Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie powiedziałbym że to wina specyficznych rodziców. Moi znajomi z Wawy również mówią że trzask to duch. 
Ale nie byłbym negatywnie nastawiony. Może robi pracę spod cieni, z tyłu, i tego nie widać na 1 rzut oka. Wielu polityków oddolnie potrafi robić dużo, ale podpisy/wykonanie jest podpisane przez kogoś innego.

To ma sens. Jeśli ktoś się skupia na tym, aby w blasku fleszy pięknie mówić i ładnie wyglądać. To kiedy ten ktoś wykonuje zasadnicza pracę w zamkniętym biurze, w gronie ekspertów.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
33 minuty temu, Bartso napisał(a):

MimowszystkoDuda 2.0

teraz głos oddany na pis to jest pełna legalizcja  złodziejstwa, rynsztokowego prowadzenia polityki, niszczenia kraju w imię dobra partii 

i przede wszystkim pełna bezkarność dla nich

Konfederaci popełnią ten sam błąd jak w 2020 8:E, bo postawią ponownie na akcję mimowszystkoPiS-ior, żeby przepchnąć znów wygraną na stronę PiS-u :woot:.

Tymczasem polska racja stanu wymaga, żeby w przyszłym roku wybory prezydenckie wygrał Trzaskowski, a nie kolejny pajac, który w działaniu nie będzie się różnił od obecnego pajaca w pałacu, czyli Duda.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ja czekam na pierwsze debaty. Wtedy dopiero show się zacznie i zobaczymy co maja ciekawego do powiedzenia kandydaci. Te pierwsze sondaże to można sobie wsadzić. Jak Kidawę wystawiali to też dlatego, ze im w jakimś sondażu wyszło, że ma szanse.

Edytowane przez Michaelred
  • Like 1
Opublikowano

@Element Wojny Ale gdzie miałby się pokazywać poza wyborami? To Prezydent Warszawy. Ma zarządzać Warszawą, czy dokładniej zarządzać niżej stojącymi politykami jak i urzędnikami, zarządzającymi stolicą.

Ja bym powiedział że go bardzo mocno widać i słychać w mediach o zasięgu krajowym. Wielokrotnie więcej/częściej niż prezydentów innych największych miast. Jest to spowodowane tym, że jest też liderem KO i kandydatem na Prezydenta kraju.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Bartso napisał(a):

U nas w gminie psioczyli na starego wójta to wybrali se nowego, przyznać trzeba że słusznie

a teraz psioczą dwa razy bardziej bo jeszcze się okazało ze łon nie kościólkowy

To powiem, że u mnie jest jeszcze lepiej, od wiosny tego roku wójtem w gminie, gdzie rezyduję jest gej i ludziom jednak to nie przeszkodziło, gdyż przez kilkanaście lat był sołtysem w jednej z sąsiednich wiosek i ludzie się na nim poznali, choć początki miał bardzo ciężkie jak wyszła na jaw jego orientacja :E.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, skypan napisał(a):

Ile teraz Czaskoski książek przeczyta jeżdżąc po Polsce :) A w przyszłym roku nastąpi symboliczne przekazanie długopisu pod żyrandolem.

16 minut temu, CajraX napisał(a):

No cóż. Boję się, że wyjdzie z tego kolejny prezydent mem. Ale może będzie pozytywne zaskoczenie. Chociaż takie chyba nigdy mi się nie zdarzyło xD

Akurat na tą konkretną kadencję to nie problem. On konkretnie MA wszystko podpisywać KO. A jak podpisze, niech się zapada pod ziemię. Ponieważ są bardzo konkretne rzeczy do zrobienia szybko, wszędzie i naraz, aby skasować spuściznę po PIS.

Prawdziwego prezydenta będziemy wybierać dopiero na kolejną kadencje

Edytowane przez Suchy211
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, CajraX napisał(a):

No cóż. Boję się, że wyjdzie z tego kolejny prezydent mem. Ale może będzie pozytywne zaskoczenie. Chociaż takie chyba nigdy mi się nie zdarzyło xD

Gorszy od Dudy Trzaskowski na pewno nie będzie. Gorzej już być nie może, a wybranie następnego PiS-owca to zachowanie beznadziejnego dla kraju statusu quo oraz dalsze sabotowanie działań obecnego rządu.

