Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Camis napisał(a):

Łoo panie co się dzieje na pisowskich i konforuskich kanałach na X :rotfl:

Ale mają pożar, gówno wpadło w wentylator %-)

Najwięcej jadą po Kaliszu, już go prześwietlili i wyciągają własnie jakieś stare filmy. 

Wielu namawia do siłowego obalenia rządu, i piszą to publicznie, a nawoływanie do zbrojnego obalenia rządu to przestępstwo....

Uwaga +18: https://x.com/search?q=%23ZamachNaWybory&src=trend_click&vertical=trends

Bo pisiory odkąd przegrały wybory cały czas nie umieją się z tym pogodzić. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Obecnie w rzeczywistości PiS panuje przekaz, że obecna władza nie uzna wygranej Memcena, albo Nawrockiego. Że reżim Tuska posunie się do wszystkiego. To dlatego namawiają do zbrojnego obalenia rządu. Wklejają do tego swoje smutne informacje i propagandę na temat strat spółek państwa. 

Opublikowano
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ale ten fragment mówi o ewentualnym obowiązku pracy, a nie o pracy przymusowej. To nie jest to samo :) 

Nie jest to samo, ale dla kolegi obowiązek pracy = przymus i inaczej do niego nie dotrze.

Opublikowano
Teraz, Spl97 napisał(a):

Nie jest to samo, ale dla kolegi obowiązek pracy = przymus i inaczej do niego nie dotrze.

Tam ten obowiązek pracy dotyczy np. lekarzy w trakcie epidemii lub innych osób w trakcie wojny. 
Ale to nie na czas pokoju. No i byłoby to niezgodne z naszymi zobowiązaniami międzynarodowymi. Wywalono by nas z UE :)

Opublikowano
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Obecnie w rzeczywistości PiS panuje przekaz, że obecna władza nie uzna wygranej Memcena, albo Nawrockiego. Że reżim Tuska posunie się do wszystkiego. To dlatego namawiają do zbrojnego obalenia rządu. Wklejają do tego swoje smutne informacje i propagandę na temat strat spółek państwa. 

Ktoś normalny przejmuję się tymi głupotami? 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nawet czysto hipotetycznie zakładając, że wybory prezydenckie się nie odbędą, bo PKW powie nie, bo nie xD, to dla PiS-iorów i tak źle i tak niedobrze, gdyż po zakończeniu kadencji Dudy, które nastąpi dnia 6 sierpnia 2025 roku, obowiązki Prezydenta RP przejmuje obecny Marszałek Sejmu, czyli Szymek Hołownia, który niemal na pewno nie stanie po stronie PiS-u. Jednocześnie Dudu może odpalić, że skoro tak się dzieje, to zostaje w pałacu aż nie zostanie wybrany w sposób demokratyczny w wyborach nowy Prezydent i dalej będzie pajacował. Tylko, że Duda taką desperacją tylko się narazi na to, że jak nie po dobroci, to zostanie usunięty siłą z pałacu. Jeszcze wojsko jest po stronie Dudy z racji takiej, że Duda jest równocześnie zwierzchnikiem sił zbrojnych RP, ale wcale bym się nie zdziwił na widok tego, że po 6 sierpnia do pałacu wejdzie wojsko i usunie Dudę siłą w takowym scenariuszu.

Opublikowano
34 minuty temu, Camis napisał(a):

Łoo panie co się dzieje na pisowskich i konforuskich kanałach na X :rotfl:

Ale mają pożar, gówno wpadło w wentylator %-)

Najwięcej jadą po Kaliszu, już go prześwietlili i wyciągają własnie jakieś stare filmy. 

Wielu namawia do siłowego obalenia rządu, i piszą to publicznie, a nawoływanie do zbrojnego obalenia rządu to przestępstwo....

Uwaga +18: https://x.com/search?q=%23ZamachNaWybory&src=trend_click&vertical=trends

Gdzie tam mohery rząd zbrojnie obalą :smiech:Fantazje tam mają niesłychaną.

Opublikowano

Przecież ten cały Nawrocki i tak wygra.

Wyjdzcie do ludzi, zobaczcie jak wyglądają i jak się zachowują.

Oni mają na twarzach wymalowane "PiS"

Bo PiS to nie partia... PiS to jest to całe Januszostwo i Przywary, które w tym narodzie siedzą.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Szambo napisał(a):

Przecież ten cały Nawrocki i tak wygra.

