@GordonLameman a ja akurat Czarneckiego jakoś zawsze lubiłem z PiS. Jako jednego z nielicznych w tym gronie Może dlatego, że nie taki katolandowy fanatyk jak Ziobro czy Szydło, a może, że rzucał dowcipami. No chłop sobie chciał dorobić bo biedny był... ale to i tak "grosze" w porównaniu z tymi aferami z FS czy dotacjami dla swoich spółek i kolesi. Lista osób które lubiłem z PiS jest krótka:
- Czarnecki
- Cymański (wybitnie nie pasujący do fanatyków z PO)
- i tu zdziwienie, ale i Morawiecki, który być może ocalił Polskę od kompletnej ruiny i zniszczenia demokracji bo sprzeciwiał się pomysłom Macierwiczów czy Ziobro
No i bardzo lubię Gowina, który jest dla mnie takim zapomnianym bohaterem i obie strony uważają go za zdrajcę, a mi zaimponowało, że z powodu wartości odszedł z PiS. Niestety nasza strona też tego kompletnie nie przyjęła. No i Gowin całą tą sytuację przypłacił ogromnym stresem i cięzkim covidem bo pracował po 14 godzin. Lepiej by mu było jakby został na tych uczelniach i darował sobie politykę. Mam nadzieję, że kiedyś historia uzna jego zasługi. Prawda jest taka, że bez Gowina, Morawieckiego i PADa to naprawdę nie wiem czy zeszłoroczne wybory byłby wolne. Czy w ogóle by były. Czy by nie zakończyło się wojną domową albo jak w Gruzji. Bo te persony typu Ziobro, Szydło, Kaczyński, Macierewicz i ich poplecznicy w PiS chcieli usunąć całą opozycję demokratyczną jako "zdrajców", "niemców" itp. Odmawiali im praw do polskości. A jakby chcieli przełożyć to na język prawny i byliby zdeterminowani to by mogli zrobić wszystko np. w sytuacji jakby PAD podpisał pierwszą wersję ustawy od Ziobro niszczącej de facto praworządność w Polsce. To co teraz mamy co zostało podpisane to nawet nie połowa tego co by było jakby weszła ta pierwsza wersja. Przy tym ówczesna władza mogłaby zrobić wszystko. A blokował to wtedy Gowin razem z PADem.
Czyli krótko mówiąc kurteczka wywalił nas bez mydła jak zawsze
5080 okazuję się dziadem w nowej serii, osoby mające 3xxx oraz starsze GPU kupią zapewne 5070 ti 16gb (w tym ja) a bogacze kupią 5090, ja będę musiał zostać przy 1440p bo był plan wskoczyć na 4k i 5080 ale jest jak jest
Liczę po cichu na jakiś cud na premierę lub po
Rekomendowane odpowiedzi