Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Kris194 napisał(a):

Kampania brudna bo i kandydat brudny... Nie trzeba nawet dyskutować o poglądach kandydata, wystarczy to ile przestępstw popełnił...

Jakich przestępstw? Przestępca jest ten który przyznał się do przestępstwa lub ten którego skazał prawomocnym wyrokiem sąd 

Ja rozumiem że moderacja jest wyrozumiała ale są chyba pewne granicę które wasza pseudo demokratyczna strona przekracza cały czas 

13 minut temu, Spl97 napisał(a):

A tyle jest tego szamba, że każdy mający zdrowy rozsądek nie powinien na takiego kandydata oddać swojego głosu. Tyle, że sporo ludzi, a szczególnie konfiarze o tym zapominają i gubią chyba co każde wybory, czym jest ten zdrowy rozsądek i to jest problem w tym kraju.

Konfederacja jest winna że Donald Tusk i jego partia rękami takich posłów/europosłów jak Szczerba, joński czy witek , że oni działają na szkodę Trzaskowskiego? Wszyscy winni tylko nie wy , standard u fanatyków, a tak mieliście niby się różnić od fanatyków PiS a widzę że tutaj jest jeszcze gorzej

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Tutaj już chyba nie chodzi o wybór prezydenta. Teraz wybieramy, czy sypniemy piachem w tryby rządu, czy może damy jeszcze Tuskowi i jego pokemonom 2,5 roku na rządzenie. Jak to spartaczą, to niech giną w następnych wyborach parlamentarnych. Jak postawimy na Batyra, to jest spora szansa na przyśpieszone wybory i powrót PiSu do władzy.

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, Klakier1984 napisał(a):

Jakieś linki do wyroków ?? 

Do udziału w ustawkach się przyznał, a to przestępstwo... tylko już przedawnione.

No i sprawa tego kłamstwa w akcie notarialnym.

• Upvote 9
Opublikowano
1 minutę temu, ghostdog napisał(a):

Jak to spartaczą, to niech giną w następnych wyborach parlamentarnych.

Dokładnie, mam takie samo zdanie jak cudem Trzasku wygra i się nie ogarną to niech giną ja już na nich głosu nie oddam a przegrana z kandydatem alfonsem i bandziorem będzie winą koalicji i Tuska że olali swoich wyborców. Kolejnej szansy już nie będzie bo pisiory zaraz wracają z konforuskimi i zabetonują się kompletnie.

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, ghostdog napisał(a):

Jak postawimy na Batyra, to jest spora szansa na przyśpieszone wybory i powrót PiSu do władzy.

donek ostatnio mowil ze nie bedzie zadnych przyspieszonych . nawet jak sutener wygra ...

Opublikowano
Teraz, hwdp43 napisał(a):

donek ostatnio mowil ze nie bedzie zadnych przyspieszonych . nawet jak sutener wygra ...

Donek różne rzeczy mówi. Oni strasznie liczą na swojego prezydenta. Jak będą się męczyć jeszcze 2,5 roku z Batyrem i niesfornymi koalicjantami, to przy parlamentarnych mogą stracić duże poparcie. Jak im Batyr będzie ostro szkodził to mogą zagrać kartą przyśpieszonych wyborów aby ratować topniejące poparcie.

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Jak do niedzieli przeczytam jeszcze jedną "bombę" bez służb i prokuratury, to autentycznie pójdę na tego buraczanego wsiura zagłosować.

Na złość.

Ty żadnych namacalnych dowodów nie zobaczysz już.

Przecież nie bez powodu było sporo dokumentów niszczonych.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, voltq napisał(a):

Konfederacja jest winna że Donald Tusk i jego partia rękami takich posłów/europosłów jak Szczerba, joński czy witek , że oni działają na szkodę Trzaskowskiego? Wszyscy winni tylko nie wy , standard u fanatyków, a tak mieliście niby się różnić od fanatyków PiS a widzę że tutaj jest jeszcze gorzej

Nie jest winna. Jeśli chodzi o przyszłość, jeśli to się sprawdzi Konfederacja wejdzie w koalicję z PiS-em z pozycji, jaką jest aktualnie, to coś czuję, że politykom jak i wyborcom Konfy to wyjdzie bokiem. Kaczyński Konfę pożre, w ten sposób zostaną wchłonięci przez PiS, Konfa trafi na śmietnik historii, a wyborcy bardzo szybko pożałują nie do końca przemyślanej decyzji o oddaniu głosów na Konfę. Tyle lat jechania, jaką alternatywą dla KO i PiS-u jesteśmy, gdzie później grają z PiS-em do jednej bramki i wszystko na marne :E. Wtedy my wjedziemy na białym koniu i wszystkim konfiarzom powiemy, ostrzegaliśmy od kilku lat, a wyście nie posłuchali, to teraz macie, uj z wami ;).

