Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie żadne homofoby przeważyły głosy tylko jeśli już ludzie, którzy mają podłe życie i nawet nie mogą poczuć się lepszymi niż Ukraińcy :) Jak pisałem - 1001 sposobów aby coś zrobić. Np. dodatek obywatelski dla najmniej zarabiających, nawet te 200, 300zł miesięcznie dla zarabiających najniższą krajową w zawodach fizycznych płacony wyłącznie Polakom! I by to weszło jako niespodzianka przed II turą albo I turą. Ludzie by poczuli się dowartościowani i nagrodzeni. A to można by zrobić byle ustawą pod pretekstem np 3 zmianowego systemu pracy, który obiektywnie jest szkodliwy dla zdrowia. I to by nie płacił budżet tylko korpo bo ustawa by mogła objąć największe podmioty typu biedra, lidl i różne zakłady pracy, a dla polskich małych firm to by mogło być wyrównane z budżetu. To tylko oczywiście taki pomysł kierunkowy, ale podobnych można było zrobić setki, żeby te 2% przekonać.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, crush napisał(a):

Ty jesteś tak naiwny jak te dzbany w Stanach co to jarają się komunizmem, bo "ten prawdziwy jeszcze nie był stosowany". xD

Ja chcę tylko redukcji ilości zlewów w gastronomi oraz "paru" innych spraw. Te kilka rzeczy zrobi cała reformę państwa. :E 
Chcę odwrócenia trendu w tworzeniu przepisów, gdzie stron ubywa, a nie tylko przybywa.

Edit. Wskaż mi inną partię, która ma taki potencjał do zmian i nie udowodniła swoją przeszłością, że to tylko obietnice i brak kompetencji. Ludzie jak Grzegorz Płaczek powinni być kwintesencją struktur Konfederacji, jeśli porządni ludzie ruszyliby się do polityki i dołączyli.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

52% Nawrocki 48% Trzaskowski 88% zliczone 

8 minut temu, hubio napisał(a):

To nie żadne homofoby przeważyły głosy tylko jeśli już ludzie, którzy mają podłe życie i nawet nie mogą poczuć się lepszymi niż Ukraińcy :) Jak pisałem - 1001 sposobów aby coś zrobić. Np. dodatek obywatelski dla najmniej zarabiających, nawet te 200, 300zł miesięcznie dla zarabiających najniższą krajową w zawodach fizycznych płacony wyłącznie Polakom! I by to weszło jako niespodzianka przed II turą albo I turą. Ludzie by poczuli się dowartościowani i nagrodzeni. A to można by zrobić byle ustawą pod pretekstem np 3 zmianowego systemu pracy, który obiektywnie jest szkodliwy dla zdrowia. I to by nie płacił budżet tylko korpo bo ustawa by mogła objąć największe podmioty typu biedra, lidl i różne zakłady pracy, a dla polskich małych firm to by mogło być wyrównane z budżetu. To tylko oczywiście taki pomysł kierunkowy, ale podobnych można było zrobić setki, żeby te 2% przekonać.

Lepsza była by likwidacja podatku dochodowego, likwidacja TVP, likwidacja biurokracji dla przedsiębiorców , negocjacje z Unią europejską aby obniżyć ceny surowców chodzi mi o podatki i opłaty 

I proszę nie podawać głupich argumentów że nie ma na to pieniędzy bo na emerytury dla hindusów są pieniądze, żeby nagle utrzymywać państwo ukraińskie też są pieniądze 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

To jeszcze tak na koniec tego jakże emocjonującego wieczora, dwa słowa do tych wszystkich co to mówili, że Sikorski to nie bo ma zbyt duży elektorat negatywny...

ZESRALIŚCIE SIĘ.

stinky-i-think-you-should-leave-with-tim

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

I jeszcze jedno.

Prezydenta nie wsadzą. Ale jak te sprawy które mu wyciągnęli nie będą miały teraz kontynuacji w postaci konkretów, a nie artykułów Onetu... To jest wizerunkowo niesamowity strzał w mordę dla koalicji.

Edytowane przez crush
  • Like 2
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubio napisał(a):

To nie żadne homofoby przeważyły głosy tylko jeśli już ludzie, którzy mają podłe życie i nawet nie mogą poczuć się lepszymi niż Ukraińcy :) Jak pisałem - 1001 sposobów aby coś zrobić. Np. dodatek obywatelski dla najmniej zarabiających, nawet te 200, 300zł miesięcznie dla zarabiających najniższą krajową w zawodach fizycznych płacony wyłącznie Polakom!

