski straci przez totalniaków, dolej do tego rezygnację innych i tak naprawdę jest to wygrana Mentzena w długim terminie oraz zależnie od postępowania, wygrana Nawrockiego w krótkim. PIS może teraz ukręcić bata na siebie i będzie to ich wina. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ja nie widzę problemu z tym piciem piwa, to, że Trzask się spotkał z panem Metzenem to mam się obrażać? Mam zaraz wyzywać od najgorszych? To jest jakaś chora paranoja, w ludziach taka nienawiść, że nawet nie można podać ręki, przywitać się czy ani nawet napić się piwa.

A co do kłaniania się, to jak widzę sąsiadkę, czy kogoś innego i chcę powiedzieć dzień dobry komuś starszemu to się ukłonię- tzn skinę głowę, to nic złego. To świadczy o kulturze.

Edytowane przez Reddzik
  • Confused 1
  • Upvote 10
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, musichunter1x napisał(a):

A jakie zło z tego jest dla Polek i Polaków? 
Pisałem co m.in. z tego wynika, choćby normalizacja wizerunku, zniechęcenie radykałów i pociecha dla sentymentu centrum. 
Na dodatek ciekawe czy coś ciekawego tam padnie po piwie. Może jakaś "sowa" się znajdzie. :E 

Założę się, że w sejmie nie raz jadł z kimś z innych partii, choć może nie Mentzen, bo mało czasu miał, by jeść z kimkolwiek. 

Wkleję ci komentarze

Sympatycy Konfederacji od miesięcy dzień w dzień słyszą, że Trzaskowski to zagrożenie dla Polski, że to człowiek Sorosa, że jego środowisko polityczne za zagraniczne fundusze prowadzi przeciwko Panu akcję hejterską, że chce odbierać Polakom wolność słowa, że przymuszać ich będzie do idiotyzmów klimatycznych. Sympatycy KO słyszą, że jest Pan faszystą, człowiekiem Rosji, że chce zamykać kobiety w więzieniach, itd. Wielu wyborców bierze to bardzo poważnie. Często traci przez to przyjaźnie, często nie może z innymi członkami rodziny rozmawiać na temat polityki, bo kończy się to kolejnym sporem. Tu nie chodzi o to, czy Pan sobie pójdzie z Trzaskowskim na piwo, czy nie. Chodzi o to, że podgrzewacie emocje Polaków na maksa, żerujecie na najgorszych emocjach, a potem jakby niby nic siadacie sobie do piwa. Chcecie ze sobą normalnie rozmawiać, to rozmawiajcie, co Was broniło, żeby tak rozmawiać przez całą kampanię wyborczą? Skoro to takie proste, to przestańcie skłócać Polaków na własne potrzeby polityczne.

Oni Cię atakują z każdej strony, robią z Ciebie antysemite, rasistę, faszola, a Ty łoisz z nimi, kurwa, piwo. Masz Ty Rozum i Godność Człowieka?

Weź się człowieku nie kompromituj! Splunaleś w twarz wszystkim wyborcom Konfederacji! Jesteś zdrajcą swoich wyborców! Mam nadzieję, że po tym co dziś się stało twoje dni, jak i twojego kumpla Wiplera, są już w tym ugrupowaniu policzone!

"Nie dam się zapisać do żadnego z waszych obozów" - ale przecież właśnie dałeś się zapisać. Spójrz na platformerskie social media. Chciałeś rozmawiać, oni chcieli Cię wykorzystać - by mieć materiał pod przejęcie choćby części wyborców i pokazanie, że "nie taki Trzaskowski straszny". Kto wygrał - Ty bo porozmawiałeś, czy oni, bo mają zdjęcia i filmy, którymi będą grać do końca kampanii?

Rozegrali Pana jak małe dziecko. Banda starych wyjadaczy zrobiła pana w bambuko. Nie nadaje się Pan do dużej polityki. I ciężko będzie to wytłumaczyć prawicowym, konserwatywnym wyborcom, którzy nie chcą np. niekontrolowanej migracji, Zielonego Ładu, czy promowania skrajnie „lewackich” inicjatyw. A to piwo, w tym Pana lokalu, w którym szumnie ogłaszał Pan kiedyś „zakaz wstępu” dla takich jak Sikorski i Trzaskowski, to już jest w ogóle kompromitacja :) nikogo to nie obchodzi, czego chciał i co proponował Nawrocki, to nie ma znaczenia. Mógł Pan zachować równy, partnerski stosunek do obu, i nie wyszło, tyle w temacie ;)

Przynajmniej Twoi klienci was tam wyjaśnili. Źle Panie Mentzen, poszło w świat. Już nawet nie musisz mówić kogo popierasz. Poszło, że Trzaskowskiego. Ten wiceminister, to na serio?