18 minut temu, Camis napisał(a):

Kolejnej szansy już nie będzie bo pisiory zaraz wracają z konforuskimi i zabetonują się kompletnie.

+ wepchnięcie Polski pod ruską strefę wpływów, z której już łatwo i przyjemnie się nie wygrzebiemy. Mówiąc krótko Rosja się rozpanoszy, a potencjalne wyjście z UE oraz NATO tylko to pogłębi i będziemy zupełnie bezbronni.

15 minut temu, hwdp43 napisał(a):

Ale Batyr jako potencjalny Prezydent RP będzie mógł grać na uwalenie aktualnego rządu, pierwsza okazja do tego faktu będzie początek 2026 r., kiedy trafi ustawa budżetowa i to Batyr podejmie decyzję czy podpisze czy uwali, odsyłając do TK, jeśli się nie zdecyduje w ciągu kilku miesięcy po zaprzysiężeniu na użycie wojska w celu obalenia rządu, choć to podejdzie pod zamach stanu.

Właśnie dlatego Kaczyński zdecydował na wystawienie i poparcie tego szemranego gościa w jednym celu, zrobić z Polski totalny syf i zakończyć wojnę polsko-polską na swoją korzyść, gdyż doskonale wie, że jemu coraz bliżej niż dalej. Tak postępuje wielce mściwy człowiek. My wszyscy oprócz PiS-iorów i części konfiarzy wiemy, że Kaczyński to szkodnik pełną gębą. Tusk lepszy nie jest, lecz jednak jest bardziej cywilizowanym szkodnikiem.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Jak do niedzieli przeczytam jeszcze jedną "bombę" bez służb i prokuratury, to autentycznie pójdę na tego buraczanego wsiura zagłosować.

Na złość.

Nie Ty jeden, na necie widziałem podobne wpisy. Chyba pora skończyć z tymi bombami last minute. 

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

Na złość.

comment_1596691860thW2mWYb32R4WKUNDjgq8i

• Like 2
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Szambo napisał(a):

Ty żadnych namacalnych dowodów nie zobaczysz już.

Przecież nie bez powodu było sporo dokumentów niszczonych.

Spoko, ale z tym trzeba było wyskakiwać od momentu ogłoszenia gościa, a nie na moment przed 2-gą turą wyborów - te ataki nie wyglądają na wiarygodne, a uwiarygadnianie tego świadkami patolami jest po prostu żałosne. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, voltq napisał(a):

Zakładając że masz rację to nadal nie działa zniechęcająco na głosowanie na konfederację bo jeżeli okaże się taka jak piszesz to będzie kolejna taką samą sprzedajna partią jak PiS i PO to nic się nie zmieni na lepsze,

...owszem zmieni bo ci ludzie wprowadzą nam drugie Węgry albo jeszcze gorzej bo Orban mimo wszystko doi UE, ale z niej nie wyszedł i jakimś dziwnym trafem kiedy trzeba potrafił być pragmatyczny. Natomiast ludzie pokroju Bossaka, Jakiego, Czarnka, Wiplera to są fanatycy, a nie pragmatycy i szybciej (oby nie razem z Karolkiem) wyprowadzą wojsko na ulice niż no wycofają się z pomysłu wyjścia z UE. Jak ktoś myślał, że nic gorszego niż 8 lat rządów PiS nie może się trafić Polsce - to owszem - rządy Pisokonfederacji mogą być znacznie groźniejsze bo w obu partiach pierwsze skrzypce grają fanatycy narodowi: w PiS: Ziobro, Czarnek, Szydło, Macierewicz, a w konfie Bossak na co mamy właśnie dowód. Bardziej pragmatyczne i zdroworozsądkowe skrzydło Morawieckiego w PiS i Mentzena w konfie zostanie szybko zneutralizowane jak będzie kwestia obsadzenia stołków.

Edytowane przez hubio
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Ten rząd nic nie potrafi porządnie zrobić.

49PmvyC.png

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Ty tak na poważnie? :) 

Klakier broni swoich, stare znałem. 

Edytowane przez Camis
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

Ty tak na poważnie? :) 

I tak i nie. Po prostu jest to dosyć często używany argument :), który w zależności od kontekstu raz okazuje się być poważnym, a innym razem jak widać nie do końca ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Nie Ty jeden, na necie widziałem podobne wpisy. Chyba pora skończyć z tymi bombami last minute. 

Przecież to piszą pisiory, które decyzję na kogo zagłosować podjęły dawno temu. Tak samo crush, stawiam dychę, że odda głos na Karola. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
  • Upvote 2