Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, VRman napisał(a):

Wy serio myślicie, że rząd jedyne co zrobił to obniżenie wieku emerytalnego tancerzom, skasowanie VATu za sex-kamerki i dodatkowa kasa dla "artystów"?

Przecież oni robią więcej niż to! Na przykład obniżyli obciążenia podatkowe salonom piękności. 

A Wy nic nie doceniacie!

Nie no, przecież jeszcze w planach podniesieni podatku cukrowego o 100% (dla naszego dobra), podatek repro dla pasozytów, podniesienie vat na napoje bezalkoholowe, same dobra:

https://forsal.pl/gospodarka/aktualnosci/artykuly/10559730,czy-zaplacimy-wiecej-za-napoje-bezalkoholowe-rzad-ma-nowy-pomysl.html

Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

Wy serio myślicie, że rząd jedyne co zrobił to obniżenie wieku emerytalnego tancerzom, skasowanie VATu za sex-kamerki i dodatkowa kasa dla "artystów"?

Przecież oni robią więcej niż to! Na przykład obniżyli obciążenia podatkowe salonom piękności. 

A Wy nic nie doceniacie!

No i krytykujmy ich za to.

Ale nie za to, że krytykujacy to ignorancji, którzy nie potrafią zrozumieć kto za co odpowiada w państwie. :) 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A masz dowód? Bo wiesz, sądy działają na dowodach. Niestety :) 

W przypadku przeciętnego kowalskiego było tak samo, prawda? Spalili i uj.

Cytat

To tylko dowód, że politycy zostają skazani. 

Pewno niejeden by chciał taki"wyrok" :rotfl2:

Nie, to dowód, że politycy są traktowani inaczej. 

Cytat

No, zmyślaj dalej. Jego zarzuty nie przedawniają się tak, aby mógł to przedawnienie osiągnąć przed prawomocnym wyrokiem. 

Jak trafi do więzienia to wróć, póki co:

Cytat

Masz totalny brak świadomości

Nawet jego koledzy się z tego śmieją.

Opublikowano
7 minut temu, Cappucino napisał(a):

A może powrót do 22% vat który rudy wprowadził tymczasowo w czasie kryzysu, który Polski nie doktnął bo pisali, że to była ta zielona wyspa czy jakoś tak.:E

Koniec "kryzysu" tez rudy hucznie obwieszczał w mediach.

Zielona wyspa to jest ale dla przedsiębiorców którym ciągle źle. Kuźwa. Niech sobie zobaczą ile zostaje na rękę na ryczałcie 12% + ulga ZUS, a ile na UoP. 

Oni robią dobrze tylko bogatym, tancerzom, informatykom, lekarzom i salonom piękności. Zwykły Kowalski ma robić i płacić. 

Opublikowano
Teraz, Cappucino napisał(a):

W przypadku przeciętnego kowalskiego było tak samo, prawda? Spalili i uj.

Tak, dokładnie. 

Pewno niejeden by chciał taki"wyrok" :rotfl2:

Jak pewien prominentny pisior zrobił coś podobnego to Ziobro ze spółką robili wszystko aby nie dostał takich zarzutów. 

Znowu nie wiesz o czym piszesz :) 

Nie, to dowód, że politycy są traktowani inaczej. 

Jak trafi do więzienia to wróć, póki co:

Nawet jego koledzy się z tego śmieją.

Czasem są, czasem nie są. Ale to wlansie my tu chcieliśmy żeby byli ściganie za nielegalne podsłuchy, tak jak każdy obywatel byłby, a ty chciałeś żeby się tym nie zajmować :) 

• Haha 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Jak pewien prominentny pisior zrobił coś podobnego to Ziobro ze spółką robili wszystko aby nie dostał takich zarzutów. 

No, a teraz też jakoś  żadnego pisiora nie mogą wsadzić do paki. Albo ucieczka, albo odwołania, albo immunitet w eurokołchozie i takie tam. Co za różnica w jaki sposób uniknie kary? Żadna.

Przyjdzie nowa ekipa i pod dywan, i tak w kółko od czasu powstania POPISu.

I jak już do czegoś się "przyczepią" to do głupich zegarków.

Żyj dalej w tej swojej medialnej bańce. Polityczne zacietrzewienie sprawiło, że przestałeś patrzeć okiem przeciętnego obywatela.  Sam fakt, że jak ktoś ma inne zdanie od twojego to już pisior niemyty, to tylko  pokazuje, jak masz zrytą psychikę.