Nie powiedziałbym tak, to samo także w stosunku do Trzaskowskiego. Zdecydują ostatnie detale.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Jeszcze wojsko jest po stronie Dudy z racji takiej, że Duda jest równocześnie zwierzchnikiem sił zbrojnych RP, ale wcale bym się nie zdziwił na widok tego, że po 6 sierpnia do pałacu wejdzie wojsko i usunie Dudę siłą w takowym scenariuszu.

A po co ty chcesz wojsko angażować? Obywatele chętnie przejadą nawet całą polskę tylko po to żeby debila wynieść z pałacu.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
9 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Rząd interweniuje w sprawie cen masła. To są poważne tematy, a nie obalanie władzy :D

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/rzad-interweniuje-w-sprawie-cen-masla-siega-po-krajowe-rezerwy/s4fgzm6

Przeraża mnie to. Mam wrażenie, jakbyśmy żyli w alternatywnej rzeczywistości i mieli internet w PRL. Wtedy takie newsy również były by na porządku dzienny. Ale mamy 2024 i to efekt władzy przez ostatnie kilkanaście lat.

7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

W sensie, że to też źle? :)

Zróbmy przetarg na krajowe rezerwy mięsa, chleba, mąki, octu, oleju i sprzedawajmy na kratki. Gdzie wady? Będzie taniej przecież

Opublikowano (edytowane)

Pazerność pośredników powoduje wzrost cen masła oprócz zwiększenia cen mleka.

A co ma to powodować?

A co powoduje, że ktoś wystawia mieszkanie za 550 000, a jak się miesiąc nie sprzeda to ponawia ofertę na 600 000? Jakieś czynniki makroekonomiczne, Tusk, czy zwykła pazerność?

W zeszłym roku też drożało masło przed Świętami... Krowy oczekują prezentów i nie chcą dawać mleka... Takie Strajki kosztują :)

Edytowane przez Szambo
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

A po co ty chcesz wojsko angażować? Obywatele chętnie przejadą nawet całą polskę tylko po to żeby debila wynieść z pałacu.

Wątpię, żeby zwykli ludzie to zrobili. Tak prześledziłem jak wyglądały zamachy stanu w współczesnych czasach i w sporej większości wyglądało to tak, że to wojsko pod dowództwem jakiegoś buntownika obalało władze. Mówiąc krócej, ten kto rządził (nie koniecznie musi to być Prezydent, zależy to jak w danym kraju władza została ustanowiona) stracił poparcie wojska i gdy pojawiła się możliwość obalenia władzy, to zrobili w najbardziej dogodnym momencie skuteczny pucz.

Godzinę temu, Camis napisał(a):

Ale tylko w czasie wojny, w czasie pokoju to MON czyli Kosiniak-Kamysz jest zwierzchnikiem.

I rezydent może być wyprowadzony z pałacu.

To jeszcze lepiej :E. Ale z drugiej strony Kosiniak to jednak PSL, to PiS ma cały czas umizgi w stronę PSL-u, więc można się zastanowić, czy Kosiniak pozwoliłby na to, żeby Dudę wynieść z pałacu po 6 sierpnia.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
37 minut temu, Fatality napisał(a):

Przeraża mnie to. Mam wrażenie, jakbyśmy żyli w alternatywnej rzeczywistości i mieli internet w PRL. Wtedy takie newsy również były by na porządku dzienny. Ale mamy 2024 i to efekt władzy przez ostatnie kilkanaście lat.

:rotfl2:

Na tym polega interwencja w rynek. Każdy cywilizowany kraj robi takie interwencje.

Wiesz, że Korwin kłamał, nie?

37 minut temu, Fatality napisał(a):

Zróbmy przetarg na krajowe rezerwy mięsa, chleba, mąki, octu, oleju i sprzedawajmy na kratki. Gdzie wady? Będzie taniej przecież

A ty zdajesz sobie sprawę, że RARS jest w posiadaniu tych 1000 ton masła i chce je sprzedać po to, aby zwiększyć podaż i tym samym obniżyć cenę dla konsumenta końcowego.?

Po to mamy rząd - żeby dbał o interes zwykłego człowieka. Nie w imię pustej idei ("wolnego rynku"), ale po to żeby wykorzystując mechanizm wolnego rynku (regulacji podaży i popytu) podjął interwencję w celu uchronienia konsumenta od negatywnych konsekwencji.

Co złego w tym widzisz?

37 minut temu, Camis napisał(a):

WINA TUSKA!!11

Szkoda, że nie dodali odpowiedzi "bodnarowcy" :E 

• Upvote 1