Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o inteligencję, to Trumpa nie cofnie, bo on by noża z kamienia nie wymyślił, a tygrys szablozębny* zjadłby go zaraz po tym, jak Trump mu powiedział o sankcjach i cłach.

*) tak, wiem że nie.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

To co piszę od lat:

https://wiadomosci.wp.pl/rzad-oskarza-pis-ws-pfizera-rachunek-zaplaci-kazda-polska-rodzina-7270923473582272a

Korporacje pociągają za sznurki. Co ich obchodzi los polskiego emeryta? Kaskę dawajta na nowe wyspy i pałace!!! K. mać ! Inna sprawa, że PiS jak zwykle spie....ł... 

Nigdy nie byłem antyszczpionkowcem, ale w takiej sytuacji może polski rząd powinien powołać zespół śledczych i naukowców do zbadania deklarowanej przez producenta skuteczności (jak pamiętam na poziomie 90%). Bo z każdym miesiącem od sprzedaży zmniejszali tą skuteczność. Jak się powołują na dotrzymywanie umów to może sprawdźmy czy i oni dotrzymali umowy.

Opublikowano (edytowane)

Trzeba niestety dodać, ze zamówieniowej histerii ulegli wtedy wszyscy. Zdaje się, że to nie była pierwsza partia, ale któraś z kolejnych, kiedy braki były mniejsze, a wyszepialność uderzyła w sufit i wiadomo już było, że go nie przebije... 

Edit: No i to chyba dodatkowo były wspólne zamówienia z UE, choć nie dam sobie ręki uciąć, że - jak twierdzi PiS - nie dało się zamówić mniejszej ilości.

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

No i wreszcie skończy się patologia:

https://wiadomosci.wp.pl/nawrocki-poparl-reforme-pip-mentzen-krytykuje-jego-decyzje-7270961453320384a

Teraz czas ogarnąć B2B będące de facto etatem... Bo te patologie B2B=etat uderzają rykoszetem w JDG taką jak moja, gdzie jestem wrzucany do jednego worka, a nigdy w życiu nie służyłem jednemu albo kilku klientom.

JDG to mają być ślusarze, hydraulicy, freelancerzy, fryzjerzy, księgowe, ludzie sprzedający na bazarach itp, a nie korpoludki udające, że mają cokolwiek swojego i mają na cokolwiek wpływ w swoim pseudo biznesie. Niech pracują na etatach, a nie udają przedsiębiorców. I takie uprawnienie powinno się dać PIP.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Zaczyna się wrzucanie "pod autobus" kogo się da byle tylko odwrócić uwagę od porażki w Iranie. Podpowiem, nie uda się.

Ale że nawet Tutsi okazała się rzekomo choć trochę kompetentna i była sceptyczna wobec świętej wojny pomarańczowego błazna i Hegsetha? Jestem w szoku. :P 

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Sprzedać wodę z kranu za 21 baniek i na bezczelna wprowadzić do umowy zapis 

"umowa z dostawcą pozbawiała kupującego możliwości przeprowadzenia własnych badań właściwości płynu."

I najlepsze z tego wszystkiego, że zamiast innowacyjnego płynu do odsiarczania spalin 2-3 lata lano kranówę bez żadnej szkody zarówno dla samej instalacji jak i środowiska :E

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Oszustwo-w-Elektrowni-Belchatow-Sprzedali-milion-litrow-wody-z-kranu-za-21-mln-zl-9107597.html

Opublikowano
3 godziny temu, Klakier1984 napisał(a):

I najlepsze z tego wszystkiego, że zamiast innowacyjnego płynu do odsiarczania spalin 2-3 lata lano kranówę bez żadnej szkody zarówno dla samej instalacji jak i środowiska :E

No nie wiem, nie wiem. Jak się wydało, to jednak wyszła straszna siara.

Opublikowano

"Baca zapisał się do PiSu i sąsiad go pyta:

- Jędruś, ty zawsze byłeś za PO

co ci się stało ?

- Maryna mi się z sąsiadem łajdaczy, syn Jontek w kryminale siedzi, córka przy Zakopiance mi się prostytuuje tom sem pomyślał

Zobaczyta wy k*rwy, kto komu większego

wstydu narobi ...

"

Opublikowano
10 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

zamiast innowacyjnego

ale on byl innowacyjny,

innowacyjny po Polsku, znalezli kolejny swietny sposob na wydojenie pieniazkow ;)

21 godzin temu, hubio napisał(a):

Teraz czas ogarnąć B2B będące de facto etatem..

czarno to widze ale trzymam kciuki

W dniu 2.04.2026 o 12:26, hubio napisał(a):

https://wiadomosci.wp.pl/rzad-oskarza-pis-ws-pfizera-rachunek-zaplaci-kazda-polska-rodzina-7270923473582272a

Korporacje pociągają za sznurki. Co ich obchodzi los polskiego emeryta? Kaskę dawajta na nowe wyspy i pałace!!! K. mać ! Inna sprawa, że PiS jak zwykle spie....ł... 

pamietam jak do tego na labie klaskali tyle zamowien XDDDDDDDDDDDD

Opublikowano (edytowane)
W dniu 2.04.2026 o 11:33, Badalamann napisał(a):

Podobny jak u nas PiSowcy z ich kapłanem Rydzykiem ;) 

Konserwy wszędzie są podobne. Zakłamani populiści.

Nie ma czego porównywać. Takich szopek jakie odstawia Trump i jego świta na konferencjach u nas nie było nigdy. Nie widziałem Rydzyka na wspólnej wystąpieniu z Nawrockim tłumaczącego suwerenowi, że to Bóg go wybrał.

Edytowane przez Klakier1984