Kurcze ja mam problem z DLSS Q na 1440p w CP2077. Z jakiegoś powodu połączenie PT + DLSS Q + FG + RR powoduje dramatyczne "zmydlenie obrazu". Nawet nie to że obraz jest rozmyty, tylko że wszystkie płaskie powierzchnie mają jakby "laga" z aktualizacją obrazu, rozproszone odbicia światła na drogach aktualizują się z lagiem, detale na ścianach są rozmyte w ruchu. Tego problemu nie ma przy DLAA i RR + FG + PT.
Tego problemu nie zauważyłem w alan wake 2 ani w indiana jones (ale tam nie ma RR). Nawet ciężko mi opisać jak dokładnie ten obraz w CP2077 wygląda, ale polecam każdemu sprawdzić 1440p PT RR FG + DLAA a DLSS Q. DLSS Q ma wyraźnie negatywny wpływ na obraz, który ciężko mi opisać.
@Tornado3 To może być też kwestia sztuki. Zobacz, że ja mam ponad 10100 PKT, a część posiadaczy 4090 z forum nie jest w stanie dobić do 10K. Tyle, że na poprzedniej sztuce 4090, miałbym bez problemu 10500-10600 bo szła dużo wyżej
1. Horizon Forbidden West + dodatek
2. Dodatek do Cyberpanka
3. Nobody Wants To Die
Tę ostatnią polecam w szczególności. Mało znana, ale grafika to miód na oczy. Fabuła ciekawa i szkoda, że nie mieli większego budżetu.
Rekomendowane odpowiedzi