Rozmawiałeś z Sikorskim o tym, jak chce zamknąć Brauna do więzienia? Nawet twoi wyborcy mają cię w dupie, haha.

Ludzie z jego partii robili z ciebie potwora, faszystę, nazistę i chuj wie kogo jeszcze. atakowali Ciebie i Twoją rodzinę. Nie, z takimi ludźmi nie pije się piwa.

Chłopie, przecież oni cie wykorzystali. Jeszcze niedawno byłeś dla nich mieszanką Hitlera i Putina, gownem które trzeba zeskrobac z podeszwy. To spotkanie było im potrzebne na insta. Myślisz że nagle zauważyli w tobie równoprawnego partnera do rozmów? Za 2 lata będą cie gnoic jak wcześniej.

Tyle, ze on nie wydawał reklam niszczących Ci wizerunek. Z ludźmi, którzy atakują mnie i moją rodzinę (wyborcow) zwykle nie idę na browara.

Człowieku, oplacają hejtetskie spoty aby Cię zniszczyć a Ty z nimi na browarka??? I to na finiszu kampanii? Co Ty drugą Magdalenkę robisz? Tylko Twoich wyborców żal

Przychodziłeś pod stadiony po podpisy, a dzisiaj naplułeś kibicom w twarz zakłamany człowieku.

Jako osoba, ktora od kilku wyborów glosowała po Waszej linii, to dziś sie czuje jakbyś mi nóż w plecy wbił. Puste słowa teraz sobie możesz pisać. Już nie jest ważne co napiszesz. Od jutra w tvn i tvp będzie szmuglowany Twoj wizerunek, jako oddajacego glos na Trzaskowskiego, bo z nim byles na piwie, a z Nawrockim nie. Teraz możesz próbować z nas robic debili, ale to juz nie przejdzie. Dzis mianowales nowego prezydenta RP. Wstyd, ze zmarnowalem swój glos. Juz sie nie nabiorę. I uwazam, ze wielu z konfederacji tak samo sie czuje. Zresztą widac to po reakcji Bosaka.

Ja, jako wyborca Ruchu Narodowego jestem zniesmaczony. Jeżeli się nie idzie na piwo z Nawrockim, to się nie idzie z Trzaskowskim. Oprowadzić po swoim pubie to tak, ale nie siadać razem przy stole.

A to zdjęcie odrazu sie kojarzy wiekszosci 

GrvgvuiXEAAV0lq?format=jpg&name=360x360

Edytowane przez voltq
Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ja nie widzę problemu z tym piciem piwa, to, że się Trzask spotkał z panem Metzenem to mam się obrażać? Mam zaraz wyzywać od najgorszych? To jest jakaś chora paranoja, w ludziach taka nienawiść, że nawet nie można podać ręki, przywitać się czy ani nawet napić się piwa.

A co do kłaniania się, to jak widzę sąsiadkę, czy kogoś innego i chcę powiedzieć dzień dobry komuś starszemu to się ukłonię- tzn skinę głowę, to nic złego.

Popis tak podzielis spoleczenstwo ze gorzej juz byc nie moze. I zadna ze stron nie potrafi przyznac bledu

Opublikowano
Teraz, musichunter1x napisał(a):

A jakie zło z tego jest dla Polek i Polaków? 

No niektórzy wyborcy Mentzena się teraz obrażą, tylko czy nie pójdą na wybory, czy odwrócą się w stronę PiSu tego nie wiadomo :P  

@Reddzik no co poradzisz, jak sam widziałeś teksty typu "picie piwa z wrogiem". Ludziom polityka, nienawiść i podział na "jednych i drugich" już całkiem mózg zlasowała...

Mnie to już to wszystko po prostu śmieszy.