Edytowane przez Spl97
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Suchy211 napisał(a):

To ma sens. Jeśli ktoś się skupia na tym, aby w blasku fleszy pięknie mówić i ładnie wyglądać. To kiedy ten ktoś wykonuje zasadnicza pracę w zamkniętym biurze, w gronie ekspertów.

Przypomnijmy, że jest on jednak prezydentem stolicy z 1,5 MLN mieszkańców. Trochę trudno byłoby mu "wyjść do ludzi". Sam zresztą nie jestem tego fanem. Ten człowiek ma w końcu pracować, a nie pajacować. Wydaje mi się, że sporo ludzi ma problem z odróżnianiem tego. Praca urzędnika to nie jest przecinanie wstęg czy zaczepianie ludzi na ulicy.

3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Akurat na tą konkretną kadencję to nie problem. On konkretnie MA wszystko podpisywać KO. A jak podpisze, niech się zapada pod ziemię. Ponieważ są bardzo konkretne rzeczy do zrobienia szybko, wszędzie i naraz, aby skasować spuściznę po PIS.

Prawdziwego prezydenta będziemy wybierać dopiero na kolejną kadencje

A ja jednak nie byłbym taki pewien, że Trzask będzie skłonny tak wszystko od razu podpisać. To jest jednak człowiek z pierwszego rzędu z konkretnymi ambicjami. W dodatku na pewno nie chciałby dostać łatki Długopisa jak Duda. Sądzę też, że może on nieco naciskać, a nawet szantażować PSL w pewnych kwestiach. Ba, sam Tusk może to robić widmem przedterminowych wyborów.

Edytowane przez Kamiyanx
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Michaelred napisał(a):

Ja czekam na pierwsze debaty. Wtedy dopiero show się zacznie i zobaczymy co maja ciekawego do powiedzenia kandydaci. Te pierwsze sondaże to można sobie wsadzić. Jak Kidawę wystawiali to też dlatego, ze im w jakimś sondażu wyszło, że ma szanse.

Jedyne co Trzaskowskiego ratuje to totalna miernota po drugiej stronie, choć kto wie czy niechęć do jego miałkości ni weźmie góry i nie polegnie przy urnie. Każdy pamięta ile były u nas warte sondaż dające wygraną Komorowskiemu. 

Możemy jeszcze wyjść z założenia, że nasz prezydent to nie prezydent USA i pełni jedynie funkcję długopisa- w tym się Rafałek świetnie odnajdzie.

Edytowane przez Klakier1984
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

W tym roku na wyborach można zostać w domu. Choć poczekam na pełną listę kandydatów może trafi się jakiś Kononowicz.

Kto nie głosuje ten też głosuje wpływając na strukturę i pośrednio na wynik wyborów.

@Klakier1984

Odnośnie powyższego, to akurat dobry argument. Wyborcy sa trochę jak internauci. Chętniej "like" dadzą komuś kto jest "kul end krejzi" niż komuś kto jest powiedzmy merytorycznie mocny, ale medialnie miałki.

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
51 minut temu, Michaelred napisał(a):

Nie spuścił tylko się osrał. Przecież to płaczek.

Hołownia jest świetny retorycznie, a w kwestii tego jak był przygotowany do roli Marszałka zaskoczył mnie mocno na plus. 
Mentzen przegrał debatę nawet z kimś tak miernym retorycznie i niezbyt świetnym merytorycznie jak Petru.

Można się więc spodziewać, że Mentzen dostałby mocno po tej debacie. 
Ale też Hołownia nie ma nic do zyskania na takiej debacie, więc jej nie będzie. Mentzen, jako okupujący 4/5 miejsce w wyścigu po fotel prezydenta nie ma nic do stracenia. Może tylko zyskać - nawet kompromitacją, bo wrzuci jakąś jedną pseudo-błyskotliwą odpowiedź na TikToka, a jego niezbyt lotni fanatycy uwierzą, że wygrał :)

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

W dodatku na pewno nie chciałby dostać łatki Długopisa jak Duda.