Właśnie dlatego 500+ miało takie złe konsekwencje, teraz "każdy" chciały kupować głosy. :E 
Potrzeba jest więcej etatów do wyboru, w różnych firmach, tworzonych na niskim progu wejścia oraz otwarte możliwości działania na swoim... Mój ojciec lata temu zdobył doświadczenie i kontakty u janusza biznesu, a potem zrobił mu konkurencję. Teraz to byłoby niemożliwe, a takie interesy się zwijają, na poczet pracy za granicą, bo mniej z tym biurokracji i problemów, niż w prowadzeniu małej firmy. W sumie i tak jest potrzebna do tego firma, ale jest mniej użerania się ze systemem.

Kasjerki w małych sklepikach nadal są zatrudnione na ćwierć  lub pół etatu i resztę mają pod stołem, bo koszty utrzymania pracownika są ogromne i firmy muszą obładować ich masą obowiązków oraz brakiem obsady. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Mam nadzieję, że Nawrocki będzie poniżany na każdym kroku i nie zapraszany na najważniejsze światowe wydarzenia. Jak patrzę na tego ćpuna, który będzie rządził Polską, to mam ochotę wyjechać stąd raz na zawsze. Nie wiem jakim trzeba być prostakiem, aby oddać głos na takiego szemranego typa 🤬🤬

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, PaVLo napisał(a):

Mam nadzieję, że Nawrocki będzie poniżany na każdym kroku i nie zapraszany na najważniejsze światowe wydarzenia. Jak patrzę na tego ćpuna, który będzie rządził Polską, to mam ochotę wyjechać stąd raz na zawsze. Nie wiem jakim trzeba być prostakiem, aby oddać głos na takiego szemranego typa 🤬🤬

To wyjedź i po problemie , opluwanie prezydenta nieważne kto nim będzie z tych dwóch kandydatów jest nie na miejscu 

Ale wiadomo demokracja jest wtedy kiedy wy rządzicie, jak rządzi ktoś inny to jest dyktatura i nieposzanowanie prawa 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Kasjerki w małych sklepikach nadal są zatrudnione na ćwierć  lub pół etatu i resztę mają pod stołem, bo koszty utrzymania pracownika są ogromne i firmy muszą obładować ich masą obowiązków oraz brakiem obsady. 

Ta. Jakby nie było biurokracji to sklepiki mogłyby konkurować z dyskontami. xD

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, lokiju napisał(a):

Też uważam, że Sikorski byłby lepszym wyborem. 

Nawet z Sikorskim jako kandydatem z KO byłoby wyzwaniem wygrać te wybory. Przy nim PiS wystawiłby takiego Tarczyńskiego czy Czarnka bądź innego jakiegoś młodego i już byłoby problem. A to, co Sikorski robił w poprzednich latach jako MSZ, to zdecydowanie jemu nie pomagałoby (w tym pamiętne spotkania z Putinem czy z Ławrowem) i PiS wyciągnęłoby to z kapelusza.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PaVLo napisał(a):

Nie ćpał.

Będzie zapraszany ale będzie traktowany jak Duda. Czyli jak balas.

Edytowane przez crush
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, voltq napisał(a):

To po co te marsze LGBT? Po co jacyś seksedukatorzy LGBT ? 

Czy są organizowane marsze heteroseksualnych?

Jak zwykle chłopski rozum. A hetero są dyskryminowani że muszą robić marsze? Hetero jest w biblii nazwane grzechem? To hetero mają 70% samobójstw jak oni, bo są obiektem znęcania się psychicznego i fizycznego? Wy nigdy tego nie zrozumiecie. Jak o kant rozbić.

24 minuty temu, hubio napisał(a):

Jak się czujesz gorszy niż Ukrainiec to spoko, ja tam się nie czuję. W ogóle nie rozpatruję tak tego.

Dodatkowe ileś tam plus by rosła inflacja, super pomysł...

A co do tych że by biedry płaciły, to na 100% zrobiłyby myk że by wypłacały mniej kasy. Zresztą oni często na 2/3 etatu zatrudniają, a reszta jako bonusy. To są cwaniacy. Nie ma prostych rozwiązań. 

