Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To jak i coraz liczniejsze ostatnio ataki na Ukraińców tylko z powodu narodowości to jest pokłosie tej antyukraińskiej nagonki przez środowiska prawicowe (lub/i pro onucowe):

https://wiadomosci.wp.pl/incydent-na-stacji-paliw-interweniowala-policja-7206164751174400a

Kiedyś - jeszcze na Labie pisałem o filmie 'Selma"... Że ktoś sobie pisze eseje i rozprawki przeciwko jakimś grupom, ale niemal zawsze na końcu jest pijany osiłek, bez wykształcenia, z kupą kompleksów który bije starszą Panią (scena z Selmy). Od jakiś 6 miesięcy nasilają się ataki na Ukraińców. Media prawicowe, a za nimi zwykłe osoby powielające takie informacje (także na tym forum) wyciągają KAŻDY JEDEN przypadek przestępstwa i szczują. W skali paru milionów Ukraińców trzeba by policzyć jaki % to są przestępcy. 1% czy jeszcze mniej? 

A jeśli już mówimy o naszych imigrantach to znacznie groźniejsi są Gruzini, którzy próbują odbudować struktury mafijne w Polsce. Tylko takiemu to taki pijaczek Polaczek ze stacji paliw nawet nie podskoczy, ale do normalnie, pracującego kierowcy już tak...

edit// żeby nie było. Niestety sam rząd też się do tego przyczynia czymś takim:

https://kryminalne.o2.pl/informacje/zarzuty-dla-dwoch-ukraincow-54-latek-przezyl-pieklo-7206165265148704a

Jaki k. dozór? 28 latkowie (pewno pijani) biją polskiego 54letniego taksówkarza zamiast ruskiego agresora na froncie? Nakaz opuszczenia kraju z powiadomieniem strony ukraińskiej ile mają siły! Trzeba zmienić pilnie przepisy! Żadnych dozorów dla Ukraińców! Albo polskie więzienie (i to ciężkie) za poważne czyny albo od razu na front jak za to!

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Nie czytałem. To raz.

Dwa że każdego agresora atakującego kogoś bez powodu bym najchętniej widział w pierdlu albo innej karze, która by się takiemu bardzo nie spodobała.

A teraz po tym wstępie, jak już wszystko jasne i nikt nie powinien mieć problemu z interpretacją moich intencji, napiszę to:

WP nigdy w tego typu tematach nie wierzy się "na słowo". Kij wie co tam się działo. WP jest tak "wiarygodnym" medium, że jakby tam jakiś imigrant kogoś "ubogacił", okradł, pobił, zwyzywał i wybił szyby w aucie, to i tak by poszła ckliwa historyjka, że ci wstrętni naziole pobili kogoś za kolor skóry czy narodowość, i że to wina prawicy i ich mediów.

To jak odpalić TV Republika aby się dowiedzieć po co Tusk pojechał do Niemiec.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Nie ma znaczenia czy będzie rządzić PiS czy PO bo przez takie kretyńskie decyzje zawsze będziemy w du... tzn 100 lat za murzynami. Nigdy nie będziemy innowacyjni bez kasy na badania i ciekawi mnie dlaczego kolejny rząd tego nie rozumie. 

27 minut temu, VRman napisał(a):

(...)

To jak odpalić TV Republika aby się dowiedzieć po co Tusk pojechał do Niemiec.

Oglądaliśmy tv Republika do kolacji, nieźle ich tam popierdzieliło, mówili, że Tusk chce pozwać współpracowników Trumpa xD

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

ciekawi mnie dlaczego kolejny rząd tego nie rozumie. 

Nie żartuj. Rozumieją doskonale. Czasem w kampaniach wyborczych o czymś gadają, aby potem jako rząd już tego "nie rozumieć".

Oni tylko udają idiotów. Rozumieją doskonale. 

Po prostu mają wy(walo)ne.

Co do całej dyskusji o pociągach. Nie znam się, wisi mi ten temat, ale potrafię na szybko wymienić ze 100 rzeczy, których Polska potrzebuje bardziej niż pociągów, które jadą 300km/h zamiast 150km/h.

150 w zupełności by starczyło. Każdy kilometr więcej to wyższe koszty utrzymania itp. 

image.png.a17a71fe8e0a0b7f31840ee89eb0c376.png

To jest jakaś przypadłość? Że jak się jest w PO to się robi z siebie debila?