On jest raczej w pozycji, że "chcieć to sobie może" no ale zobaczymy może czymś zaskoczy. Duda potrafił Kaczyńskiemu nie raz zajść za skórę ;)

Opublikowano
27 minut temu, Michaelred napisał(a):

Jest tu nawet na forum taki jeden co robi dokładnie to samo :D

Trochę za wysokie progi jak na Twoje krótkie nogi, kolego. Sam uciekłeś z dyskusji i sam się podkładałeś nie prezentując nic poza tanimi erystycznymi chwytami, które może i dobrze wyglądają w gimnazjum, ale już dawno tam nie jesteśmy. Nie miałeś argumentów, tylko puste zaprzeczanie ;)

15 minut temu, Spl97 napisał(a):

Konfederaci popełnią ten sam błąd jak w 2020 8:E, bo postawią ponownie na akcję mimowszystkoPiS-ior, żeby przepchnąć znów wygraną na stronę PiS-u :woot:.

Tymczasem polska racja stanu wymaga, żeby w przyszłym roku wybory prezydenckie wygrał Trzaskowski, a nie kolejny pajac, który w działaniu nie będzie się różnił od obecnego pajaca w pałacu, czyli Duda.

Polska racja stanu wymaga raczej, aby wygrał ktoś spoza duopolu PO/PiS. Przy Sikorskim można było liczyć na jego niezależność do pewnego stopnia, przy Trzaskowskim takiej nadziei nie ma. 

Zdecydowanie lepszym wyborem byłby w tym momencie Hołownia. To by wzmocniło TD i osłabiło duopol, który moim zdaniem jest głównym powodem podziałów między Polakami.

Opublikowano
15 minut temu, Spl97 napisał(a):

Jako wyborca PISu pewnie wiesz co mówisz :D

Niestety trzask to ten sam odpowiednik, będzie mierny ale wierny.

Zapewne znowu skończy się wielkim wyciem że lpg i aborcja nie pomogły wygrać wyborów.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Hołownia jest świetny retorycznie, a w kwestii tego jak był przygotowany do roli Marszałka zaskoczył mnie mocno na plus. 

Faktycznie rewelacyjny. Dużo gada, ale sensu w tym nie wiele. To ni

Mentzen przegrał debatę nawet z kimś tak miernym retorycznie i niezbyt świetnym merytorycznie jak Petru.

Przegrał ją tylko w głowach antykofniarzy, którzy pałują się tym dalej oglądając pocięte fragmenty. Poza tym o innych debatach gdzie został oceniony bardzo pozytywnie siedzą cicho :)

Ale też Hołownia nie ma nic do zyskania na takiej debacie, więc jej nie będzie. Mentzen, jako okupujący 4/5 miejsce w wyścigu po fotel prezydenta nie ma nic do stracenia.

Potrzebne źródło bo Mentzen ma zdecydowanie duże szanse na 3 miejsce i wyprzedzenie Hołowni. Tak pokazują sondaże, które tak lubicie :) Już w tej chwili start Hołowni jest uznawany jako żart, jednak fajnie patrzeć jak sobie żyjesz w symulacji, która sam stworzyłeś:E

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Trochę za wysokie progi jak na Twoje krótkie nogi, kolego. Sam uciekłeś z dyskusji i sam się podkładałeś nie prezentując nic poza tanimi erystycznymi chwytami, które może i dobrze wyglądają w gimnazjum, ale już dawno tam nie jesteśmy. Nie miałeś argumentów, tylko puste zaprzeczanie ;)

Nie kłam znowu licząc na to, że mniej bystrzy tutaj zaczną ci to pulsować. Od niczego nie uciekłem.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Duda potrafił Kaczyńskiemu nie raz zajść za skórę ;)

Pod presją... głównie ze strony Amerykanów to robił, gdyż bardzo liczył na to, ze po zakończeniu prezydentury będzie miał ciepłe stanowisko za granicą, ale się mocno przeliczył 8:E.

15 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

W tym roku na wyborach można zostać w domu. Choć poczekam na pełną listę kandydatów może trafi się jakiś Kononowicz.

Jak chcesz, to będzie do wyboru, jak potwierdzą start w wyborach taki Stanowski/Andrzejczak, sami siebie się lansują :rotfl2:.

Opublikowano
9 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A ja jednak nie byłbym taki pewien, że Trzask będzie skłonny tak wszystko od razu podpisać. To jest jednak człowiek z pierwszego rzędu z konkretnymi ambicjami. W dodatku na pewno nie chciałby dostać łatki Długopisa jak Duda. Sądzę też, że może on nieco naciskać, a nawet szantażować PSL w pewnych kwestiach. Ba, sam Tusk może to robić widmem przedterminowych wyborów.