Niektórzy powinni na to popatrzeć tak: znajomi z pracy poszli na piwo :D 

• Confused 1
  • Upvote 8
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, voltq napisał(a):

Wkleję ci komentarze

A ja komentarze znam, jak i dramy z przeciągu lat. To nic nowego ;) 
To samo było przy prawyborach i choćby w sprawie z Braunem, Sośnierzem...
Co mądrzejsi to o tej porze śpią, a my głupi tu siedzimy. :E 
Dobrej nocy

4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

no co poradzisz, jak sam widziałeś teksty typu "picie piwa z wrogiem". Ludziom polityka, nienawiść i podział na "jednych

Wrogiem politycznym, bo taka jest natura rzeczy, tak samo jak pis jest jego wrogiem politycznym ;) 
Przymiotniki po coś się używa.

Edytowane przez musichunter1x
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

A ja komentarze znam, jak i dramy z przeciągu lat. To nic nowego ;) 
To samo było przy prawyborach i choćby w sprawie z Braunem, Sośnierzem...
Co mądrzejsi to o tej porze śpią, a my głupi tu siedzimy. :E 
Dobrej nocy

Sośnierz się skompromitował tez bo dokonał autokrytyki jak za czasów stalina i kłaniał się w pas przed mentzenem żeby go przywrócił do partii

Braun robi różne dziwne rzeczy których nie popieram ale przynajmniej ma jakieś zasady których się trzyma 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Wrogiem politycznym, bo taka jest natura rzeczy, tak samo jak pis jest jego wrogiem politycznym ;) 
Przymiotniki po coś się używa.

Wiem w jakim sensie ten przymiotnik jest użyty, ale chodziło mi o to, że niektórzy oczekiwaliby że jak ma być wrogiem politycznym, to nie wolno się komunikować w sposób sugerujący brak wrogości, bratać, rozmawiać i wykonywać innych przyjaznych ruchów w stronę takiej osoby :D 

Edytowane przez LeBomB
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

To tylko piwko, oni i tak tam nic nie wskórają politycznie, nie będę tworzyć koalicji ani jakiś ukrytych umów między sobą, Trzask nie powie że się rozmyślił i jednak dawaj kartkę podpiszę. Takie spotkanie to nie znaczy, że zaraz obie strony muszą coś ugadać między sobą. Wiadomo, że KO i Konfa nie "idą w parze" politycznie, dlatego nie rozumiem tego krzyku, nikt nikogo nie zdradza politycznie itp. A co do wyborców to Mentzen zrobił swój "show" na YT i tam była mowa o tym czy głosować czy nie, czy coś zyska czy straci kandydat na prezydenta.

To jest ten cały zakichany katolicyzm, praktycznie pokazuje, że to tylko na pokaz.

Edytowane przez Reddzik
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Jezu, jedno piwo aż tak porozrywało dupy? To jest jakiś dramat jak już wszyscy są podzieleni.

Z Nawrotem ciężko było pójść na piwo jak to był środek dnia i miał zaplanowany na później wiec...

IMO i tak z tych wywiadów więcej uzyskał Alfons od Bążura, więc tym bardziej nie ogarniam tego hejtu.

EDIT: Ale tak, nie jestem wyborcą PiSu, Konfy (chociaż zdecydowanie bardziej przez frakcję Bosaka/do niedawna Brauna niż Memcena) ani nawet PO , więc może to dlatego nie czuję tej zdrady.

No, to i fakt, że nie mam problemu chodzić z zarówno mocno prawicowymi jak i lewicowymi znajomymi na piwo (ale fakt, że od pierwszych słyszę, że ze mnie lewak, chociaż fajny a od drugich że prawak, ale spoko 🤣 )

Edytowane przez TurlamProcka
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

To tylko piwko, oni i tak tam nic nie wskórają politycznie, nie będę tworzyć koalicji ani jakiś ukrytych umów między sobą, Trzask nie powie że się rozmyślił i jednak dawaj kartkę podpiszę. Takie spotkanie to nie znaczy, że zaraz obie strony muszą coś ugadać między sobą. Wiadomo, że KO i Konfa nie "idą w parze" politycznie, dlatego nie rozumiem tego krzyku, nikt nikogo nie zdradza politycznie itp. A co do wyborców to Mentzen zrobił swój "show" na YT i tam była mowa o tym czy głosować czy nie, czy coś zyska czy straci kandydat na prezydenta.