"Niemcy mnie bijom!" - Rokity  a teraz ten pajac :lol2:

Zostałem porwany! Ratunku! Kosmici! 

Ja pierd(zie)lę co za żenada.

Ma płacone za pracę jako poseł dla naszego kraju, to powinien pracować dla Polski, a nie sobie popłynął  robić teatrzyki tysiące kilometrów od Polski, w sprawie która Polsce się w żaden sposób nie przyda.

To nie powinno w ogóle być legalne. Jak ja w robocie se wyjdę i pojadę na Karaiby protestować w imieniu ochrony wymierającego tam gatunku żab, to wylecę z roboty na zbity pysk. A ten se popłynął robić sobie PR. :/

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@VRman no można nie wierzyć w nic :) Żadnemu mainstremowemu źródłu nie ufać, tylko onucom z YT :) Ale to akurat pewno można sprawdzić na stronie policji. Zresztą to był tylko przykład bo takie rzeczy się nasilają. No i przeczytaj moją edycję bo z drugiej strony też jest jakaś groteska.

Co do WP to akurat coś jak Polsat wydaje mi się w miarę obiektywne. Kiedyś pisywała tam Staniszkis, ale i bardziej centro-lewicowi publicyści.

Opublikowano (edytowane)

OK, nie jest źle. Nie kręcą narracji niczym TVN szukający "osób, które doświadczyły agresji wobec mniejszości romskiej".

Sprawa dość jasna. Polak się na(wali)ł i przypierdzielił się pewnie bez powodu jak to pijani mają w zwyczaju. 

Co do edita: pełna zgoda. To jest arcygłupie jak rządy zachodnie cackają się z przestępcami z grup "chronionych' i to zalinkowane niestety dość podobnie wygląda. Obyśmy nie doczekali rzeczywistości jak w UK obecnie, gdzie przestępcy chodzą bezkarni, a krytykującym to rodowitym obywatelom dowala się kary więzienia za tweet albo krzyczenie "I love bacon"

Edytowane przez VRman
Opublikowano
3 godziny temu, VRman napisał(a):

Swoją drogą to Ukraińscy politycy/oficjele to są jednak absolutni debile. Żeby nie mieć aż tak żadnego wyczucia, żeby tak na tacy podawać ruskim trolowniom amunicję. :boink:

Dlaczego debile? Są dumnymi banderowcami. Bohaterów narodowych sobie nie wybierali. A nie, czekaj.... xD 

3 godziny temu, VRman napisał(a):

To trzeba mieć naprawdę nasrane we łbie, żeby tak się wypowiadać w stronę kraju, dzięki któremu miliony Ukraińców znalazło schronienie i dzięki któremu Ukraina przetrwała krytyczny moment, zanim cały zachód raczył ruszyć dupy.

Nie. Wystarczy mieć wylane, ego top, sowiecki mental i banderowskie korzenie. 

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

Dlaczego debile? Są dumnymi banderowcami. Bohaterów narodowych sobie nie wybierali. A nie, czekaj.... xD 

Jak już próbujesz srać ruską propagandą to przynajmniej nie rób tego w odpowiedzi do mnie. 

Potem jeszcze ktoś pomyśli, że ja też jestem tak "mądry" żeby wyzywać od razu Ukraińskich dyplomatów od banderowców. 

3 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Nie. Wystarczy mieć wylane, ego top, sowiecki mental i banderowskie korzenie. 

A tak. Bo nasi politycy czy politycy innych krajów nie zachowują się w ten sam sposób, stawiając swoje korzyści ponad interes własnego kraju. W UK, Niemczech czy Polsce też jest sowiecki mental? Tusk, Bosak, Zandberg, Morawiecki to też banderowcy?

Jak zwykle post tylko po to dodałeś, żeby nasrać ruską narracją. Upvote'ów też mi nie wklejaj jak się ze mną zgadzasz bo mi potem wstyd.

Opublikowano
1 minutę temu, VRman napisał(a):

Jak już próbujesz srać ruską propagandą to przynajmniej nie rób tego w odpowiedzi do mnie. 

Potem jeszcze ktoś pomyśli, że ja też jestem tak "mądry" żeby wyzywać od razu Ukraińskich dyplomatów od banderowców. 

A tak. Bo nasi politycy czy politycy innych krajów nie zachowują się w ten sam sposób, stawiając swoje korzyści ponad interes własnego kraju. W UK, Niemczech czy Polsce też jest sowiecki mental? Tusk, Bosak, Zandberg, Morawiecki to też banderowcy?

