Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, johny11 napisał(a):

Masła i igrzysk.

Zaczęło się od 2015 roku, kiedy ludzie zdecydowali, w tym również i ja niestety, że chcą chleba i igrzysk (czyt. rządy PiS-u).

12 godzin temu, crush napisał(a):

praworządność czy aborcja.

Do praworządności oraz aborcji wrócą, jeśli będą mieli swojego prezydenta.

10 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Oj, wbił chyba jarycy nóż w serce, ciekawe czy zaraz też zniknie tak jak gdzieś przepadł Mastalerek :E

Mastalerek tak zupełnie nie przepadł, znalazł schronienie u Dudy, tak samo znajdzie tam również Siewiera. Zresztą, Duda dla swoich lubi dać schronienie, nawet Kamiński z Wąsikiem chcieli z tego skorzystać, lecz wszyscy wiemy, że w ich przypadku to nie pykło :E.

57 minut temu, Badalamann napisał(a):

Jak kiedyś będą rządzić to tylko jako przystawka do PiSu.

Tym sposobem w jeden dzień zakończy się "kariera" tych konfederusków. Kreowali się jako alternatywa dla PO/PiS, podczas gdy de facto, to usiądą z PiS-em przy stoliku, którego chcieli wywrócić, pięknie przy tym okłamując elektorat konfiarski. Od kilku lat przed tym ostrzegamy, ale fani konfy dopiero muszą się o tym przekonać xD. Jak do konfiarskiego elektoratu dotrze, to nie zostawią na swoich idolach suchej nitki :E.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubio napisał(a):

Tylko sprawdź jeszcze jaka jest kwota przeznaczona dla powodzian, a jaka na te kamienice :)

Nawet 1 zł na te kamienice to za dużo, chcemy pomóc Litwie Łotwie Estoni Bułgarii itd nie ma problemu jesteśmy razem w UE i NATO jak najbardziej zobowiązują nas traktaty 

Ukrainie nie dał bym nawet 1 zł tylko przyjął ich uchodźców i wszystkich posłał do pracy żeby pracowali na dobrobyt naszego kraju , nie chcieli by pracować to wypad , a obozy dla uchodźców powinny być tworzone na terenie zachodniej Ukrainy gdzie nie są prowadzone działania wojenne 

3 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Zaczęło się od 2015 roku, kiedy ludzie zdecydowali, w tym również i ja niestety, że chcą chleba i igrzysk (czyt. rządy PiS-u).

Do praworządności oraz aborcji wrócą, jeśli będą mieli swojego prezydenta.

Mastalerek tak zupełnie nie przepadł, znalazł schronienie u Dudy, tak samo znajdzie tam również Siewiera. Zresztą, Duda dla swoich lubi dać schronienie, nawet Kamiński z Wąsikiem chcieli z tego skorzystać, lecz wszyscy wiemy, że w ich przypadku to nie pykło :E.

Tym sposobem w jeden dzień zakończy się "kariera" tych konfederusków. Kreowali się jako alternatywa dla PO/PiS, podczas gdy de facto, to usiądą z PiS-em przy stoliku, którego chcieli wywrócić, pięknie przy tym okłamując elektorat konfiarski. Od kilku lat przed tym ostrzegamy, ale fani konfy dopiero muszą się o tym przekonać xD. Jak do konfiarskiego elektoratu dotrze, to nie zostawią na swoich idolach suchej nitki :E.

Narazie to koalicja obywatelska siadła do wspólnego stołka z PiSem 

https://konkret24.tvn24.pl/polityka/czarzasty-w-95-procentach-glosowan-ustaw-wszystkie-partie-glosuja-z-pis-statystyki-nie-potwierdzaja-ra1065045-ls5790634

Najmniej razy tak samo jak PiS głosowali nad ustawami posłowie Konfederacji – 82. To oni najczęściej - 80 razy - głosowali przeciwnie.

Czyste logiczne fakty , nie jakieś twoje teorie i opowieści z krypty fanatyka Koalicji Obywatelskiej 

Z Faktami nie wygracie 

Dostajesz ignore za bezczelne kłamstwa 

6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Nie wiadomo co, nie wiadomo gdzie, nie wiadomo na jakich warunkach ale niektórym wystarczą zaledwie dwa zdania żeby wyć.

Tak , tak samo jak na bosaka też już bym nie zagłosował, raz poparł niewolniczą ustawę o obronie ojczyzny bardzo niekorzystna dla obywateli , a drugi raz kłamał że nie studiował na collegium humanum , dziennikarze szybko to wyłapali i mi wystarczy 

Edytowane przez voltq
  • Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, voltq napisał(a):

Nawet 1 zł na te kamienice to za dużo

Wiesz polityka międzynarodowa to nie prowadzenie warzywniaka. Oprócz zysków dla kraju równie ważne są względy PR czego zresztą ani PiS ani konfa kompletnie nie ogarnia. Te kamienice za 1zł i przydomek Polski jako "przyjaciela" Ukrainy przedkłada się na wizerunek całego kraju, narodu i państwa. To skutkuje zarówno w sferze wymiany gospodarczej na poziomie firm jak i wielu innych płaszczyznach. Firmy zagraniczne i ich zarządy o wiele chętniej będą współdziałać z krajem, który nie ma wtopy za wtopą jak za czasów PiS. Więc sposób jest taki: jak zarobić ale się nie narobić :) Czyli co robić dla dobra Polski, ale jednocześnie nie stać się podpadziochą jak za czasów PiS. Obecnie Polska nie cacka się z imigrantami na granicy, jest zawieszone prawo do azylu, praworządność też pod znakiem zapytania choćby odnośnie przejęcia TVPiS, ALE mamy KPO i "zrouzmienie" dla polityki imigracyjnej :) Wiesz mi, że Tusk wie co robi, a te "kamienice" nam się zwrócą z nawiązką... Niestety konfederaci kompletnie tego nie ogarniają, na pewno ich wyborcy, a z kolei politycy albo grają na populizm i doskonale wiedzą, że nie mają racji albo są tak głupi, że nie wiedzą. Obie opcje złe :) Jak wielokrotnie pisałem - zdobycie pełni władzy przez konfę to będzie dla Polski 5xgorzej niż za PiS, choć to trudno sobie wyobrazić...

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Nie wołaj jego, tylko same głupoty będzie opowiadał.

Takich idiotyzmów jak Ty tutaj piszesz i jeszcze paru wyznawców lewej strony, to nie znajdziecie sobie równych. Dlatego szkoda mi czasu na babranie się  Waszym propagandowym 💩.  

1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Bezczelne kłamstwa :smiech:. Sam się pogrążasz takimi wpisami.

Typowa reakcja głupoty i bezsilności, nie wspomnę o argumentach.  😂

Trzeba słuchać dobrych rad pewnych osób z forum i dodawać do ignorowanych tuby propagandowe śc....eku 13 grudnia. 

Opublikowano

To co z tym Rysiem? 

Pomylił się?

Czy jest po prostu ordynarnym przestępcą, a kaczyński jak widać lubi ordynarnych złodziejów w swojej partii ( jak np. Mejza, Czarnecki)? 

Bo ja nie wiem i chciałbym, żebyś mi wyjaśnił jak to się dzieje, że takie persony są w Partii Jarosława "Zbaw nas od Tuska" Kaczyńskiego....

Opublikowano

@GordonLameman a ja akurat Czarneckiego jakoś zawsze lubiłem z PiS. Jako jednego z nielicznych w tym gronie :) Może dlatego, że nie taki katolandowy fanatyk jak Ziobro czy Szydło, a może, że rzucał dowcipami. No chłop sobie chciał dorobić bo biedny był... :rotfl:ale to i tak "grosze" w porównaniu z tymi aferami z FS czy dotacjami dla swoich spółek i kolesi. Lista osób które lubiłem z PiS jest krótka:

- Czarnecki

- Cymański (wybitnie nie pasujący do fanatyków z PO)

- i tu zdziwienie, ale i Morawiecki, który być może ocalił Polskę od kompletnej ruiny i zniszczenia demokracji bo sprzeciwiał się pomysłom Macierwiczów czy Ziobro

No i bardzo lubię Gowina, który jest dla mnie takim zapomnianym bohaterem i obie strony uważają go za zdrajcę, a mi zaimponowało, że z powodu wartości odszedł z PiS. Niestety nasza strona też tego kompletnie nie przyjęła. No i Gowin całą tą sytuację przypłacił ogromnym stresem i cięzkim covidem bo pracował po 14 godzin. Lepiej by mu było jakby został na tych uczelniach i darował sobie politykę. Mam nadzieję, że kiedyś historia uzna jego zasługi. Prawda jest taka, że bez Gowina, Morawieckiego i PADa to naprawdę nie wiem czy zeszłoroczne wybory byłby wolne. Czy w ogóle by były. Czy by nie zakończyło się wojną domową albo jak w Gruzji. Bo te persony typu Ziobro, Szydło, Kaczyński, Macierewicz i ich poplecznicy w PiS chcieli usunąć całą opozycję demokratyczną jako "zdrajców", "niemców" itp. Odmawiali im praw do polskości. A jakby chcieli przełożyć to na język prawny i byliby zdeterminowani to by mogli zrobić wszystko np. w sytuacji jakby PAD podpisał pierwszą wersję ustawy od Ziobro niszczącej de facto praworządność w Polsce. To co teraz mamy co zostało podpisane to nawet nie połowa tego co by było jakby weszła ta pierwsza wersja. Przy tym ówczesna władza mogłaby zrobić wszystko. A blokował to wtedy Gowin razem z PADem.

Opublikowano
Cytat

tuby propagandowe śc....eku 13 grudnia

Ja jako tuba propagandowa? Odklejenie i jednoczesne samozaoranie :E:E:E. Prawdziwą tubę propagandową to masz na TV Republika, drogi wyborco PiS.