Edytowane przez Cappucino
Opublikowano
2 minuty temu, Cappucino napisał(a):

No, a teraz też jakoś  żadnego pisiora nie mogą wsadzić do paki. Albo ucieczka, albo odwołania, albo immunitet w eurokołchozie i takie tam. Co za różnica w jaki sposób uniknie kary? Żadna.

Dla mnie jest rożnica czy ktoś nie pójdzie do więzienia bo sprawa została ukręcona na poziomie prokuratury czy sądy czy też nie pójdzie do więzienia bo uciekł za granicę. To świadczy o transaprentności procedur czy skuteczności ścigania. 

Przyjdzie nowa ekipa i pod dywan, i tak w kółko od czasu powstania POPISu.

I jak już do czegoś się "przyczepią" to do głupich zegarków.

Za czasów PiS nie czepiali się nawet ggłupich stodół, bo wtedy politycy tamtego ugrupowania byli traktowani lepiej i wszystko Ziobro skręcał na poziomie prokruatury. 

Żyj dalej w tej swojej medialnej bańce. Polityczne zacietrzewienie sprawiło, że przestałeś patrzeć okiem przeciętnego obywatela.  Sam fakt, że jak ktoś ma inne zdanie od twojego to już pisior niemyty pokazuje, że masz zrytą psychikę.

Żyj dalej w swojej ignoranckiej banće. Polityczne zacietrzewienie sprawiło, że nie jesteś w stanie spojrzeć na sprawę obiektywnie, a i nie masz wiedzy ku temu niezbędnej. Sam fakt, że tak mocno upierasz się przy tym, żeby odpuścić pisiorom za to kiepsko o tobie świadczy.

P.S.

Nie wydaje mi się, abym kiedykolwiek miał sie za przeciętnego obywatela. Nie poto zdobywałem masę wiedzy, aby równać się z kimś kto tej wiedzy nie ma. Pomimo anwet tego, że nasze głosy są równe. :) 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

P.S.

Nie wydaje mi się, abym kiedykolwiek miał sie za przeciętnego obywatela. Nie poto zdobywałem masę wiedzy, aby równać się z kimś kto tej wiedzy nie ma. Pomimo anwet tego, że nasze głosy są równe. :) 

To już nawet szkoda komentować, typowe zachowanie dla "karierowiczów" z prowincji. Pycha i ignorancja. Wiedza oparta głównie na oficjalnym ścieku. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Badalamann napisał(a):

@Cappucino to co szury nazywają "oficjalnym ściekiem" to właśnie wiedza oparta o naukę. Od teorii spiskowych i chłopskiego rozumu różni ją to, że jest prawdziwa, bazuje na pd metod naukowych, badań i wreszcie konsensusu naukowego.

Też uwierzyłeś, że handlarza skremowali w Albanii? Aż tak bardzo naiwny jesteś? Wyzywanie od pisiorów albo szurów...cóż. 

Za kurskiego w tvp tez wszystko było poparte wiedzą opartą o naukę? :rotfl2:

Edytowane przez Cappucino
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Cappucino napisał(a):

To już nawet szkoda komentować, typowe zachowanie dla "karierowiczów" z prowincji. Pycha i ignorancja. Wiedza oparta głównie na oficjalnym ścieku. 

Aha. 

Jestem pyszny bo uważam, że mam większą wiedzą od "przeciętnego obywatela" i demonstruję to tutaj.

Jestem ignorantem, bo?

"Oficjalny ściek"? A ty masz info zakulisowe? :lol2: Nie, masz tylko swoje urojenia i domysły. 

To Ty tutaj pokazujesz niewiedzę. Ignorancję. I pychę, bo nie przyjmujesz do wiadomości argumentów ;) 

W dodatku raz po raz, ignorujesz argumenty i to co piszę, aby odnieśc się tylko do wygodnego dla Ciebie argumentu i zaatakować, najlepiej personalnie. Bo nie potrafisz merytorycznie. 

No i musisz jakoś przeżyć to, że uważam, iż mam większą wiedzę o systemie i ustroju niż Ty czy inny obywatel. Tyle, że to nie jest kwestia pychy, a zwykłych faktów.  No i znania swojej wartości. 

Też uwierzyłeś, że handlarza skremowali w Albanii? Aż tak bardzo naiwny jesteś? Wyzywanie od pisiorów albo szurów...cóż. 

Niekoniecznie, ale... dopóki nie ma dowodów przeciwnych to nie da się oficjalnie z tym nic zrobić. To logiczne i proste do ogarnięcia. 

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Aha. 

Jestem pyszny bo uważam, że mam większą wiedzą od "przeciętnego obywatela" i demonstruję to tutaj.

wartości. 