Niby tak, ale do chwili obecnej nie pokazał ani razu (a przynajmniej ja nie kojarzę), że ma jaja. Dla mnie jest bezjajeczny :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Michaelred napisał(a):

Faktycznie rewelacyjny. Dużo gada, ale sensu w tym nie wiele. To ni

Coś Ci się urwało. Wręcz przeciwnie - gada dużo i bardzo mądrze. Polecam zobaczyć coś poza Sejmflixem.

Przegrał ją tylko w głowach antykofniarzy, którzy pałują się tym dalej oglądając pocięte fragmenty. Poza tym o innych debatach gdzie został oceniony bardzo pozytywnie siedzą cicho :)

Przegrał ją obiektywnie. 

Jakie inne debaty masz na myśli? Możesz zalinkować? 
Poprzednio kandydatem był chyba Bosak. Pamiętam, że jak na siebie wypadł nieźle.

Potrzebne źródło bo Mentzen ma zdecydowanie duże szanse na 3 miejsce i wyprzedzenie Hołowni. Tak pokazują sondaże, które tak lubicie :)

OK.

Źródło 1:

image.png.faa32a51379f181da29a512969249ced.png

Gdzie masz sondaże z Mentzenem na 3 miejscu? Ja dośc dawno takich nie widziałem.
I przypominam - nie napisałem, że nie ma szans na 3 miesjce, ale że aktualnie zajmuje 4/5 miejsce. I moze tylko zyskać, a Hołownia stracić. Czytaj uważnie co piszę, a nie wymyślaj sobie :)

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Polska racja stanu wymaga raczej, aby wygrał ktoś spoza duopolu PO/PiS. Przy Sikorskim można było liczyć na jego niezależność do pewnego stopnia, przy Trzaskowskim takiej nadziei nie ma.

Ktoś wygrywający wybory poza duopolu PO/PiS to byłoby najlepsze rozwiązanie, lecz to nie wydarzy się ani w przyszłym roku ani w 2030 roku, co będzie dalej? Nie wiadomo.

Zdecydowanie lepszym wyborem byłby w tym momencie Hołownia. To by wzmocniło TD i osłabiło duopol, który moim zdaniem jest głównym powodem podziałów między Polakami.

Myślę nad tym, żeby na I Turę głosować taktycznie na Szymka, ale II Tura, która przyniesie pojedynek ktoś z KO vs ktoś z PiS, jednak mój głos bez żadnego ale wędruje po stronie kogoś z KO.

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Badalamann napisał(a):

Ale gdzie miałby się pokazywać poza wyborami? To Prezydent Warszawy. Ma zarządzać Warszawą, czy dokładniej zarządzać niżej stojącymi politykami jak i urzędnikami, zarządzającymi stolicą.

O właśnie, jeśli ktoś chce udowodnić, że Trzaskowski jest złym prezydentem miasta to niech udowodni, że Warszawa jest źle zarządzana. Mam wrażenie, że niektórym się pomyliła rola radnego osiedla/miasta z rolą prezydenta.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Hołownia dobrze wypada w debatach, i faktycznie jako kandydat nie stricte z KO mógłby być lepszym prezydentem, ale mam wątpliwości czy byłby wstanie pokonać kandydata pisu. W każdym bądź razie, te szanse moim zdaniem ma mniejsze niż Trzaskowski.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

OK.

Źródło 1:

Ok dziękuje za potwierdzenie. Menzten idzie z Hołownia praktycznie łeb w łeb. Zdecydowanie ma szanse go przeskoczyć. Jest to jak najbardziej realne. Nie wiem co by musiało się stać żeby spadł na 5 miejsce, które obstawiłeś.

Przegrał ją obiektywnie. 

Obiektywnie internet był wtedy zaspamowany shortami z tej debaty kolportowanymi przez troll konta. Osobiście uważam, że całościowo wypadł w tej konkretnej debacie słabiej. Jednak żadnego masakrowania tam nie widze.

Jakie inne debaty masz na myśli? Możesz zalinkować? 

Chociażby ta, która również dotyczyła gospodardki. To było po debacie z Petru.