Gość Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 13 minut temu, RyszardGTS napisał(a): PSIECKO Ty się śmiejesz, ale to jest straszne. Fajne laski, spokojnie 8 lub 9/10, jedna 27 lat, druga 35 lat i tylko pieski w głowie.
RyszardGTS 518 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 Ta starsza jest już na ostatniej prostej, za 5 lat tylko kotek/piesek. Niby meme ale dosyć życiowy 3
hubio 1 173 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 (edytowane) 3 godziny temu, voltq napisał(a): Wytłumaczy mi ktoś jakim prawem przed urzędami wiszą ukraińskie flagi w Polsce ? , dlaczego nie ma flagi Izraela albo Palestyny albo Nigerii czy Australii ? , przecież jedyne flagi jakie mogą wisieć w Polsce to Polska UE i NATO , w momencie i na czas odwiedzin państwa zewnętrznego flaga ich kraju To jest skandal dla mnie że flaga obcego kraju wisi przed urzędami W polskim porządku prawnym kwestia wywieszania flag obcych państw na urzędach czy podmiotach gospodarczych nie została uregulowana. Stosuje się wiec znaną maksymę prawną wywodzącą się jeszcze z prawa rzymskiego: quod lege non prohibitum, licitum est ("co nie jest zabronione, jest dozwolone") https://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/2322C037 (na długo przed wojną) Edytowane 8 Listopada 2024 przez hubio
indexinfio 180 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 23 minuty temu, RyszardGTS napisał(a): Ta starsza jest już na ostatniej prostej, za 5 lat tylko kotek/piesek. Niby meme ale dosyć życiowy U znajomej od około 15 do 25 była gwiazda rocka. Nawet częściowo to zrealizowała. Teraz jest po trzydziestce i ma kota. Trump Nie zauważyłem żeby Vance był inteligentny, ale może się mylę. Czas pokaże.
Kris194 4 714 Opublikowano 8 Listopada 2024 Opublikowano 8 Listopada 2024 3 godziny temu, Crew 900 napisał(a): Ale Tomczyk miażdży Macierewicza. Piękne. Dla tych co nie widzieli Piękna, zasłużona orka. 1 2
eNeSik 203 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 6 godzin temu, Winter napisał(a): Prosze Cie, te pokolenie nie potrafi zaadresowac i wyslac zwyklego listu a chcesz zeby cos wypelnialo i jeszcze to rozumiało? Przypomnial mi sie Brexit gdzie kilka dni po referendum - Google Trends pokazywalo, ze ludzie z UK zaczeli w ogole wyszukiwac informacji "co to jest"
TheMr. 2 602 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 @eNeSik W stanach nie chodzi o to że nie potrafią się podpisać, tylko tych podpisów nie mają. Wszystko jest na kontach rodziców, nie mają umów z bankami, i trudno potwierdzić tożsamość takiej osoby bez historii A w czasach digital, takie podpisy są prawie na wymarciu. Ale wiadomo, lepiej wrzucić zmanipulowaną treść zamiast wyjaśnić. A jak moderatorzy będą do tego tak podchodzić to zaraz będą żółte napisy jako prawda objawiona https://tvn24.pl/swiat/wladze-wiednia-nie-chca-pomnika-jana-iii-sobieskiego-budzilby-nastroje-islamofobiczne-i-antytureckie-st8172540 To dopiero dobre
Mar_s 2 226 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Nie jest zadaniem moderatora usuwanie treści tylko dlatego że ktoś się z nimi nie zgadza, albo nie szanuje źródła z którego pochodzą, filmy z żółtymi napisami też nie są zabronione. No chyba że w wątku udzielają się tylko ludzie którym trzeba tłumaczyć co jest prawdą a co nie, co jest wiarygodne a co nie. Ale z tego co zauważyłem to każdy ma tutaj już nie tyle wyrobiony co raczej zabetonowany pogląd na świat, i każdy argument drugiej strony i tak się będzie od tego odbijać. No ale próbujcie dalej, może w końcu ktoś się nawróci. 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) Co do fejkow to już obowiązują na to paragrafy I nie mylić tego z wolnością słowa Więc owszem, żółte napisy są zabronione. Edytowane 9 Listopada 2024 przez TheMr.
Camis 5 885 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) 1 minutę temu, TheMr. napisał(a): Co do fejkow to już obowiązują na to paragrafy Regulamin forum: Edytowane 9 Listopada 2024 przez Camis 1
Mar_s 2 226 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Najpierw trzeba udowodnić że jest to fałszywe, a nie po prostu odmienne od czyichś poglądów przez co poczuł się urażony i domaga natychmiastowego usunięcia posta, najlepiej razem z autorem. Niestety ale 90% raportów które wysyłacie jest właśnie takie.
Klakier1984 726 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 @Mar_s Naprawdę aż takie przedszkole tu mamy ??
Mar_s 2 226 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Nie wiem czy to przedszkole czy nawyk z Laba, ale 90% (oczywiście liczba wiadomo skąd bo nikt statystyk nie robi) można streścić tak: "nie podoba mi się to co napisał bo KAŻDY wie że to nieprawda, on to w ogóle jest straszny burak i cham, najlepiej go w końcu zbanujcie.". Reszta modów może potwierdzić że to jest w zasadzie standardowy raport z wątku o polityce, a bardzo podobne lecą w tym o Ukrainie.