Zaskakuje mnie ta zmiana w postrzeganiu tej sytuacji zwolenników platformy obywatelskiej , jak pisałem ze liczą sie czyny a nie słowa to byłem tutaj wyzywany , ale jak mentzen bije pokłony przed Sikorskim to już wasz człowiek 

Zwolennicy PIS I KO to mistrzowie w fikołkach i tłumaczeniu każdej nawet irracjonalnej sytuacji 

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Reddzik napisał(a):

To jest ten cały zakichany katolicyzm, praktycznie pokazuje, że to tylko na pokaz.

A co ma do tego katolicyzm?

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

Zaskakuje mnie ta zmiana w postrzeganiu tej sytuacji zwolenników platformy obywatelskiej , jak pisałem ze liczą sie czyny a nie słowa to byłem tutaj wyzywany , ale jak mentzen bije pokłony przed Sikorskim to już wasz człowiek 

Tez przesadzasz z tymi poklonami. Wyglada to jak jakis zwylly odruch przy przywitaniu i tyle

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

Tez przesadzasz z tymi poklonami. Wyglada to jak jakis zwylly odruch przy przywitaniu i tyle

Cała ta sytuacja jest kompromitująca i nie na miejscu , przypomina się zdrada z magdalenki gdzie ludzie którzy mieli walczyć z komunistami z PZPR sprzedali się , Sikorski to szkodnik który chciał wysłać Polaków na wojnę ukraińską , a jego zona zasłynęła takim wpisem

https://stefczyk.info/jak-bardzo-trzeba-nienawidzic-polakow-by-cos-takiego-napisac-burza-po-haniebnym-wpisie-anne-applebaum/

11 listopada w setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości, neo-faszyści Polski oraz całej Europy przemaszerują ulicami Warszawy kolejny raz. Nie oceniajcie wszystkich Polaków na tej podstawie – napisała Applebaum na Twitterze, dołączając link do artykułu ” The Guardian” przestrzegającym zagranicznych komentatorów przed ocenianiem Polski i Polaków po wyborach w 2015 roku

GrviNKqWYAAd9Pq?format=jpg&name=large

Edytowane przez voltq
  • Confused 1
Opublikowano

Ale jakie pokłony? Według mnie jakby Trzask się tak pokłonił, skinął głowę przy przywitaniu to nic złego, sam tak robię by ukazać np osobie starszej szacunek, np gdy z daleka jak się widzimy to nie będę krzyczeć "dzień dobry!" to skinę głowę, z bliska bywa podobnie.

Przecież po takim spotkaniu nie zmienię zdania o Konfie i Mentzenie, ale pokazuje, że Mentzen może spotkać się przy piwku i nie robi mu to różnicy że to przeciwnik polityczny, by nie nazwać złym słowem wróg, nie jest zaściankowy itd.

Co do katolicyzmu, to tak jak PiS, czy nawet wyborcy Konfy walą często "Bóg Honor Ojczyzna" a co do czego to wyzwiska, szykany itp, a co potem nagle do spowiedzi?:wariat:

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, voltq napisał(a):

Zagłosowałem , zawiodłem się , zmarnowałem głos , gdybym wiedział ze będzie taka akcja to nie zmarnował bym głosu na gościa który wykonuje poddańcze pokłony przed Sikorskim

My bad przyznaje 

Jakie pokłony?
Strzelili se browca i tyle.

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, Camis napisał(a):

X cały płonie, jutro Tusk chyba będzie musiał MEMcemowi przydzielić ochronę bo już lecą grube groźby :rotfl2:

Z pisiorów się śmieją a konfiarze udowadniają kolejny już raz, że im nie ustępują, beton i to zbrojony.

Godzinę temu, huudyy napisał(a):

to jest wręcz niesamowite jak jedno wyjście na piwo spolaryzowało naród.

Naród? Nie, tylko beton.

Godzinę temu, Camis napisał(a):

Po tym co czytam na X, to serio MEMcem potrzebuje ochronę... 

Sekta, nie od dziś to wiadomo.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, voltq napisał(a):

Tak jak oni ? , sprzedawczyk i tyle

GrviNKqWYAAd9Pq?format=jpg&name=large

Marudzisz. Tamci świętowali podział władzy i zacierali rączki... Tutaj zwyczajna kurtuazja i gościnność. Zrobili sobie po jednym browarze, popierniczyli o głupotach i tyle.
Szukasz dziury w całym.
Sprzedawczyk to by był gdyby wziął tekę ministra w rządzie Tuska.

Edytowane przez Umpero
  • Upvote 2