Jak zwykle post tylko po to dodałeś, żeby nasrać ruską narracją. Upvote'ów też mi nie wklejaj jak się ze mną zgadzasz bo mi potem wstyd.

corey-coreytonge.gif

Ruska propaganda, ruska onuca! Jak śmiem mówić coś negatywnego o Nadbraciach Ukraińcach.
Bawią mnie te epitety, bo jedyne co mam z ruskimi wspólnego to to, że jak czasem gram w CS'a to ich próbuję wyrzucić przed końcem meczu. 

BTW co niby zyskują, oprócz niechęci do nich, wciąż broniąc zbrodniarza banderę? Coś mi umknęło. 

13 minut temu, VRman napisał(a):

Jak żeś do wyznawców bandery przykleił tych czterech? 

Opublikowano

Ta. Może gdzieś indziej na jakiegoś idiotę te tłumaczenie się zadziała, ala ja go nie kupię, więc nawet nie próbuj, bo stracisz czas.

Krytykować banderowców to jedno, ale widzę co piszesz na tym forum od miesięcy i jakie wklejasz posty. Tylko kilka kont się wyróżnia i wszystkie w ten sam sposób. Przypadek oczywiście. Jak serio to efekt tylko zaczadzenia cejrowskimi, Maciakami, Braunami czy kogo tam słuchasz/czytasz to mogę tylko (szczerze) współczuć. 

Jak przykleiłem tym czterem?

Użyłem tego kleju:

https://sjp.pwn.pl/slowniki/analogia.html

i dokleiłem do tego co napisałeś.

Opublikowano

Państwo z dykty, a tak się chwalili że to będzie dobrze działać. 

Cytat

Nawet połowa danych na stronie NFZ o wolnych terminach może być nieprawidłowa

Data pierwszej możliwej wizyty u lekarza specjalisty w wyszukiwarce NFZ często nie pokrywa się z jej rzeczywistą dostępnością. Jak przyznaje sam resort zdrowia, nawet połowa tam zawartych informacji może nie być prawidłowa. Dlatego ministerstwo proponuje zmiany. Teraz w wyszukiwarce nie znajdziemy już informacji o pierwszym wolnym terminie, a o prognozowanym czasie oczekiwania na wizytę specjalisty.

https://www.prawo.pl/zdrowie/informator-o-terminach-leczenia-nfz-problemy,535122.html

Opublikowano
19 minut temu, VRman napisał(a):

Ta. Może gdzieś indziej na jakiegoś idiotę te tłumaczenie się zadziała, ala ja go nie kupię, więc nawet nie próbuj, bo stracisz czas.

Ale ja się nie tłumaczę, tylko Ci napisałem jak jest, bo ciągle tkwisz w jakichś swoich fantazjach.

20 minut temu, VRman napisał(a):

Krytykować banderowców to jedno, ale widzę co piszesz na tym forum od miesięcy i jakie wklejasz posty. Tylko kilka kont się wyróżnia i wszystkie w ten sam sposób.

Gdyby nie tacy jak ja, to byś pewnie nawet nie wiedział, że bandera to zbrodniarz wojenny który mordował Polaków, albo by Cie już kompletnie przekabacili i byś go czcił ze swoimi Nadbraćmi Ukraińcami. 

Znacznie większym problemem jest to, że część Polaków pobłażliwie podchodzi do takich tematów, a najchętniej to by w ogóle nie wspominali, bo to niedobra jest, Nadbracia Ukraińcy się zdenerwują. 

Opublikowano

No lepszy minister (nie)sprawiedliwości który wlazł pod froterkę bo gadał przez telefon, a następnie dorobił do tego martyrologię i próbuje/próbował wyłudzić odszkodowanie.  :D 

Nie wspomnę już o startych przez pisiorów zębach, które też próbuje/próbował sobie na koszt państwa naprawić.

Cała ta "nadzwyczajna kasta" jest do wywalenia, w kraju gdzie faktycznie istnieje jakaś "praworządność" żaden z tych szmaciarzy nie miałby czego szukać w zawodzie zaufania publicznego jakim powinien być sędzia.