Camis 5 885 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Ale będzie płacz jak trzeba będzie więcej zapłacić za towary https://businessinsider.com.pl/polityka/to-on-bedzie-nakladal-amerykanskie-cla-w-nowej-administracji-trumpa-sygnal-dla-chin/18c5p9w Cytat Anger in Taiwan over reports SpaceX asked suppliers to move abroad Taipei says it is paying close attention to reported request by Elon Musk’s firm https://www.theguardian.com/world/2024/nov/07/space-x-taiwan-manufacturing-claims-elon-musk 1
Klakier1984 726 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) 11 minut temu, Mar_s napisał(a): Nie wiem czy to przedszkole czy nawyk z Laba, ale 90% (oczywiście liczba wiadomo skąd bo nikt statystyk nie robi) można streścić tak: "nie podoba mi się to co napisał bo KAŻDY wie że to nieprawda, on to w ogóle jest straszny burak i cham, najlepiej go w końcu zbanujcie.". Reszta modów może potwierdzić że to jest w zasadzie standardowy raport z wątku o polityce, a bardzo podobne lecą w tym o Ukrainie. Haaa szkoda komentować w ogóle. Tymczasem żeby nie było tak smutno to ktoś odważył się popełnić artykuł kreślący wybór Trumpa jako szansę dla Europy środkowej. Mam nadzieję, że bez raportu się obejdzie https://wiadomosci.wp.pl/mateusz-piotrowski-polska-sama-w-sobie-nie-powinna-obawiac-sie-powrotu-trumpa-7090123502283488a Edytowane 9 Listopada 2024 przez Klakier1984 1
Kris194 4 714 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Nie no, tam to już chyba naprawdę konkretne prochy wjechały 9 1
Badalamann 982 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Rozumiem że to nie fejk i te głosy wygadujące debilizmy nie są podstawione przez AI? Bo to wygląda aż nierealnie. Nawet jak na jakąś zbieraninę od konfederuskich. 1
TheMr. 2 602 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Godzinę temu, Mar_s napisał(a): Najpierw trzeba udowodnić że jest to fałszywe, a nie po prostu odmienne od czyichś poglądów przez co poczuł się urażony i domaga natychmiastowego usunięcia posta, najlepiej razem z autorem. Niestety ale 90% raportów które wysyłacie jest właśnie takie. Wyjaśnienie zamieściłem wyżej. Tekst artykułu również nie zgadza się z tezą podaną w nagłówku. Potrzeba więcej dowodów? @Camis Regulamin regulaminem, od jakiegoś czasu w naszym prawie można za to ścigać Dlatego wykop od 2022 kiedy wylało się mnóstwo rosyjskich botów albo ludzi im klaszczących usuwa bądź permy wydaje w ekspresowym tempie. Za takie artykuły jak wyżej 2 tygodnie odpoczynku rozdają. A słyszałem że to forum nie chce mieć ciemniejszej strony jak PClab posiadał. Od fejk ów się zaczyna.
Mar_s 2 226 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 Ok, wprowadzimy tutaj zatwierdzanie postów, każdy będziemy sprawdzać osobno i weryfikować. A że to robota za darmo i niestety na chleb trzeba zarabiać gdzie indziej to myślę że 1-2 postów dziennie będziemy mogli weryfikować. Pasuje? A jak już mamy się czepiać detali to należałoby się zastanowić czy link do "X" jest równoważny z zamieszczeniem czegoś na forum czy też nie? Bo tak naprawdę treść wisi na "X", a kolega jedynie to podlinkował. To zamieścił na forum czy jednak nie? Ja coś uważacie za błędne to dajecie własne źródła, albo wskazujecie jak tutaj że tytuł jest mylący bo nie zgadza się z treścią artykułu, na tym polega dyskusja. I skończmy już to bo to nie ma sensu, naprawdę robicie wszystko żeby temat zniknął, i może w końcu Wam się uda, tylko gdzie wtedy będziecie pisać?
Suchy211 1 253 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) Dlatego konfederacja nigdy nie będzie traktowana poważnie. Mają paru fajnie gadających polityków, aż tu nie z gruchy nie z pietruchy wyskakują z czymś takim. 48 minut temu, Klakier1984 napisał(a): Jak już wcisnę przycisk cytuj, to potem nie umiem tego usunąć na komórce. Wracając do tematu. Nikt nie ma monopolu na prawdę. Europa trochę usnęła w kwestii bezpieczeństwa i wielu w innych sprawach. Taki Trump może dać impuls, aby wziąć nie do roboty, co ostatecznie wszystkim wyjdzie na dobre. Edytowane 9 Listopada 2024 przez Suchy211 1
Michaelred 324 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) aż mi się przypomniało jak na labie regularnie zgłaszała mnie zorganizowana grupka lewoskrętnych Wyobraźcie sobie. Wchodzi dorosły poważny facet, ojciec dzieci i nie może znieść tego, że ktoś wkleił mema z Tuskiem. Takich zgłoszeń było więcej Edytowane 9 Listopada 2024 przez Michaelred 1 2
voltq 1 372 Opublikowano 9 Listopada 2024 Opublikowano 9 Listopada 2024 (edytowane) @Kris194 to nieźle odjechali jak lewica tylko lewicy objawia się matka ekolożka a prawicy matka boska P.S wygenerowanie czegoś takiego na dzisiejszy jest bezproblemowe a nie wiem jaka technika wtedy dysponowali , wszak wielcy wynalazcy jak bracia lumiere byli uważani w tamtych czasach za magików Edytowane 9 Listopada 2024 przez voltq
Rekomendowane odpowiedzi