Nie, wynika to z twojego zachowania i stosunku do innych osób tutaj. Osoby inteligentne i wykształcone nie stosują takiego języka i zachowania wobec innych, proste.

Masz wiedzę bo szkoliłeś się w jakimś kierunku, spoko. Ale zachowuj się tak jak na osobę wykształconą przystało.

Cytat

Niekoniecznie, ale... dopóki nie ma dowodów przeciwnych to nie da się oficjalnie z tym nic zrobić. To logiczne i proste do ogarnięcia. 

Nie ma i nie będzie. I to jest logiczne do ogarnięcia, politycy sobie specjalnie krzywdy nie zrobią.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Cappucino napisał(a):

Nie, wynika to z twojego zachowania i stosunku do innych osób tutaj. Osoby inteligentne i wykształcone nie stosują takiego języka i zachowania wobec innych, proste.

Masz wiedzę bo szkoliłeś się w jakimś kierunku, spoko. Ale zachowuj się tak jak na osobę wykształconą przystało.

To znaczy jak? Mam Ci nie wytykać ignorancji i niewiedzy? Bo zraniłem Twoje internetowe ego? :) 

Jakiego języka? 

Np. "sraczka"? "Upadek na główkę"? "Berecik zryty"? "Masz zryta psychikę"? "Karierowicz z prowincji"? 

P.S. to cytaty z Ciebie. Czyli nie zachowujesz się jak na osobę wykształconą przystało. Ja to grzeczniejszy jestem, mój drogi hipokryto.

8 minut temu, Cappucino napisał(a):

Nie ma i nie będzie. I to jest logiczne do ogarnięcia, politycy sobie specjalnie krzywdy nie zrobią.

Izdebski nie był politykiem. Coś Ci się nie pospinało logicznie.

Mógł za to być człowiekiem (a raczej na pewno) służb, niekoniecznie polskich. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Osoby inteligentne i wykształcone jak najbardziej mogą też stosować język nienawiści, a nawet być zwykłymi hejterami :) W czasach PiSu na farmie trolli nękających prawników byli inni prawnicy - ludzie po studiach, często aplikacjach... Sam dosłownie dzień temu byłem obiektem ataku hejtera, którego już mam w ignorach. Kłótnie po forach i budowanie psychologicznych mechanizmów wsparcia i dowartościowywania nie ma związku z wykształceniem... Rzekłbym nawet, że osoby zapie....e dla Panów z wysp po magazynach po 10h dziennie przy ciężkiej pracy fizycznej nawet nie mają sił i czasu na takie forumkowe gierki... Może dlatego są tak słabo reprezentowane? 

Przy czym poziom wycieczek osobistych Gordona i prowokacji jest moim zdaniem akceptowalny. Z reguły stara się odpowiadać merytorycznie choć rzeczywiście bije od niego ogromne ego :) A jak już wyszło w tym wątku nie wie o wszystkim :) 

Gordon pamiętaj, że myślę; jakieś 70% Polaków myśli o politykach podobnie jak Capuccino i nie ma co się dziwić. Polska 2025 to nie Polska 1989 gdzie całowaliśmy po rękach każdego zagranicznika, że ratuje nasz kraj... Dosłownie wczoraj był kolejny materiał z kanału Bez Cenzury - tym razem jak banksterzy hulają po Polsce co mają zakazane w wielu krajach UE i UK. Przeciętny wyborca może nie zna górnolotnych słówek i złożonych mechanizmów gospodarczych, ale wie jak wygląda jego życie. A u nas naprawdę jest inaczej niż pokazuje się to z perspektywy Warszawy.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Opłata Reprograficzna na laptopy, komputery, smartfony, urządzenia nagrywające, dyski, pamięć flash typu karta pamięci, pendrive etc. w wysokości 1-3% od ceny produktu od 2026 r. Jest już pewne, że to wejdzie.

Tylko czekać, jak ci idioci z PiS-u podłapią temat, Konfa do tego się przyłączy i powiedzą, że to Tusk to chciał i winą za to obarczą oczywiście Tuska, bo jakżeby w ich głowach inaczej xD.

Ta opłata już za PiS-u miała właśnie wejść i jak widać, to się nie dało odkładać w nieskończoność, więc to również drodzy PiS-owcy dla waszego otrzeźwienia, idzie na rachunek PiS-u. 

Edytowane przez Spl97
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Konfa się nie przyłączy. Nie pamiętam od 40 lat sytuacji aby UPR i jego wiele dalszych wcieleń :)  aż do Konfederacji kiedykolwiek poparli wprowadzenie nowego podatku.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Gordon pamiętaj, że myślę; jakieś 70% Polaków myśli o politykach podobnie jak Capuccino i nie ma co się dziwić. Polska 2025 to nie Polska 1989 gdzie całowaliśmy po rękach każdego zagranicznika, że ratuje nasz kraj... Dosłownie wczoraj był kolejny materiał z kanału Bez Cenzury - tym razem jak banksterzy hulają po Polsce co mają zakazane w wielu krajach UE i UK. Przeciętny wyborca może nie zna górnolotnych słówek i złożonych mechanizmów gospodarczych, ale wie jak wygląda jego życie. A u nas naprawdę jest inaczej niż pokazuje się to z perspektywy Warszawy.

Czyli jak? Bez wiedzy o systemie? Bez wiedzy o tym jak to wszystko działa? To nie dziwne, że co wybory to głupi wybór :) 

39 minut temu, Spl97 napisał(a):

Opłata Reprograficzna na laptopy, komputery, smartfony, urządzenia nagrywające, dyski, pamięć flash typu karta pamięci, pendrive etc. w wysokości 1-3% od ceny produktu od 2026 r. Jest już pewne, że to wejdzie.

Tylko czekać, jak ci idioci z PiS-u podłapią temat, Konfa do tego się przyłączy i powiedzą, że to Tusk to chciał i winą za to obarczą oczywiście Tuska, bo jakżeby w ich głowach inaczej xD.

Piński, weź się uspokój.

A czyją winą jest, że podległe premierowi ministerstwo opracowuje rozporządzenie, które ma zmieniać zasady pobierania tej opłaty i podwyższyć jej wysokość?

No raczej tego premiera, któreu to ministerswo podlega, prawda?

39 minut temu, Spl97 napisał(a):

Ta opłata już za PiS-u miała właśnie wejść i jak widać, to się nie dało odkładać w nieskończoność, więc to również drodzy PiS-owcy dla waszego otrzeźwienia, idzie na rachunek PiS-u. 

Co za brednie. 

Skoro PiS jej nie wprowadził to czemu miałaby iść na ich konto? 

Co za beznadziejny przypadek ślepego fanatyzmu. 

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
15 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Zacytujesz w którym miejscu wyjechałem z “no ale PiS/konfa”? 

Albo przestań kłamać. 

Otwórz swój profil, więcej nie trzeba. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

w tej Polsce ciągle jakieś opłaty i coś więcej kosztuje, a ja od trzech miesięcy nie mogłem się umówić do lekarza na NFZ bo ciągle brak terminu lub brak grafiku (aż tak mi nie zależało bo miałem sporo roboty), ale dziś zadzwoniłem prywatnie i magicznie umówiłem się prywatnie do tego samego lekarza już na najbliższy piątek, gdzie na NFZ dziś babka mi powiedziała, że na pewno do grudnia nie ma szans xDDD

bbdd.gif

ostatnim razem na NFZ u lekarza to byłem z dziesięć lat temu chyba. Jak ktoś chory jest to zdechnie zanim pójdzie do lekarza jak nie wyłoży kasy na wizytę prywatną

Edytowane przez nozownikzberlina
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

@nozownikzberlina powiedz to Gordonowi którego irytuje, że nie chcę płacić 8300zł rocznie na składki zdrowotne. Bo tyle po polskim ładzie płacę, a jak sam podajesz tu przykład co można zrobić na NFZ.... ? Jedyne co można zrobić to umrzeć czekając na lekarza z NFZ :stryczek:

Gordon i jeszcze Ci coś powiem - tak piszesz ciągle o operacjach na raka itp na NFZ. Że to bardzo drogie i niby każdy ma dostęp. A wiesz jak w praktyce to wygląda?

- Pacjent A którego stać idzie do specjalisty, jakiegoś profesora, czasami się u niego leczy i w razie potrzeby tenże profesor bierze go na NFZ do swojego szpitala na tą operację albo daje znajomemu lekarzowi

- Pacjenta B jednak nie stać na prywatne leczenie i ZANIM w końcu się doczeka i odpowiednio go zdiagnozują lekarze z NFZ (którzy często są 2 sortu) DOPIERO może iść na operację... Z tym, że najczęściej jest już za późno na operację bo rak za bardzo zaatakował

Tak to u nas wygląda więc proszę - nie dziwcie się, że maksymalnie wkur...a mnie to, że dziadostwo z PiS to wprowadziło, a KO mimo obietnicy nie cofnęło. Ludzie na etatach nie mają tak dokładnego rozeznania i wiedzy ile dokładnie idzie na tą składkę ale jakby mieli tak jak przedsiębiorcy to byliby równie wkurzeni. 

Edytowane przez hubio
  • Haha 1