Opublikowano (edytowane)

Dlatego pisowce mogą kraść dowolne kwoty, nawet miliardy (jak z Orlenu) bo dla takich symetrystów jak ty to to samo co kolacja z ośmiorniczkami za kilkaset pln. XD 

Edytowane przez Digger
Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, Mar_s napisał(a):

No lepszy minister (nie)sprawiedliwości który wlazł pod froterkę bo gadał przez telefon, a następnie dorobił do tego martyrologię i próbuje/próbował wyłudzić odszkodowanie.  :D 

Nie wspomnę już o startych przez pisiorów zębach, które też próbuje/próbował sobie na koszt państwa naprawić.

Cała ta "nadzwyczajna kasta" jest do wywalenia, w kraju gdzie faktycznie istnieje jakaś "praworządność" żaden z tych szmaciarzy nie miałby czego szukać w zawodzie zaufania publicznego jakim powinien być sędzia.

Ale wiesz, że Żurek cofnął swoje pozwy? :) 

Czy na symetrysta.pl nie pisali o tym? :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Które cofnął? Przecież jak sam bym wlazł pod froterkę (gadając przez telefon i nie patrząc gdzie lezę, pomimo że wychodzę z kibla na korytarz) to wstydziłbym się kogokolwiek za to winić. I tego chyba nie cofnął tylko doprowadził do końca.

A jeżeli inne wycofał to pewnie tylko dlatego że mu Tusk kazał, facet sprawia wrażenie zawziętego jak cholera, i w swym wyobrażeniu nieomylnego.

To ostatnie to zupełnie jak Ty.  ;D 

Opublikowano
7 minut temu, Mar_s napisał(a):

Które cofnął? Przecież jak sam bym wlazł pod froterkę (gadając przez telefon i nie patrząc gdzie lezę, pomimo że wychodzę z kibla na korytarz) to wstydziłbym się kogokolwiek za to winić. I tego chyba nie cofnął tylko doprowadził do końca.

A jeżeli inne wycofał to pewnie tylko dlatego że mu Tusk kazał, facet sprawia wrażenie zawziętego jak cholera, i w swym wyobrażeniu nieomylnego.

To ostatnie to zupełnie jak Ty.  ;D 

Wszystkie pozwy przeciwko SP:

https://www.rp.pl/w-sadzie-i-w-urzedzie/art42786181-waldemar-zurek-wycofal-swoje-pozwy-uznalem-ze-to-niezreczna-sytuacja

Nie wiem czy my ktoś kazał - nie ma co wymyślać. W tej kwestii zachował się przyzwoicie. 

Pisowskie knury w takich sytuacjach zawierały ugodę :) 

P.S. 

Nie o takie wypadku przy pracy się ludzie sądzą.

P.S. 2 

może i zawzięty jestem, ale przynajmniej mam aktualne informacje :) 

Opublikowano

Przecież to oczywiste że aktualny minister nie może skarżyć państwa, a czy sam to uznał czy uznano za niego to i tak tego nie przyznasz więc szkoda klawiatury  ;) 

W takim razie faktycznie lepiej się stąd ewakuować, bo wy wszystkie swoje (lub jakiegoś uznanego guru) domysły traktujecie jak prawdy objawione.  :P 

Ps. i jak zwykle próbujesz manipulować, on nie wycofał pozwu o ten wypadek, a o tym właśnie mówiłem, wycofał te bzdury o odszkodowaniu za "hejt" jakim go rzekomo atakowano. Proces o straszny wypadek z froterką trwał 5 lat, facet przez 5 lat procesował się o to że go lekko stuknęła froterka, niestety film który krąży w sieci już nie pokazuje całości jak pewnie po tym potrąceniu sobie spokojnie poszedł dalej.

Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Przecież to oczywiste że aktualny minister nie może skarżyć państwa, a czy sam to uznał czy uznano za niego to i tak tego nie przyznasz więc szkoda klawiatury  ;) 

W takim razie faktycznie lepiej się stąd ewakuować, bo wy wszystkie swoje (lub jakiegoś uznanego guru) domysły traktujecie jak prawdy objawione.  :P 

Może, czemu miałby nie móc? :) 

Widac u ciebie efekt Krugera Dunninga, Mars. I to ten z początku wykresu :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Bo to jest wizerunkowy strzał w kolano, nawet jak prawo tego nie zabrania, no ale w silniczkowym świecie nawet "Kunia" zrobiono bohaterem pomimo zarzutów o wyłudzenie, więc nie ma o czym gadać.

PiS miał takich wizerunkowych strzałów w kolano, mnóstwo.

i co? I nic, bo wpadłeś tu od razu symetryzować :rotfl2: