Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Wyobraź sobie, że ja to robię zawodowo.

I co z tego? to ma być argument? Znam ludzi, którzy lata robią coś za dowodowo, a później się okazuje, że Pan Mietek amator jest 3 levele wyżej od nich.

8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To Ty nie masz pojęcia o logice i języku. Ja to robię zawodowo.

Powtarzasz się.

Edytowane przez Michaelred
Opublikowano
Teraz, Michaelred napisał(a):

I co z tego? to ma być argument? Znam ludzi, którzy lata robią coś za dowodów, a później się okazuje, że Pan Mietek amator jest 3 levele wyżej od nich.

Potarzasz się.

Tak, to jest argument. 
Słabo władasz językiem po prostu, skoro nie rozumiesz skąd te wnioski.

Opublikowano

Nie to nie jest argument. To tylko kolejny przykład twojego przerośniętego ego. Po prostu już nie potrafisz pisać inaczej. Zarzucanie winy innym, inputowanie, "prawniczy bełkot" jak widać po latach prawnikowania wchodzi za mocno i trudno się tego wyzbyć.

Opublikowano
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Nie to nie jest argument. To tylko kolejny przykład twojego przerośniętego ego. Po prostu już nie potrafisz pisać inaczej. Zarzucanie winy innym, inputowanie, "prawniczy bełkot" jak widać po latach prawnikowania wchodzi za mocno i trudno się tego wyzbyć.

Gdybym tu napisał prawniczy bełkot to byś płakał bo nic byś nie zrozumiał.

Różnica w naszych ego jest taka, że ja mam podstawy do tego, żeby było przerośnięte :E 

Zapoznaj się kiedyś, w wolnej chwili, z podstawami logiki formalnej. :) 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zapoznaj się kiedyś, w wolnej chwili, z podstawami logiki formalnej. :) 

Nie mam problemów z logiką. Ja to nawet miałem na studiach. Na filozofii... Taki przedmiot na Informatyce postanowili nam zaserwować :)

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Gdybym tu napisał prawniczy bełkot to byś płakał bo nic byś nie zrozumiał.

Ja myślę, że ty i tak to robisz trochę bezwiednie. Jednak faktycznie specjalnie tego nie rób i się nie staraj bo wtedy to już egzorcystę trzeba będzie na forum ściągać.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Nie mam problemów z logiką. Ja to nawet miałem na studiach. Na filozofii... Taki przedmiot na Informatyce postanowili nam zaserwować :)

Owszem, masz problem z logiką formalną. Nie ma ona nic wspólnego z filozofią :) 

EOT, bo to już spam.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kris194 napisał(a):
1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

co drugi polityk kolacji rządzącejKO, poseł, czy europarlamentarzysta, kolesie pokroju Jońskiego czy Szczerby, od miesięcy twitty i wywiady  "jesteś przestępcą" "zostaniesz ukarany" "będziesz siedział" "teraz już się nie wywiniesz" "już po Tobie" itd.

No i naczelny klakier znowu w akcji. Czy on zdaje sobie sprawę, że to nie pomaga a szkodzi? Serio tak mu się nudzi w tej Brukseli, że jedyne co robi to twitteruje? Może niech youtuberem zostanie? 

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Owszem, masz problem z logiką formalną. Nie ma ona nic wspólnego z filozofią :) 

Nie, to nie ja mam tu mam problem. Podstawowe pojęcia semantyki i logiki formalnej to jest coś czego uczą na Filozofii. Z tego co pamiętam miałem z tego 5 jako jedna z 2 osób w grupie;)
Z resztą. Może ty w pracy zajmujesz się rzeczami wbrew pozorom banalnymi i wywołującymi mało emocji? Tutaj na forum w tematach politycznych ewidentnie budzi się w tobie sporo emocji. To nie pierwszy raz kiedy ludzie od polityki dostają "małpiego rozumu" i logika idzie w las.

image.png.58191efbded4d24ceb94baa6f5b8a08d.png

Opublikowano
3 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Nie, to nie ja mam tu mam problem. Podstawowe pojęcia semantyki i logiki formalnej to jest coś czego uczą na Filozofii. Z tego co pamiętam miałem z tego 5 jako jedna z 2 osób w grupie;)

Logika formalna to część Logiki i Matematyki. Ten tekst dla maturzystów jest średnio przekonujący. Ale to nieistotne. 

Ja miałem zupełnie odrębny przedmiot - logikę. :) 

3 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Z resztą. Może ty w pracy zajmujesz się rzeczami wbrew pozorom banalnymi? Takimi, które wywołują mało emocji? Tutaj na forum w tematach politycznych ewidentnie budzi się w tobie sporo emocji. To nie pierwszy raz kiedy ludzie od polityki dostają "małpiego rozumu" i logika idzie w las.

Pochwal się w końcu czym ty się zajmujesz :)

Ja robię rzeczy dość skomplikowane - od prawa nowych technologii, Ai, cybersec, RODO, wdrożeń systemów informatycznych (umowy + spory) po Data Act, Nis2, DORA, DGA, DSA, DMA. 

Specjalistów w tych działkach (poza RODO) można liczyć na palcach rąk i stóp w Polsce. W niektórych z tych działek mam dużą rozpoznawalność i ciągle jestem zapraszany na prelekcje i eventy.

A poza tym mam jeszcze taką dodatkową mini specjalizację (kancelaria mało tych tematów robi) - customowe (niestandardowe) umowy finansowania inwestycyjnego/obrotowego. Robię to tylko ja, ale np. dziś piszę dokumenty dotyczące finansowania na grubo ponad 100 polskich baniek. Budzą nie tylko emocje, ale też są mocno skomplikowane i wymagają nie tylko precyzyjnego języka w dokumentach, ale bardzo specyficznego języka w mowie. Osoby z zewnątrz nie mają pojęcia o czym rozmawiamy. Trochę jak z IT, gdy rzucają swoimi akronimami (np. EDR, IPS, SSO) albo pojęciami (np. zero trust). 
No to co robisz ty? :) 

Opublikowano
Cytat

Viktor Orban "zaskoczył" przywódców UE. Chodzi o sankcje wobec Rosji

Viktor Orban powiedział przywódcom UE, że nie zgodzi się na przedłużenie sankcji wobec Rosji przed oficjalnym objęciem urzędu prezydenta przez Donalda Trumpa — napisał Bloomberg, powołując się na swoje źródła. To oznacza, że kraje unijne będą miały 11 dni, by zatwierdzić pakiet sankcji. Wiele z nich obawia się, że to się nie uda oraz że premier Węgier połączy siły z republikaninem i storpeduje pomoc Brukseli dla Kijowa.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/orban-krzyzuje-plany-ue-chodzi-o-sankcje-wobec-rosji/b8ste93,79cfc278

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

No to co robisz ty? :) 

Wiedziałem, że nie przepuścić okazji żeby podładować swoje Ego. Jeżeli jednak myślisz, że będę się tutaj mierzył się na e-penisy z randomem z neta to :lol2: 
No i ja to pisałem w kontekście emocji. 

Logika formalna to część Logiki i Matematyki. Ten tekst dla maturzystów jest średnio przekonujący. Ale to nieistotne. 

To nie tekst dla maturzystów tylko powszechnie znana wiedza.

Ja miałem zupełnie odrębny przedmiot - logikę. :) 

Nie pamiętam czy to było razem czy osobno. Musiałbym w indeks spojrzeć, ale tak dobrze go schowałem żeby się nie zgubił, że już 2 razy go szukałem i nie wiem gdzie jest:E

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Michaelred napisał(a):

Wiedziałem, że nie przepuścić okazji żeby podładować swoje Ego. Jeżeli jednak myślisz, że będę się tutaj mierzył się na e-penisy z randomem z neta to :lol2: 

Sam o to prosiłeś.

rozumiem, że nie masz się czym pochwalić. Widać to po tym jak piszesz :)

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

rozumiem, że nie masz się czym pochwalić. Widać to po tym jak piszesz :)

Spokojna głowa. Osiągnięć mi nie brakuje tych finansowych i rodzinnych. Jesteś turbo naiwny jeżeli myślisz, że mnie sprowokujesz takimi tekstami. ;) Siedzą tu takie trolle, że sobie nie wyobrażasz i nawet podziwiam za odwagę bo namierzenie kogoś po tym co napisałeś to chwila moment dla kogoś ogarniętego. Nie mam co robić tylko później odbierać paczki od jakichś doxxerów.:E

Opublikowano
4 minuty temu, Michaelred napisał(a):

Spokojna głowa. Osiągnięć mi nie brakuje tych finansowych i rodzinnych. Jesteś turbo naiwny jeżeli myślisz, że mnie sprowokujesz takimi tekstami.;)

Hehe, informatyk w urzędzie? 
to byłoby doprawdy zabawne 😂

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Hehe, informatyk w urzędzie? 
to byłoby doprawdy zabawne 😂

Nie, ale przypomniałeś mi jak znajomy kilkanaście lat temu był takim zakładowym informatykiem w ZUSie. Do tej pory mam flashbacki jak sobie przypomnę różne historie z Grażynkami, które mi odpowiadał:E

Humor informatyków w pracy> humor prawników. I nawet z tym nie dyskutuj :P

Opublikowano
11 minut temu, Michaelred napisał(a):

i nawet podziwiam za odwagę bo namierzenie kogoś po tym co napisałeś to chwila moment dla kogoś ogarniętego.

Przecież dane osobowe Gordona wraz ze zdjęciem były znane już z 10-12 lat temu na labie %-)

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Camis napisał(a):

Przecież dane osobowe Gordona wraz ze zdjęciem były znane już z 10-12 lat temu na labie %-)

A skąd ja mam to wiedzieć. Nie jestem specjalistą ani od Laba ani od Gordona:E a 12 lat temu to mnie na Labie praktycznie nie było. Tzn miałem konto, ale praktycznie nie używane :)
Jak ktoś czuje potrzebę dzielenia się z innymi swoimi sprawami prywatnymi/zawodowymi to jego sprawa i nic mi do tego. Ja nawet konta swojego na FB nie posiadam i nie czuje potrzeby. Mam tylko takie fejkowe do przeglądania różnych grup.

Opublikowano

Ja po prostu nie widzę powodu abym miał się wstydzić tego co osiągnąłem i miał udawać fałszywa skromność. Mam czym się pochwalić i nie uważam, że trzeba to ukrywać. :)

Natomiast tu pewną dysproporcję bo mocno pijesz do tego kim jestem i co robię, a sam nie mas odwagi nic o sobie napisać. A kontekst zawodowy jest często istotny.

Informatycy to dość często wycofani socjopaci, więc wiesz :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Informatycy to dość często wycofani socjopaci, więc wiesz :) 

Ty chcesz kogoś socjopatą nazywać? Nie żartuj:E

Natomiast tu pewną dysproporcję bo mocno pijesz do tego kim jestem i co robię

Nie, to ty ciągle wyciągasz argument "ja jestem prawnikiem", "ja się tym zajmuje zawodowo"

A kontekst zawodowy jest często istotny.

Nie ma to żadnego znaczenia. Chyba, że ktoś chce się ciągle zasłaniać argumentami typu. "Ja mam racje bo jestem prawnikiem a ty nie";)