Ja przeglądam neta, widzę jakie wypowiedzi są najczęstsze. Powtórzę, nienawiść do homo, do kobiet, do aborcji z gwałtu, do Tuska i Niemiec. Starczy.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Nie ćpał.

Jak Komorowski pojechał do Japonii to skakał po zabytkowym eksponacie japońskim i krzyczał chodź szogunie a potem jak odpalił się do Obamy i zaczął mu mówić żeby żony pilnował bo mu się puści, pamiętam minę Obamy jak to usłyszał, pewnie sobie pomyślał co ten idiota pier...

A Wałęsa to już szkoda gadać bo to był poziom ameby 

Opublikowano
Teraz, Keller napisał(a):

Jak zwykle chłopski rozum. A hetero są dyskryminowani że muszą robić marsze? Hetero jest w biblii nazwane grzechem? To hetero mają 70% samobójstw jak oni, bo są obiektem znęcania się psychicznego i fizycznego? Wy nigdy tego nie zrozumiecie. Jak o kant rozbić.

A wy nigdy nie zrozumiecie, że te wasze marsze w obecnej formie jedyne co mają wspólnego z racją bytu to odbyt.

Wpuśćcie więcej psychopatów i brońcie ich jak Częstochowy pod płaszczykiem wolności. 👍🏻

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Ta. Jakby nie było biurokracji to sklepiki mogłyby konkurować z dyskontami. xD

Po co osiedlak z 2 kasjerkami + właściciel ma mieć takie same obciążenia regulacyjne jak franczyza sieciówki zagranicznej. ;)
Przy mniejszych obciążeniach można by np. zatrudnić matki w mniejszych wymiarach godzin, ale większą ilością zmian... Ale po co układać lżejsze przepisy, lepiej rzucić kilkaset zł w problem, na rosnącym zadłużeniu. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, crush napisał(a):

A wy nigdy nie zrozumiecie, że te wasze marsze w obecnej formie jedyne co mają wspólnego z racją bytu to odbyt.

Jak zwykle czołowy homofob pclaba o odbytach. Nie homoseksualiści o odbytach, nie obrońcy homo o odbytach a homofob. Normalne to jest u was. 

A jak dla mnie to te marsze po primo są bardzo rzadko, po drugie większość ludzi tam idących to zupełnie normalne osoby. Pomijam że już kiedyś pytałem czy byłeś choć raz by się dowiedzieć faktów, a nie propagandy. Oczywiście nie byłeś, więc jesteś największym znawcą marszów. Zresztą jak każdy co lubi gnoić tą grupę społeczną.

2 minuty temu, crush napisał(a):

Wpuśćcie więcej psychopatów i brońcie ich jak Częstochowy pod płaszczykiem wolności. 👍🏻

Co to za brednie? Psychopaci to ci co się nad słabszymi znęcają. Homofoby 200% i inne kibole. Pod batutą pisu i konfederacji pierwsi czują się najpewniej.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Keller napisał(a):

Jak się czujesz gorszy niż Ukrainiec to spoko, ja tam się nie czuję. W ogóle nie rozpatruję tak tego.

Dodatkowe ileś tam plus by rosła inflacja, super pomysł...

Gdzie i kiedy są dyskryminowani ?

Jedno wspomnienie w firmie że ktoś ci nie pasuje bo jest homoseksualista i po tobie

To są jak zwykle jakieś wymysły z tą dyskryminacja i znęcaniem się 

Są przypadki że znęcają się nad kimś bo jest rudy i co rudzi mają marsze robić?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Nie ćpał.

A cały świat będzie miał z nas bekę i to jeszcze większą niż to było z Dudą przerabiane.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Nie ćpał.

Snusy czy woreczek z narkotykiem.  Czekam aż na jakimś spotkaniu zacznie to ćpać. 

Pamiętaj, że prezydent to wizytówka kraju i tak nas będą postrzegać, jak go będą widzieć.

Ciekawe czy pierwszym kierunkiem wizyty będzie Białoruś czy Węgry i sprowadzenie zdrajcy Romanowskiego.

• Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, PaVLo napisał(a):

Kolumbię odradzam. Źle byś się tam czuł. Czy mógłbyś ewentualnie wybrać jakiś inny kraj?

• Like 1